Indeksi i arsimimit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kombet e Bashkuara publikon çdo vit një Indeks të zhvillimit njerëzor (HDI), i cili përmban Indeksin e jetëgjatësisë, Indeksin e Arsimimit, dhe Indeksin e të hyrave[1]. Indeksi i Arsimimit llogaritet nga Indeksi mesatar i viteve të shkollimit dhe the Indeksi i viteve që pritet të zgjasë shkollimi[1].

Rënditja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në mars 2015, të dhënat e fundit u botua si pjesë e Raportit të Zhvillimit Njerëzor nga viti 2014, i cili mund të shkarkohet direkt nga faqja e internetit të UNDP-së [2].

Tabela më poshtë liston të dhëna që nga viti 1980. Sistemi i pikëve jep 1 si rezultatin më të lartë të mundshëm teorik, duke treguar arritjen e përsosur në arsim.

Shteti Indeksi i arsimimit
1980 1985 1990 1995 2000 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
Afganistani Afganistani 0.076 0.103 0.121 0.175 0.226 0.297 0.309 0.321 0.332 0.344 0.357 0.365 0.365 0.365
Shqipëria Shqipëria 0.541 0.528 0.537 0.529 0.565 0.595 0.596 0.598 0.600 0.601 0.602 0.609 0.609 0.609
Algjeria Algjeria 0.321 0.347 0.382 0.424 0.493 0.563 0.570 0.581 0.598 0.615 0.631 0.643 0.643 0.643
Andora Andorra 0.670 0.670 0.670 0.670
Angola Angola 0.299 0.365 0.380 0.395 0.410 0.426 0.441 0.474 0.474 0.474
Antigua dhe Barbuda Antigua dhe Barbuda 0.687 0.681 0.681 0.681
Argjentina Argjentina 0.538 0.598 0.627 0.648 0.711 0.726 0.730 0.729 0.732 0.756 0.783 0.783 0.783 0.783
Armenia Armenia 0.633 0.631 0.668 0.671 0.685 0.701 0.690 0.701 0.701 0.701 0.701 0.701
Australia Australia 0.870 0.870 0.874 0.894 0.895 0.902 0.905 0.907 0.913 0.916 0.919 0.922 0.927 0.927
Austria Austria 0.592 0.614 0.661 0.699 0.730 0.747 0.756 0.759 0.771 0.780 0.794 0.794 0.794 0.794
Azerbajxhani Azerbajxhani 0.638 0.667 0.673 0.679 0.679 0.687 0.697 0.700 0.700 0.700
Bahamas Bahamet 0.668 0.708 0.708 0.714 0.714 0.714 0.714 0.714 0.714 0.714
Bahraini Bahraini 0.425 0.535 0.574 0.619 0.656 0.711 0.703 0.706 0.708 0.711 0.714 0.714 0.714 0.714
Bangladeshi Bangladeshi 0.202 0.219 0.251 0.292 0.330 0.381 0.388 0.395 0.397 0.415 0.433 0.447 0.447 0.447
Barbados Barbados 0.549 0.612 0.628 0.662 0.684 0.714 0.720 0.725 0.736 0.747 0.743 0.740 0.740 0.740
Bjellorusia Bjellorusia 0.717 0.738 0.759 0.779 0.812 0.812 0.817 0.820 0.820
Belgjika Belgjika 0.626 0.655 0.705 0.804 0.835 0.792 0.794 0.796 0.797 0.802 0.807 0.812 0.812 0.812
Belize Belize 0.538 0.548 0.563 0.578 0.603 0.660 0.676 0.678 0.679 0.676 0.675 0.678 0.689 0.689
Benini Benini 0.144 0.186 0.201 0.235 0.269 0.339 0.352 0.364 0.377 0.390 0.403 0.414 0.414 0.414
flamuri Butani 0.410 0.421 0.421 0.421
Flamuri Bolivia 0.411 0.466 0.528 0.577 0.620 0.654 0.655 0.656 0.662 0.668 0.674 0.674 0.674 0.674
Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina 0.653 0.651 0.648 0.652 0.649 0.650 0.655 0.655 0.655
flamuri Bocvana 0.282 0.363 0.459 0.516 0.576 0.607 0.603 0.607 0.611 0.615 0.619 0.619 0.619 0.619
Flag of Brazil.svg Brazili 0.362 0.415 0.463 0.524 0.581 0.614 0.627 0.639 0.657 0.658 0.662 0.661 0.661 0.661
Flag of Brunei.svg Brunei 0.519 0.541 0.589 0.626 0.646 0.672 0.682 0.681 0.677 0.682 0.678 0.681 0.692 0.692
Bullgaria Bullgaria 0.579 0.610 0.632 0.646 0.676 0.710 0.713 0.725 0.728 0.735 0.747 0.749 0.749 0.749
Burkina Faso Burkina Faso 0.172 0.178 0.192 0.206 0.217 0.228 0.242 0.250 0.250
Flag of Burundi.svg Burundi 0.086 0.135 0.170 0.182 0.187 0.242 0.281 0.303 0.327 0.351 0.370 0.370 0.370 0.370
Kamboxhia Kamboxhia 0.353 0.358 0.363 0.372 0.400 0.478 0.485 0.491 0.494 0.495 0.495 0.495 0.495 0.495
Flag of Cameroon.svg Kameruni 0.265 0.300 0.336 0.344 0.357 0.408 0.406 0.429 0.446 0.463 0.480 0.486 0.486 0.486
Flag of Canada.svg Kanadaja 0.749 0.763 0.809 0.826 0.808 0.853 0.853 0.852 0.851 0.851 0.850 0.850 0.850 0.850
flamuri Kepi i Gjelbër 0.442 0.442 0.461 0.458 0.464 0.467 0.472 0.483 0.483 0.483
flamuri Republika e Afrikës Qendrore 0.176 0.208 0.213 0.211 0.248 0.280 0.286 0.291 0.296 0.302 0.311 0.318 0.318 0.318
flamuri Çadi 0.186 0.203 0.210 0.218 0.225 0.236 0.236 0.256 0.256 0.256
Flag of Chile.svg Kili 0.528 0.576 0.625 0.615 0.650 0.707 0.705 0.717 0.740 0.737 0.740 0.746 0.746 0.746
Kina Kina 0.358 0.366 0.406 0.436 0.478 0.531 0.544 0.561 0.575 0.590 0.599 0.610 0.610 0.610
Flag of Colombia.svg Kolumbia 0.387 0.406 0.439 0.489 0.536 0.574 0.580 0.591 0.603 0.609 0.611 0.613 0.602 0.602
flamuri Komoros 0.402 0.409 0.416 0.423 0.430 0.437 0.443 0.450 0.450
Flag of the Republic of the Congo.svg Republika e Kongos 0.440 0.464 0.456 0.445 0.410 0.459 0.467 0.475 0.483 0.491 0.499 0.505 0.511 0.511
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republika Demokratike e Kongos 0.241 0.249 0.253 0.272 0.297 0.316 0.320 0.323 0.346 0.349 0.355 0.361 0.372 0.372
flamuri Kosta Rika 0.445 0.464 0.503 0.546 0.584 0.594 0.602 0.611 0.627 0.637 0.640 0.652 0.654 0.654
Bregu i Fildishtë Bregu i Fildishtë 0.204 0.217 0.232 0.261 0.302 0.343 0.351 0.359 0.368 0.376 0.384 0.389 0.389 0.389
Kroacia Kroacia 0.497 0.553 0.656 0.708 0.719 0.729 0.737 0.744 0.760 0.770 0.770 0.770
Kuba Kuba 0.553 0.586 0.625 0.620 0.660 0.735 0.771 0.803 0.819 0.819 0.790 0.768 0.743 0.743
Qipro Qipro 0.465 0.513 0.546 0.655 0.676 0.731 0.740 0.751 0.765 0.778 0.765 0.771 0.776 0.776
Republika Çeke Republika Çeke 0.689 0.693 0.726 0.783 0.850 0.848 0.854 0.851 0.860 0.863 0.866 0.866 0.866
Danimarka Danimarka 0.672 0.704 0.711 0.751 0.804 0.864 0.863 0.865 0.867 0.868 0.873 0.873 0.873 0.873
flamuri Xhibuti 0.248 0.253 0.267 0.278 0.284 0.295 0.306 0.306 0.306
Flamuri Dominika 0.617 0.617 0.617 0.617 0.607 0.607 0.607 0.607 0.607 0.607
Flamuri Republika Dominikane 0.393 0.452 0.481 0.510 0.540 0.576 0.579 0.582 0.583 0.583 0.584 0.587 0.590 0.590
Flag of Ecuador.svg Ekuadori 0.507 0.550 0.555 0.546 0.547 0.583 0.585 0.587 0.589 0.592 0.594 0.594 0.594 0.594
Flag of Egypt.svg Egjipti 0.279 0.349 0.386 0.434 0.486 0.525 0.534 0.544 0.553 0.562 0.573 0.573 0.573 0.573
flamuri El Salvador 0.317 0.340 0.367 0.413 0.469 0.528 0.531 0.530 0.531 0.537 0.541 0.548 0.553 0.553
flamuri Guinea Ekuatoriale 0.415 0.415 0.415 0.415 0.415 0.415 0.415 0.415 0.415 0.415
flamuri Eritrea 0.228 0.228 0.228 0.228
Estonia Estonia 0.674 0.705 0.808 0.855 0.853 0.854 0.852 0.852 0.859 0.859 0.859 0.859
Etiopia Etiopia 0.169 0.233 0.252 0.281 0.301 0.305 0.300 0.314 0.317 0.317
flamuri Fixhi 0.498 0.517 0.557 0.609 0.671 0.694 0.710 0.723 0.735 0.747 0.759 0.767 0.767 0.767
Finlanda Finlanda 0.645 0.665 0.691 0.758 0.765 0.812 0.816 0.814 0.815 0.808 0.812 0.815 0.815 0.815
Franca Franca 0.543 0.571 0.633 0.728 0.761 0.790 0.792 0.796 0.800 0.803 0.807 0.813 0.816 0.816
flamuri Gaboni 0.380 0.434 0.474 0.510 0.545 0.571 0.575 0.578 0.582 0.586 0.589 0.589 0.589 0.589
flamuri Gambia 0.162 0.171 0.191 0.210 0.256 0.307 0.318 0.329 0.340 0.343 0.346 0.346 0.346 0.346
Gjeorgjia Gjeorgjia 0.754 0.751 0.768 0.759 0.770 0.770 0.770 0.770 0.770
Gjermania Gjermania 0.590 0.600 0.646 0.739 0.787 0.858 0.872 0.875 0.877 0.879 0.879 0.884 0.884 0.884
Flag of Ghana.svg Gana 0.327 0.358 0.503 0.411 0.433 0.460 0.477 0.496 0.516 0.522 0.535 0.544 0.553 0.553
Greqia Greqia 0.543 0.595 0.596 0.637 0.680 0.794 0.803 0.792 0.794 0.795 0.797 0.797 0.797 0.797
flamuri Grenada 0.724 0.724 0.724 0.724
Flag of Guatemala.svg Guatemala 0.247 0.262 0.290 0.318 0.365 0.399 0.409 0.428 0.439 0.451 0.462 0.473 0.484 0.484
Flag of Guinea.svg Guineja 0.253 0.267 0.278 0.281 0.281 0.286 0.292 0.294 0.294
flamuri Guinea-Bissau 0.314 0.325 0.325 0.325 0.325 0.325 0.325 0.325 0.325
Flamuri Guajana 0.463 0.482 0.512 0.531 0.553 0.587 0.581 0.574 0.575 0.573 0.576 0.582 0.582 0.582
Flag of Haiti.svg Haiti 0.189 0.253 0.285 0.307 0.331 0.355 0.359 0.363 0.367 0.371 0.374 0.374 0.374 0.374
Flamuri i Hondurasit Honduras 0.310 0.347 0.354 0.383 0.419 0.458 0.466 0.473 0.483 0.492 0.502 0.507 0.505 0.505
Hong Kongu Hong Kongu 0.530 0.589 0.626 0.639 0.648 0.683 0.690 0.713 0.748 0.758 0.759 0.762 0.767 0.767
Hungaria Hungaria 0.604 0.625 0.597 0.700 0.755 0.793 0.797 0.798 0.799 0.801 0.808 0.805 0.805 0.805
Islanda Islanda 0.598 0.639 0.673 0.732 0.786 0.829 0.833 0.836 0.840 0.843 0.847 0.847 0.847 0.847
India India 0.240 0.282 0.311 0.339 0.355 0.409 0.420 0.430 0.442 0.445 0.456 0.473 0.473 0.473
Flag of Indonesia.svg Indonezia 0.345 0.392 0.393 0.424 0.521 0.559 0.564 0.565 0.567 0.588 0.594 0.603 0.603 0.603
Irani Irani 0.309 0.333 0.382 0.477 0.526 0.554 0.570 0.587 0.606 0.617 0.625 0.639 0.683 0.683
Iraku Iraku 0.341 0.342 0.362 0.381 0.401 0.456 0.458 0.460 0.462 0.465 0.467 0.467 0.467 0.467
flamuri Irlanda 0.533 0.553 0.595 0.623 0.637 0.716 0.767 0.780 0.784 0.886 0.887 0.887 0.887 0.887
Izraeli Izraeli 0.675 0.706 0.714 0.764 0.820 0.848 0.846 0.849 0.844 0.847 0.848 0.851 0.854 0.854
Italia Italia 0.542 0.556 0.592 0.650 0.695 0.762 0.768 0.775 0.779 0.780 0.784 0.790 0.790 0.790
flamuri Xhamajka 0.483 0.496 0.527 0.564 0.588 0.648 0.652 0.656 0.660 0.664 0.668 0.668 0.668 0.668
Japonia Japonia 0.663 0.681 0.699 0.740 0.767 0.785 0.790 0.792 0.795 0.800 0.802 0.808 0.808 0.808
Flag of Jordan.svg Jordania 0.433 0.466 0.495 0.644 0.671 0.707 0.706 0.707 0.714 0.708 0.703 0.700 0.700 0.700
Flag of Kazakhstan.svg Kazakistani 0.534 0.581 0.606 0.633 0.683 0.755 0.759 0.758 0.759 0.755 0.754 0.759 0.762 0.762
Kenia Kenia 0.348 0.369 0.392 0.414 0.431 0.467 0.472 0.491 0.502 0.512 0.515 0.515 0.515 0.515
flamuri Kiribati 0.602 0.602 0.602 0.602
Flag of North Korea.svg Koreja e Veriut
Flag of South Korea.svg Korea Jugore 0.565 0.638 0.679 0.743 0.797 0.837 0.843 0.848 0.854 0.856 0.862 0.865 0.865 0.865
Flag of Kuwait.svg Kuvajti 0.454 0.514 0.471 0.524 0.637 0.609 0.610 0.612 0.619 0.626 0.633 0.639 0.646 0.646
flamuri Kirgistani 0.598 0.578 0.634 0.656 0.659 0.660 0.658 0.653 0.651 0.656 0.656 0.656
flamuri Laosi 0.246 0.256 0.288 0.310 0.352 0.385 0.390 0.395 0.403 0.414 0.422 0.436 0.436 0.436
Flag of Latvia.svg Letonia 0.580 0.605 0.601 0.622 0.709 0.796 0.804 0.814 0.824 0.823 0.822 0.813 0.813 0.813
Flag of Lebanon.svg Libani 0.633 0.622 0.625 0.625 0.628 0.628 0.633 0.631 0.631
flamuri Lesoto 0.352 0.395 0.414 0.429 0.449 0.474 0.477 0.483 0.489 0.495 0.500 0.502 0.504 0.504
flamuri Liberia 0.170 0.216 0.264 0.312 0.344 0.349 0.353 0.357 0.360 0.364 0.367 0.367 0.367 0.367
Flag of Libya.svg Libia 0.421 0.459 0.516 0.571 0.625 0.660 0.667 0.675 0.683 0.690 0.698 0.698 0.698 0.698
Lihtenshtajni Lihtenshtajni 0.750 0.762 0.762 0.762
Lituania Lituania 0.662 0.668 0.767 0.850 0.856 0.864 0.872 0.882 0.883 0.877 0.877 0.877
Luksemburgu Luksemburgu 0.551 0.584 0.598 0.641 0.734 0.743 0.744 0.746 0.748 0.755 0.762 0.762 0.762 0.762
flamuri Madagaskari 0.398 0.422 0.431 0.433 0.442 0.456 0.457 0.457 0.458 0.458
flamuri Malavi 0.192 0.197 0.229 0.399 0.388 0.380 0.388 0.387 0.403 0.419 0.434 0.440 0.440 0.440
Malajzia Malajzia 0.398 0.458 0.487 0.536 0.602 0.651 0.655 0.659 0.663 0.667 0.671 0.671 0.671 0.671
flamuri Maldivet 0.484 0.520 0.525 0.531 0.537 0.542 0.548 0.548 0.548 0.548
Flag of Mali.svg Mali 0.079 0.073 0.085 0.118 0.177 0.239 0.251 0.263 0.276 0.286 0.294 0.301 0.305 0.305
Malta Malta 0.580 0.584 0.585 0.587 0.616 0.684 0.682 0.679 0.688 0.705 0.722 0.722 0.733 0.733
Flamuri i Ishujve Marshall Ishujt Marshall
flamuri Mauritania 0.165 0.172 0.180 0.242 0.280 0.311 0.322 0.325 0.319 0.336 0.338 0.341 0.352 0.352
flamuri Mauritiusi 0.402 0.430 0.482 0.519 0.574 0.638 0.648 0.656 0.666 0.679 0.686 0.696 0.718 0.718
Flag of Mexico.svg Meksika 0.417 0.468 0.479 0.511 0.544 0.588 0.601 0.604 0.612 0.621 0.631 0.636 0.638 0.638
flamuri Federata Mikroneziane 0.611 0.611 0.611 0.611
Moldavia Moldavia 0.600 0.591 0.618 0.646 0.654 0.654 0.657 0.654 0.653 0.656 0.653 0.653
Monaku Monako
Mongolia Mongolia 0.477 0.505 0.537 0.472 0.532 0.627 0.636 0.649 0.661 0.674 0.683 0.688 0.694 0.694
Mali i Zi Mali i Zi 0.717 0.730 0.744 0.757 0.768 0.774 0.774 0.774 0.774
Flag of Morocco.svg Maroku 0.205 0.242 0.254 0.292 0.346 0.408 0.411 0.422 0.431 0.440 0.454 0.468 0.468 0.468
Flag of Mozambique.svg Mozambiku 0.158 0.141 0.130 0.138 0.222 0.324 0.334 0.353 0.366 0.374 0.373 0.372 0.372 0.372
Birmania Birmania 0.222 0.247 0.243 0.286 0.310 0.343 0.351 0.360 0.363 0.367 0.371 0.371 0.371 0.371
flamuri Namibia 0.451 0.471 0.495 0.528 0.508 0.515 0.514 0.515 0.517 0.519 0.520 0.520 0.520 0.520
Flag of Nauru.svg Naurua
Nepali Nepali 0.155 0.205 0.284 0.306 0.337 0.366 0.384 0.387 0.398 0.418 0.444 0.452 0.452 0.452
Holanda Holanda 0.667 0.686 0.744 0.811 0.824 0.844 0.850 0.860 0.860 0.859 0.866 0.892 0.894 0.894
Flag of New Zealand.svg Zelanda e Re 0.760 0.772 0.794 0.864 0.885 0.908 0.910 0.911 0.913 0.915 0.917 0.917 0.917 0.917
Flag of Nicaragua.svg Nikaragua 0.327 0.325 0.343 0.387 0.425 0.463 0.467 0.471 0.476 0.480 0.484 0.484 0.484 0.484
flamuri Nigeri 0.060 0.070 0.084 0.098 0.118 0.149 0.152 0.159 0.165 0.172 0.184 0.192 0.198 0.198
Flag of Nigeria.svg Nigeria 0.415 0.417 0.419 0.421 0.423 0.425 0.425 0.425 0.425
Norvegjia Norvegjia 0.666 0.699 0.750 0.805 0.870 0.910 0.912 0.909 0.903 0.902 0.907 0.910 0.910 0.910
Omani Omani 0.527 0.527 0.539 0.556 0.589 0.596 0.603 0.603 0.603
Flag of Pakistan.svg Pakistani 0.121 0.144 0.158 0.190 0.221 0.291 0.296 0.298 0.328 0.332 0.339 0.336 0.322 0.302
Palau Palau 0.760 0.787 0.787 0.787 0.787 0.787 0.787 0.787 0.787 0.787
Flag of Palestine.svg Palestina 0.613 0.620 0.639 0.643 0.650 0.652 0.656 0.662 0.662
Panama Panama 0.505 0.524 0.536 0.576 0.623 0.653 0.656 0.655 0.658 0.658 0.663 0.657 0.657 0.657
flamuri Papua Guinea e Re 0.155 0.176 0.208 0.241 0.285 0.326 0.335 0.344 0.353 0.361 0.370 0.376 0.376 0.376
Flamuri Paraguai 0.382 0.412 0.428 0.476 0.524 0.577 0.565 0.564 0.574 0.583 0.587 0.587 0.587 0.587
Peru Peru 0.485 0.523 0.553 0.584 0.642 0.635 0.633 0.629 0.631 0.633 0.656 0.660 0.664 0.664
Filipinet Filipinet 0.488 0.517 0.536 0.557 0.582 0.608 0.603 0.609 0.614 0.608 0.610 0.610 0.610 0.610
Polonia Polonia 0.591 0.628 0.667 0.720 0.780 0.795 0.797 0.799 0.801 0.808 0.817 0.823 0.825 0.825
Portugalia Portugalia 0.451 0.502 0.535 0.631 0.656 0.661 0.667 0.677 0.690 0.701 0.713 0.720 0.728 0.728
flamuri Katari 0.479 0.513 0.508 0.562 0.612 0.673 0.686 0.699 0.703 0.689 0.680 0.671 0.686 0.686
Rumania Rumania 0.597 0.618 0.637 0.624 0.654 0.709 0.717 0.732 0.748 0.754 0.747 0.748 0.748 0.748
Rusia Rusia 0.576 0.619 0.660 0.660 0.723 0.764 0.765 0.769 0.772 0.779 0.780 0.780 0.780 0.780
Ruanda Ruanda 0.174 0.203 0.217 0.241 0.278 0.324 0.355 0.356 0.354 0.366 0.375 0.387 0.478 0.478
bandiera Saint Kits dhe Nevis 0.638 0.638 0.638 0.638 0.638
bandiera Shën Lucia 0.637 0.626 0.631 0.631 0.631
Flamuri Shën Vincenti dhe Grenadinet 0.657 0.657 0.657 0.657 0.657
Samoa Samoa 0.677 0.697 0.702 0.702 0.702 0.702 0.702 0.702 0.702 0.702
San Marino San Marino
Sao Tome dhe Principe Sao Tome dhe Principe 0.392 0.422 0.430 0.439 0.441 0.458 0.455 0.462 0.469 0.469
Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudite 0.304 0.363 0.427 0.482 0.565 0.617 0.624 0.630 0.641 0.660 0.688 0.707 0.721 0.723
Senegali Senegali 0.180 0.204 0.226 0.245 0.266 0.312 0.324 0.329 0.343 0.357 0.364 0.368 0.368 0.368
Serbia Serbia 0.646 0.668 0.686 0.691 0.692 0.693 0.697 0.697 0.695 0.695 0.695 0.695
Sejshellet Sejshellet 0.666 0.691 0.689 0.686 0.683 0.633 0.678 0.636 0.636 0.636
flamuri Sierra Leone 0.164 0.199 0.183 0.221 0.274 0.286 0.288 0.290 0.292 0.294 0.296 0.305 0.305 0.305
Singapori Singapori 0.545 0.580 0.606 0.667 0.684 0.698 0.714 0.715 0.759 0.759 0.759 0.768
Sllovakia Sllovakia 0.680 0.708 0.743 0.784 0.789 0.797 0.800 0.802 0.805 0.802 0.802 0.802
Flag of Slovenia.svg Sllovenia 0.653 0.697 0.724 0.794 0.842 0.849 0.850 0.854 0.858 0.864 0.862 0.863 0.863
Ishujt Solomon Ishujt Solomon 0.333 0.383 0.400 0.405 0.405 0.405 0.405 0.405 0.405 0.405
Flag of Somalia.svg Somalia
flamuri Afrika jugore 0.468 0.468 0.533 0.637 0.655 0.659 0.661 0.666 0.669 0.682 0.685 0.687 0.695 0.695
Sudani i Jugut Sudani i Jugut
Spanja Spanja 0.516 0.551 0.596 0.694 0.721 0.742 0.747 0.753 0.763 0.768 0.783 0.792 0.794 0.794
flamuri Sri Lanka 0.513 0.547 0.592 0.633 0.679 0.709 0.715 0.721 0.726 0.729 0.738 0.738 0.738 0.738
flamuri Sudani 0.133 0.143 0.159 0.175 0.206 0.261 0.272 0.283 0.293 0.304 0.306 0.306 0.306 0.306
bandiera Surinami 0.588 0.588 0.588 0.588 0.588 0.588 0.588 0.588 0.588
Suazilendi Suazilendi 0.355 0.395 0.426 0.448 0.459 0.494 0.514 0.523 0.531 0.539 0.547 0.551 0.551 0.551
Suedia Suedia 0.659 0.665 0.692 0.792 0.866 0.830 0.827 0.824 0.824 0.823 0.833 0.830 0.830 0.830
flamuri Zvicra 0.678 0.675 0.695 0.726 0.804 0.822 0.827 0.828 0.830 0.834 0.841 0.844 0.844 0.844
Flag of the United Arab Republic (1958–1971).svg Siria 0.347 0.399 0.422 0.420 0.451 0.534 0.539 0.538 0.545 0.548 0.553 0.553 0.553
Taxhikistani Taxhikistani 0.634 0.607 0.601 0.630 0.635 0.631 0.639 0.638 0.639 0.639 0.639 0.639
Tanzania Tanzania 0.288 0.269 0.273 0.286 0.325 0.369 0.379 0.389 0.399 0.401 0.403 0.426 0.426 0.426
Flag of Thailand.svg Tailanda 0.343 0.377 0.386 0.433 0.516 0.569 0.559 0.582 0.589 0.601 0.608 0.608 0.608 0.608
Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut 0.597 0.603 0.609 0.636 0.639 0.642 0.642 0.642 0.642
Timori Lindor Timori Lindor 0.362 0.379 0.399 0.419 0.439 0.459 0.472 0.472 0.472 0.472
flamuri Togo 0.316 0.279 0.311 0.355 0.407 0.446 0.460 0.449 0.466 0.483 0.501 0.514 0.514 0.514
Tonga Tonga 0.628 0.622 0.648 0.679 0.664 0.710 0.712 0.714 0.716 0.718 0.720 0.720 0.720 0.720
Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidadi dhe Tobago 0.533 0.545 0.558 0.575 0.607 0.684 0.689 0.695 0.700 0.700 0.700 0.700 0.700 0.700
Tunizia Tunizia 0.298 0.362 0.403 0.460 0.525 0.580 0.588 0.597 0.605 0.610 0.619 0.621 0.621 0.621
Turqia Turqia 0.304 0.363 0.398 0.427 0.493 0.531 0.545 0.557 0.563 0.582 0.625 0.648 0.652 0.652
Flamuri Turkmenistani 0.679 0.679 0.679 0.679
flamuri Tuvalu
Flag of Uganda.svg Uganda 0.174 0.234 0.251 0.266 0.426 0.449 0.446 0.452 0.466 0.475 0.479 0.479 0.479 0.479
Ukraina Ukraina 0.581 0.614 0.646 0.679 0.705 0.765 0.772 0.776 0.779 0.783 0.784 0.790 0.796 0.796
Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratet e Bashkuara Arabe 0.358 0.416 0.471 0.543 0.604 0.649 0.654 0.659 0.664 0.669 0.673 0.673 0.673 0.673
Britania e Madhe Britania e Madhe 0.608 0.622 0.642 0.791 0.836 0.866 0.854 0.852 0.859 0.865 0.878 0.860 0.860 0.860
Flag of the United States.svg SHBA 0.790 0.805 0.834 0.861 0.850 0.867 0.870 0.876 0.880 0.884 0.887 0.890 0.890 0.890
Flag of Uruguay.svg Uruguai 0.545 0.567 0.597 0.609 0.660 0.691 0.693 0.708 0.709 0.709 0.707 0.710 0.712 0.712
Uzbekistani Uzbekistani 0.654 0.654 0.654 0.651 0.651 0.651 0.651 0.651 0.651
Vanuatu Vanuatu 0.596 0.596 0.596 0.596 0.596 0.596
Flag of Venezuela.svg Venezuela 0.441 0.461 0.453 0.475 0.513 0.594 0.618 0.650 0.670 0.674 0.682 0.682 0.682 0.682
Vietnami Vietnami 0.381 0.376 0.349 0.387 0.434 0.470 0.478 0.486 0.494 0.502 0.509 0.513 0.513 0.513
Flamuri Jemeni 0.218 0.229 0.257 0.304 0.307 0.310 0.313 0.321 0.328 0.339 0.339 0.339
Flag of Zambia.svg Zambia 0.319 0.362 0.375 0.457 0.488 0.538 0.546 0.554 0.561 0.569 0.577 0.584 0.591 0.591
Flag of Zimbabwe.svg Zimbabveja 0.288 0.450 0.423 0.457 0.471 0.483 0.487 0.490 0.493 0.497 0.500 0.500 0.500 0.500

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b "Human Development Report Technical Notes 2014" (pdf). UNDP. 15 nëntor 2013. Marrë më 2015-03-01. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ "Human Development Reports - Education Index". UNDP. 15 nëntor 2013. Marrë më 2015-03-01. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]