Order of the British Empire

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga CBE)
Jump to navigation Jump to search
MBE, ana përpara dhe e mbrapsht

The Most Excellent Order of the British Empire, urdhër nderi i themeluar në vitin 1917 nga Mbretëria e Bashkuar. Urdhëri u jepet si shtetasëve britanikë ashtu edhe qytetarëve të huaj.

Urdhëri ka 5 klasa:

  • Knight or Dame Grand Cross (GBE)
  • Knight or Dame Commander (KBE or DBE)
  • Commander (CBE)
  • Officer (OBE)
  • Member (MBE)

Mbajtës të urdhërit (Listë jo e plotë)[redakto | përpunoni burim]

KBE / DBE[redakto | përpunoni burim]

KBE[redakto | përpunoni burim]

DBE[redakto | përpunoni burim]CBE[redakto | përpunoni burim]

O.B.E.[redakto | përpunoni burim]MBE[redakto | përpunoni burim]

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]