Jump to content

Nisabi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Nisab)

Nisabi është term arab (نصاب) që nënkupton sasisë minimale të pronës që i detyrohet pagesës së zekatit. Nisabi (i cili në një mënyrë cakton atë që duhet të japë dhe atë që duhet të marr zekatin) është kufiri mbi të cilin dhënia e zekatit bëhet detyrim.