Ekonometria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Ekonometria është pjesë e shkencave ekonomike, e cila bashkon teoritë ekonomike me metodat matematike dhe te dhënat statistikore qe te provoj në mënyrë empirike teorikë ekonomike dhe fenomenet ekonomike t'i analizoj në mënyrë kuantitative.