Lista e personaliteve të Gjakovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është lista e personaliteteve të shquara të Gjakovës.

Emri Mbiemri I/E njohur si/për Profesioni nga1 Shënime
Abdurrahim Buza art Piktor
Ahmet Efendi Korenica antiosman Kadiu i parë i Gjakoves
Alban Meka art Piktor
Ali Podrimja shkrimtar Poet
Arber Dhomi art Dirigjent
Ardian Gojani shkencë Fizikan
Ardian Kozniku sport Futbollist
Asim Vokshi internacionalist Ushtarak Kaza-Qyteti Lufta e Spanjës
Avni Mula art Këngëtar, kompozitor
Bajram Curri antiosman Diplomat, ushtarak Kaza-Qyteti Aktiv në Malësinë e Gjakoves
Bardhyl Çaushi ligj Jurist
Bedri Emra art Piktor
Beqir Vokshi proshqiptar Ushtarak Kaza-Qyteti Aktiv në Kovovë
Besnik Bardhi aktivist, publicist Mjek specialist ORL
Besnik Hasi sport Futbollist
Butrint Emra art Piktor
Dah Polloshka antiosman Ushtarak Kaza-Qyteti Aktiv kundër Tanzimatit
Emin Duraku antifashist Ushtarak
Emin Krasniqi shkencë Teknologji
Esat Stavileci ligj Jurist
Esat Valla art Piktor
Fadil Grezda art Inxhinier i makinerisë Aktivist I Muzikës Rock Në Vitet 60-ta
Themelues i Rock Bendit Të Parë
Në Gjakovë Me Emrin "FARAZIMUS" 1958
Fadil Hoxha antifashist
prokosovar
Ushatark, politikan
Faton Tefiku shkencë Teknologji
Fehmi Agani ligj Jurist
Ferhat Binishi antifashist Hero
Gjon Nikollë Kazazi antiosman Prift
Hadi Shehu art Aktor
Hajdar Dushi antifashist Ushtarak
Haki Taha
Hasan Nahi islam Imam, atdhetar
Isa Grezda antifashist Student Student i pare i farmacisë në Bologna-Itali
Ismet Peja art Këngëtar
Jahja Koka shkencë Fizikan
Lorik Cana sport Futbollist
Mahmut Bakalli prokosovar Politikan
Maliq Gjakova islam Hafiz
Mazllum Mejzini art Këngëtar
Mentor Gashi shkencë Teknologji
Met Godeni art Këngëtar
Muslim Mulliqi art Piktor
Naim Kryeziu sport Futbollist
Njazi Maloku politikan veprimtar
Pajazit Nushi akademik,veprimtar Psikolog Akademik me vlera te jashtezakonshme shqiptare.
Qamili i Vogel art Këngëtar
Rexhep Hoxha Shkrimtar
Rauf Dhomi art Dirigjent
Sulejman Vokshi antiosman Ushtarak Kaza-Qyteti Aktiv kundër Tanzimatit
Shani Pallaska art Aktor
Shkelzen Doli art Violinist
Shkëlzen Jetishi art Këngëtar
Veli Deva antifashist
prokosovar
Ushatrak, politikan
Veton Këpuska shkencë Teknologji
Xhavit Nimani antifashist
prokosovar
Ushatarak, politikan
Ymer Pula prokosovar Ushatarak, politikan
Ymer Riza art Këngëtar
Zekeria Cana prokosovar Historian
1. Nga komuna, qyteti, kaza, nahija, malësia apo rajoni (për të gjitha kuptimet) me qender në Gjakovë