Udhëheqës të shteteve në vitin 1798

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Udhëheqës të shteteve në vitin 1798 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës.

Afrikë[edit | edit source]

Amerikë[edit | edit source]

Australia dhe Oqeania[edit | edit source]

Azi[edit | edit source]

  • Hsenwi - Sao Hswe Cheng (Kon), Udhëheqës 1778-1800
  • Kengtung - Sao Kawng Tai, Udhëheqës 1787-1804
  • Kyawkku Hsiwan - Nga Kaw Tha, Udhëheqës 1783-1820
  • Laihka - Law Na, Udhëheqës 1794-1803
  • Lawksawk - Hkun Sam Lik, Udhëheqës 1791-1811
  • Pangtara - Maung Than, Udhëheqës 1796-1802
  • Tawngpeng - Ba Hkun Kein Möng, Udhëheqës 1781-1819
  • Yawnghwe - Sao Yun, Udhëheqës 1762-1815

India[edit | edit source]

Europë[edit | edit source]

Lindje e Mesme dhe Afrikë veriore[edit | edit source]