Azia e Vogël

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Azia e Vogël e njohur edhe si Anadoll është gadishull në pjesën perëndimore të kontinentit aziatik dhe përbën pjesën dërmuese të territorit të Turqisë ; mund të përdoret pra si sinonim i Turqisë aziatike. Gjatë historisë ka qenë atdheu i popullit të lashtë hitit, fiseve greke, frigasve, armenëve e më vonë turqve.

Shih dhe këtë Selami Mustafa 04/01/1991[redakto | redakto tekstin burimor]