Qendra Klinike Universitare e Kosovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Qendra Klinike Universitare e Kosovës (QKUK)
Qendra Klinike Universitare e Kosovës (QKUK)
Seal of University of Pristina

Themeluar:1999
Tipi:Public
Website:shskuk.org

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qendra Klinike Universitare e Kosovës' ka filluar punën në dhjetor të vitit 1958, fillimisht me emrin Spitali i Prishtinës, deri në vendimin për themelimin e Fakultetit të Mjekësisë së Universitetit të Prishtinës, më 17 qershor 1969, kurse më 7.11.1973, Fakulteti i Mjekësisë, bashkohet me Spitalin e Prishtinës, si Organizatë e Punës së Bashkuar. Prej 29 dhjetorit 1977, deri më 1991, ka vepruar si Organizatë punuese e Fakultetit të Mjekësisë.

Nga muaji Qershor i vitit 1999, merr emrin QKUK. Përveç veprimtarisë shëndetësore, në QKUK, ofrohet edhe veprimtaria arsimore dhe ajo kërkimore- shkencore. QKUK, organizohet në klinika, institute, qendra, shërbime dhe njësi administrative.

Sektorët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

QKUK përbëhet prej shumë sektorëve, ata janëː

 • Sektori i Personelit
 • Sektori i Administratës
 • Zyra për Çështje Juridike
 • Sektori i Buxhetit dhe Financave
 • Sektori i Prokurimit
 • Sektori i Mirëmbajtjes së pajisjeve mjekësore
 • Sektori i Shërbimeve Teknike
 • Sektori i ushqimit dhe shërbimit
 • Sektori i Sistemit të Informimit Shëndetësorë
 • Sektori i Pronës
 • Sektori i Farmaceutikës QKUK- SHSKUK-së