Jump to content

Portal:Evropa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shkurtim: P:EUR

< Përmbajtja < Portale < Gjeografi < Evropa

Evropa
Evropa
Evropa në Wikipedinë

Evropa është një nga shtatë kontinentet traditionale politike, dhe një pjesë e kontinentit gjeografik të Evroazisë. Evropa rrethohet në veri nga Oqeani i Ngrirë i Veriut, në perëndim nga Oqeani Atlantik, në jug nga Deti Mesdhe, dhe në juglindje nga Malet Kaukaz, Deti i zi dhe ngushticat që e lidhin atë me Detin Mesdhe.

Artikulli i muajit

Stonehenge (ang. stounhenxh - gurë pezull, gurë të varur) është një ndërtim megalitik i Erës së neolitit dhe Erës së bronxit i cili gjendet pranë Amesberit, në krahinën angleze të Viltshajërit, rreth 13 km në veri të Salisberit. Përbëhet nga një grumbull gurësh pingulë të vendosur në formën e një rrethi gjigant. Është vendndodhja më e njohur parahistorike në botë.

Gjeografia

Fotografia e muajit


Më shumë portale e Shteteve në Evropë

Andorra
Belgjika

Kosova
Shqipëria