Jump to content

Laissez-faire

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Laissez-faire është një sistem ekonomik në të cilin transaksionet mes palëve private janë të lira nga ndëryhrja qeveritare që zakonisht ka formën e rregullave, privilegjeve, tarifave apo subvencioneve - pra një sistem ekonomik liberal që kërkon mos-ndërhyrjen e shtetit.

Historia e termit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Thelpi i sistemit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime dhe shënime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]