Jump to content

Order of the British Empire

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
MBE, ana përpara dhe e mbrapsht

The Most Excellent Order of the British Empire, urdhër nderi i themeluar në vitin 1917 nga Mbretëria e Bashkuar. Urdhëri u jepet si shtetasëve britanikë ashtu edhe qytetarëve të huaj.

Urdhëri ka 5 klasa:

  • Knight or Dame Grand Cross (GBE)
  • Knight or Dame Commander (KBE or DBE)
  • Commander (CBE)
  • Officer (OBE)
  • Member (MBE)

Mbajtës të urdhërit (Listë jo e plotë)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

KBE / DBE[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

KBE[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

DBE[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

CBE[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

O.B.E.[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

MBE[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]