Oratorio

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Esht veper e madhe e vogel instrumentalesh ciklike me disa koh per resturs, soliste kore dhe orkester e karakterizohet me lidhshmeri me tekst e permbajtve mitforlogjike legjent historike. Kto mbizotron karakteri jo te mir dhe karakterit etipik i permbajtjes ka prani elemtare plifonike duke orkestruar etj. Kompozitort të autorit alferd hedellë. klasiket e vjenes dhe romantikantete hektoret ndersa te kosovs kristo vorno kasim hasha..