Jan Mayen

Coordinates: 70°35′N 8°19′W / 70.59°N 8.32°W / 70.59; -8.32
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

70°35′N 8°19′W / 70.59°N 8.32°W / 70.59; -8.32

Jan Mayen, fotografi nga sateliti

Jan Mayen është një ishull rreth 650 km në verilindje të Islandës te Liqeni Groenland dhe është nga pikëpamja politike një pjesë e territorit të dikurshëm të Norvegjisë. Gjatësia e bregdetit përbën rreth 124 km.