Renditja botërore e FIFA

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Lista botërore e FIFA)
Shko te: navigacion, kërko

FIFA renditjen Botërore ai është një renditje për sistemin e burrave në ekipet kombëtare i Shoqatës të futbollit, aktualisht i kryesuar nga Spanja. Ekipet e vendeve anëtare të FIFA (Federation Internationale de Football Association), botën e futbollit organ qeverisës, renditet janë bazuar në ndeshjen e tyre me rezultatet më të suksesshme të ekipeve që renditet më lart. Një pikë e sistemit është përdorur, me pikë u dha në bazë të rezultateve të FIFA-ndeshjet e njohura ndërkombëtare. Sipas sistemit ekzistues, renditjen në bazë të një ekip i performancës gjatë katër viteve të fundit, me rezultatet më të fundit dhe ndeshjet më të rëndësishme është më i rëndë i ponderuar për të ndihmuar të pasqyrojë gjendjen e tanishme konkurruese një ekip. I rangut të sistemit të ishte më së fundmi të riorganizuar pas Kupës së Botës 2006, me të parë në edicionin e ri seri renditjen e lëshuar në 11 ,MAJ 2016. Më e rëndësishme është që ndryshojnë renditje tani janë të bazuara në rezultatet e mëparshme mbi katër vjet në vend të tetë viteve të mëparshme. Ndryshimi është perceptuar për t'iu përgjigjur kritikave se renditjen nuk pasqyrojnë në mënyrë efektive e të afërm të forta të ekipit kombëtar.

Renditja[redakto | redakto tekstin burimor]

MAJ 2016

Numri Vendi Pikë Lëvizjet
e Pozitës
1 Argjentina Argjentina 1532 =
2 Belgjika Belgjika 1364 =
3 Flag of Chile.svg Kili 1353 =
4 Flag of Colombia.svg Kolumbia 1337 =
5 Gjermania Gjermania 1309 =
6 Spanja Spanja 1277 =
7 Flag of Brazil.svg Brazili 1261 =
8 flamuri Portugalia 1184 =
9 Flag of Uruguay.svg Uruguai 1158 =
10 Britania e Madhe Anglia 1069 =
11 Australia Australia 1067 =
12 Flag of Ecuador.svg Ekuadori 1019 =
13 Turqia Turqia 983 =
14 Zvicra Zvicra 974 =
15 Italia Italia 959 =
16 Flag of Mexico.svg Meksika 938 =
17 Holanda Holanda 931 =
18 Hungaria Hungaria 925 =
19 Rumania Rumania 920 =
20 Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina 913 =
21 Franca Franca 907 =
22 Ukraina Ukraina 880 =
23 Kroacia Kroacia 856 =
24 Flag of Wales.svg Uellsi 839 =
25 Stampa:CRC 829 =
26 Iralanda Veriore Irlanda Veriore 825 =
27 Polonia Polonia 821 =
28 Rusia Rusia 821 =
29 Flag of the United States.svg SHBA 810 =
30 Republika Çeke Republika Çeke 810 =
31 Irlanda Irlanda 792 =
32 Sllovakia Sllovakia 784 =
33 Algjeria Algjeria 771 =
35 Bregu i Fildishtë Bregu i Fildishtë 738 =
36 Suedia Suedia 713 =
37 Greqia Greqia 695 =
38 Flag of Ghana.svg Gana 693 =
39 Flamuri Paraguai 688 =
40 Skocia Skocia 687 =
41 Danimarka Danimarka 686 =
42 Irani Irani 672 =
43 Senegali Senegali 651 =
44 Flag of Egypt.svg Egjipti 648 =
45 Shqipëria Shqipëria 632 =
46 Peru Peru 631 =
47 flamuri Kepi i Gjelbër 620 =
48 Tunizia Tunizia 620 =
49 Norvegjia Norvegjia 605 =
50 Australia Australia 601 =
210 Kosova Kosova 0

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

  • [uefa-coefficients.com UEFA-COEFFICIENTS.COM - FIFA World Ranking, Champions League and Europa League statistics]
  • Renditja aktuale (anglisht)