Ekonomia e Danimarkës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Danimarkës i mungojnë burimet energjetike dhe e lëndëve të para për zhvillimin e shpejt të industrisë. Por , kushtet më të mira natyrore në krahasim me shtetet tjera të Evropës Veriore i kanë dhënë impul afirmimittë bujqësisë.

Në bujqësi vërehet tendenca e përhershme e intensifikimit dhe e përparimit. Danimarka ështëkonsumuese e madhe e plehrave organike dhe e mjeteve për mbrojtjen e bimëve.

Orientim të ri në zhvillimin e bujqësisë i sjell revulucioni industrial. Konkurenca në prodhimin e drithërave që sjell tregu botëror tepricat që ofron ky treg me çmime të ulëta e detyrojnë Danimarkën të orientohet në blegtori. Kjo degë ka pëparësi, ngase të gjitha shteteë që e rrethojnë janë deficitare për prodhime blegtorale.

Industria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Transporti dhe tregëtia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]