Dallime mes rishikimeve të "Përdoruesi diskutim:1l2l3k"

Jump to navigation Jump to search
v
Përshëndetje! Së pari ju falënderoj për këshillën që më dhatë.
Çështja "Poradeci": Me miratimin e [http://www.qbz.gov.al/botime/fletore_zyrtare/2016/PDF-2016/64-2016.pdf| ligjit nr.35/2016] në Republikën e Shqipërisë e drejta e autorit njihet deri në 70 vjet pas vdekjes së tij. Riprodhimi në çfarë do forme i veprës së artit, në këtë rast fotografimi i bustit dhe publikimi i tij, duhet të miratohet paraprakisht nga autori ose trashëgimtarët e tij brenda periudhës ku ky ligj i jep tagër për të mbajtur këto të drejta mbi veprën e artit. Andaj, mendoj se "Skeda:Statuja.jpg" me autor Z. [[Muntaz Dhrami]] duhet të griset dhe ky model të ndiqet edhe për raste të tjera në respekt të ligjit. Shëndet! --[[Përdoruesi:The199206|The199206]] ([[Përdoruesi diskutim:The199206|diskutimet]]) 21 gusht 2018 14:48 (CEST)
:{{a|The199206}} Ligji flet per te drejtat e autorit te fotos, pra fotografit te skulptures, e jo skulptorit, Mumtazit. Cdokush mund ta fotografoje. Une [https://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Skeda%3AStatuja.jpg&type=revision&diff=1888889&oldid=1888887 dje kisha kthyer versionin] e 2007-es. Nese ti mendon qe versioni i fotos se vitit 2014 (qe ke bere ti), eshte me i mire, me bej revert. Qe ta sqaroj me tutje: riprodhim i vepres do ishte ne kete rast berja e nje busti tjeter. Nje foto e bustit, e cila eshte perjashta per te gjithe qe ta shohin, nuk eshte riprodhim i vepres. Fotoja e nje foto do ishte riprodhim i vepres; fotoja e nje skulpture publike nuk eshte. --[[Përdoruesi:1l2l3k|1l2l3k]] ([[Përdoruesi diskutim:1l2l3k|diskutimet]]) 21 gusht 2018 17:08 (CEST)

Menyja e lëvizjeve