Rënditjet ndërkombëtare të Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Në vijim janë rënditje ndërkombëtare të Shqipërisë.

Përgjithshëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kultura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Kultura e Shqipërisë.
 • Newsweek: Shtetet më të mira në botë 2010, e rënditi në vendin e 57 nga 100 shtete [2].

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Demografia e Shqipërisë.
 • Popullsia 2011 renditi në vendin e 138 nga 242 shtete

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Ekonomia e Shqipërisë.
Ismail Qemali, themeluesi i shtetit modern të Shqipërisë, dhe kryetar dhe kryeministër i parë i saj, në banknotën 500 lekë

Arsimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Arsimi në Shqipëri.
 • Indeksi i arsimimit, u rëndit në vendine e 77 nga 181 shtete.
 • Programi për Vlerësim të Studentëve Ndërkombëtar 2009,
  • Matematikë, u rëndit në vendine e 66 nga 74.
  • Shkencat, u rëndit në vendine e 65 nga 74.
  • Lexim, urëndit në vendine e 66 nga 74.
 • United Nations Development Programme: 2011, u rëndit në vendin e 9 nga 183 shtete.

Mjedisi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Ekonomia e Shqipërisë.

Globalizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Globalizimi.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Gjeografia e Shqipërisë.

Shëndetësi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Instituti për Ekonomi dhe Paqe / EIU: Idneksi i Paqes Globale 2011, e rënditi në vendin e 63 nga 153 shtete [8]

Politika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Sistemi shtetëror në Shqipëri.

Religjioni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Feja në trevat shqiptare.

Shoqëria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Kultura e Shqipërisë.

Sporti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Turizmi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Turizmi në Shqipëri.

Teknologjia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]