Lista e shteteve sipas rezervave të naftës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Rezervat e provuara të naftës në botë

Kjo është lista e shteteve sipas rezervave të konstatuara të naftës e bazuar në The World Factbook 1 Janar 2008.

shteti Rezervat në barel pjesmarrja
1 Arabia Saudite 266.800.000.000 19.66%
2 Kanadaja 178.600.000.000 13,16%
3 Irani 138.400.000.000 10,20%
4 Iraku 115.000.000.000 8,47%
5 Kuvajti 104.000.000.000 7,66%
6 Emiratet e Bashkuara Arabe 97.800.000.000 7.21%
7 Venezuela 87.040.000.000 6,41%
8 Rusia 79.000.000.000 5,82%
9 Libia 41.460.000.000 3,05%
10 Nigeria 36.220.000.000 2,67%
11 Kazakistani 30.000.000.000 2,21%
12 SHBA 20.970.000.000 1,54%
13 Kina 16.000.000.000 1,18%
14 Katari 15.210.000.000 1,12%
15 Algjeria 12.200.000.000 0,90%
16 Brazili 12.180.000.000 0,90%
17 Meksika 11.650.000.000 0,86%
18 Angola 9.035.000.000 0,67%
19 Azerbajxhani 7.000.000.000 0,52%
20 Norvegjia 6.865.000.000 0,51%
21 Evropa 6.146.000.000 0,45%
22 India 5.625.000.000 0,41%
23 Omani 5.500.000.000 0,41%
24 Sudani 5.000.000.000 0,37%
25 Ekuadori 4.517.000.000 0,33%
26 Malajzia 4.000.000.000 0,29%
27 Indonezia 3.990.000.000 0,29%
28 Egjipti 3.700.000.000 0,27%
29 Britania e Madhe 3.600.000.000 0,27%
30 Jemeni 3.000.000.000 0,22%
31 Argjentina 2.587.000.000 0,19%
32 Siria 2.500.000.000 0,18%
33 Gaboni 2.000.000.000 0,15%
34 Republika e Kongos 1.600.000.000 0,12%
35 Kolumbia 1.506.000.000 0,11%
36 Australia 1.500.000.000 0,11%
37 Çadi 1.500.000.000 0,11%
38 Danimarka 1.188.000.000 0,09%
39 Brunei 1.100.000.000 0,08%
40 Guinea Ekuatoriale 1.100.000.000 0,08%
41 Peru 930.000.000 0,07%
42 Trinidad dhe Tobago 728.300.000 0,05%
43 Romania 600.000.000 0,04%
44 Turkmenistani 600.000.000 0,04%
45 Vietnami 600.000.000 0,04%
46 Uzbekistani 594.000.000 0,04%
47 Timori Lindor 553.800.000 0,04%
48 Bolivia 465.000.000 0,03%
49 Italia 406.500.000 0,03%
50 Tunisi 400.000.000 0,03%
51 Ukraina 395.000.000 0,03%
52 Gjermania 367.000.000 0,03%
53 Turqia 300.000.000 0,02%
54 Pakistani 289.200.000 0,02%
55 Kameruni 200.000.000 0,01%
56 Shqipëria 199.100.000 0,01%
57 Bellorusia 198.000.000 0,01%
58 Republika Demokratike e Kongos 180.000.000 0,01%
59 Tailanda 176.000.000 0,01%
60 Kili 150.000.000 0,01%
61 Spanja 150.000.000 0,01%
62 Filipinet 138.500.000 0,01%
63 Bahraini 124.600.000 0,01%
64 Kuba 124.000.000 0,01%
65 Franca 122.000.000 0,01%
66 Bregu i Fildishtë 100.000.000 0,01%
67 Mauritania 100.000.000 0,01%
68 Holanda 100.000.000 0,01%
69 Polonia 96.380.000 0,01%
70 Surinami 88.000.000 0,01%
71 Papua Guinea e Re 88.000.000 0,01%
72 Guatemala 83.070.000 0,01%
73 Kroacia 79.150.000 0,01%
74 Serbia 77.500.000 0,01%
75 Zelanda e Re 55.000.000 0,00%
76 Austria 50.000.000 0,00%
77 Birmania 50.000.000 0,00%
78 Japonia 44.120.000 0,00%
79 Kirgistani 40.000.000 0,00%
80 Gruzia 35.000.000 0,00%
81 Bangladeshi 28.000.000 0,00%
82 Hungaria 20.180.000 0,00%
83 Bullgaria 15.000.000 0,00%
84 Çekia 15.000.000 0,00%
85 Republika Jugafrikane 15.000.000 0,00%
86 Gana 15.000.000 0,00%
87 Lituania 12.000.000 0,00%
88 Taxhikistani 12.000.000 0,00%
89 Greqia 10.000.000 0,00%
90 Sllovakia 9.000.000 0,00%
91 Benini 8.000.000 0,00%
92 Belize 6.700.000 0,00%
93 Barbadosi 2.200.000 0,00%
94 Izraeli 1.940.000 0,00%
95 Tajvani 1.880.000 0,00%
96 Jordani 1.000.000 0,00%
97 Maroku 836.000 0,00%
98 Etiopia 428.000 0,00%
- Gjithsej 1.357.340.384.000 100,00%

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]