Jump to content

Rajonet e Norvegjisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një hartë gjeopolitike e Norvegjisë, paraqet 19 nën-ndarjet e nivelit të parë (fylker ose "qarqet") me Svalbard dhe Jan Mayen. Secili prej rajoneve të vendit është me ngjyrë të veçantë.

Norvegjia në përgjithësi është e ndarë në pesë rajone të mëdha gjeografike (landsdeler). Këto rajone janë pastër gjeografike, dhe nuk kanë qëllim për administrim. Sipas shumicës së përkufizimeve, Qarqet e Norvegjisë janë të ndara në rajonet e mëposhtme:

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]