Ekonomia e Serbisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

EkonomiaSerbi është më shumë e bazuar në industri dhe bujqësi, Vitet më të favorshme për ekoniminë serbe ishin gjatë fillimit të viteve 80-ta, ndërsa në pozitë më të vështirë ishte prej vitit 99-të, gjatë bombardimeve të NATO-së. Ndërsa për bujqësinë në Serbi mund të themi se është ende një pjesë shumë e rëndësishme e ekonomisë sërbe. Sipërfaqja e përgjithshme e tokës bujqësore në Serbi kalon 6 milion hektarë me, ku me pronësi private mbi 85%. Serbia prodhon produkte të ndryshme bujqësore, krysisht drithëra, fruta dhe perime të cilat janë të rëndësishme në bujqësinë e shtetit.

Ekonomia e Serbisë në nivelin Internacional[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kompanitë më të mëdha[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kompanitë më të mëdha të bujqësisë serbe të prodhimit të lëngjeve janë "Fresh & Co", "Foodland", "Nektari", "BeoWine Fair", etj.