Maxhin Buu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Maxhin Buu

Maxhin Buu (魔人ブウ Majin Bū) ësht një personazh që i përket universit së Dragon Ball. Maxhin Buu duket për erën e parë në Dragon Ball Z, në sagën e "Maxhin Buu", dhe duket përsëri në Dragon Ball Super dhe Dragon Ball GT. Ai ka shumë forma dhe personalitete të ndryshme në secilën formë. Ai, në të gjitha format, konsiderohet Maxhin Buu.

Format[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Kid Buu - forma origjinale e Maxhin Buu. Megjithëse ai duket më i vogël se çdo formë tjetër, ai është më i rrezikshëm se çdo formë tjetër e Buu për shkak të ligësisë së tij të plotë të pamëshirshme dhe paparashikueshmërisë.
 • Uub - rimishërimi i Buu në formën e njeriut. Ai u bë student i Gokut pas betejës në Turneun e 28-të të Arteve Marciale.
 • Kid Buu i së ardhmes (shfaqet në video lojën Dragon Ball Z - Shin Budokai)
 • Buu gjigant - forma pasi e thithi Kain Supreme të Jugut.
 • Buu i pafajshëm - forma pasi thithi Grand Supreme Kai. Ky Buu u nda në Buu e mirë, dhe i dobët Buu i keq.
  • Buu i Mirë - rezultat i Buu të pafajshëm duke dëbuar të gjithë të keqen në trupin e tij, duke u bërë një i mirë i pastër. Ai është identik në paraqitjen e tij me të pafajshmit Buu, megjithatë atij i mungon çdo e keqe dhe është një formë tjetër e jetës. Sipas Dragon Ball Online, ai më vonë u nda në tërësisht identikisht fizikisht Mr. Buu, dhe femra e dobët blu Miss Buu.
  • Mr Buu është versioni mashkull i Buu i Mirë.
  • Miss Buu është versioni femër i Buu i Mirë.
 • Buu i Keq - forma pasi u nda Maxhin Buu me të keqin.
 • Buu i pafajshëm i së ardhmes (shfaqet në video lojën Dragon Ball Z - Shin Budokai)
  • Buu i Mirë i së ardhmes (shfaqet në video lojën Dragon Ball Z - Shin Budokai)
  • Buu i Keq i së ardhmes (shfaqet në video lojën Dragon Ball Z - Shin Budokai)
 • Super Buu - rezultati i Buu i Keq pasi thith Buu e Mirë. Ai është i njëjti entitet i përgjithshëm si Buu i pafajshëm, megjithatë ai duket dhe vepron plotësisht ndryshe për shkak të rishfaqjes së keqe të Buu-së dhe tejkalimit të ndikimit pozitiv të Grand Supreme Kai.
  • Super Buu i së ardhmes (shfaqet në video lojën Dragon Ball Z - Shin Budokai)
 • Xeno Maxhin Buu, rimishërim i Kid Buu në një botë të tjetër.
 • Kloni i Kid Buu - u krijua nga Androidi 21 i cili shfaqet në Dragon Ball Fighter Z.

Kid Buu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kid Buu (魔ま人じんブウ (純じゅん粋すい) Majin Bū (Junsui) është forma origjinale, e pastër e Maxhin Buu. Për dallim nga format e tjera të tij, kjo formë e procesit të mendimit të Buu-së shihet të jetë iracionale dhe spontane, madje shkatërron trupin e tij për të shkatërruar Tokën. Megjithëse ai duket më i vogël se çdo formë tjetër, ai është më i rrezikshëm se çdo formë tjetër e Buu për shkak të ligësisë së tij të plotë të pamëshirshme dhe paparashikueshmërisë. Ai gjithashtu është plotësisht i përmbajtur dhe nuk ka asnjë gjurmë të mendjemadhësisë dhe, për shkak të kësaj, është jashtëzakonisht i paqëndrueshëm. Ai ruan personalitetin e tij fëminor, duke u argëtuar dhe duke qeshur në mënyrë histerike me shkatërrimin e tij të tërë botëve. Ai është antagonisti kryesor për Kid Buu Saga si dhe antagonisti i fundit i Maxhin Buu Saga.

Kohë më parë, Maxhin Buu u thirr nga Bibidi. Ky përbindësh ishte një forcë shkatërrimi praktikisht e pathyeshme dhe, për shkak të natyrës së tij absolutisht të egër dhe të pamëshirshme, ai nuk mund të kontrollohej, madje edhe nga vetë Bibidi. Një shembull i kësaj është kur Kid Buu shpërtheu Planet Alfa dhe banorët e saj, dhe gati sa goditi Bibidi në proces, duke bërë që Bibidi t’i tregojë Kid Buu se ai është “babai” i tij, por u frikësua kur Kid Buu e shikoi atë. Ata të të shkuan në Botë e Shenjtë e Kai, pasi këta të fundit ishin armiq të përbetuar të Bibidi. Disa nga Kai u thithën nga Buu.

Për shkak të shkatërrimit të shkaktuar nga të dy Kid Buu, Maxhin Buu zhvilloi një reputacion të frikshëm në Universin 7, aq sa Mbreti Kold e paralajmëroi Frizën të mos e kundërshtonte kurrë Maxhin Buu.

Pas vdekjes së tij, Kid Buu u rimishërua në Uub me Kid Buu të fshehur brenda qenies së tij.

Uub[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Uub (ウーブ Ūbu) është rimishërimi i Maxhin Buu në formën e njeriut. Pasi Goku mposht Buu, ai shpreson që ai të rimishërohet në një person të mirë, në mënyrë që të mund ta luftojë përsëri një ditë. Mbreti Yemma dëgjon dëshirën e Gokut dhe e bën atë të vërtetë, dhe rimishëron Buu si Uub. Ai është nga një ishull tropikal dhe u rrit në një fshat të vogël në ishull. Ai është më i vjetër nga pesë motrat dhe ai punon shumë për t'u kujdesur për familjen e tij që janë të uritur dhe të varfër.

Ai merr pjesë në Turneun e 28-të të Arteve Marciale ku luftoi me Gokun dhe pas luftës u bë student i tij.

Buu i pafajshëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Buu i pafajshëm (無邪気な魔人ブウ Mujakina Majin Bū) është forma e parë e Maxhin Buu e parë në serinë Dragon Ball. Ai është rezultat i Kid Buu që thith Kain i Madh Suprem. Bashkimi i të miturve dhe të papjekurve Kid Buu me Kain i Madh Suprem dashamirës dhe të pafajshëm rezultoi në një qenie fëmijërore të shkujdesur, e cila, përkundër sjelljes së tij, posedon fuqi që tejkalon shumë atë të një Super Sajan 2 dhe në të njëjtën kohë me një Super Sajan 3. të vini re, duke zhytur Kain i Madh Suprem i dha Maxhin Buu mundësinë për të folur rrjedhshëm, megjithëse ai zakonisht i referohet vetes në personin e tretë. Buu u bë më i qetë dhe më i lehtë për tu kontrolluar pasi përvetësoi Kain i Madh Suprem dhe Bibidi më pas vendosi ta vulosë atë në një Top të Vulosur.

Megjithëse në dukje janë zhdukur, historitë e tërbimit të Buu vazhduan të përhapen në të gjithë universin, duke goditur frikën edhe në të ngjashmet e Mbretit Kold, i cili i tha djalit të tij Friza kurrë të mos e kalonte Buu.

Pasi Buu i pafajshëm largoi të keqen nga trupi i tij, ai u shndërrua në Buu i Mirë. Në këtë formë, ai u bë një nga Luftëtarët Z dhe jeton me Mr. Satan. Buu i Mirë posedon Kain i Madh Suprem në trupin e tij. Falë Patrullës Galaktike, Buu i Mirë rigjeti kujtimet e jetës së tij të kaluar si Kai i Madh Suprem, duke treguar zemërim ekstrem ndaj Moros duke vrarë miqtë që ai kishte si Kai i Madh Suprem.

Buu i Keq[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Buu i Keq (魔ま人じんブウ (純じゅん粋すい悪あく) Majin Bū (Junsui Aku) u shfaq pasi Maxhin Buu largoi të keqen nga trupi i tij. Thuhet se Buu i Keq është më i fortë se Buu i Mirë.

Super Buu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Super Buu (超ブウ Chō Bū), gjithashtu quhet Maxhin Buu (i keqi) (魔ま人じんブウ (悪あく) Majin Bū (Aku) është rezultat i Buu i Keq duke ngrënë Buu e Mirë në një formë çokollate. Ky Maxhin Buu i ri ka jashtëzakonisht më shumë fuqi dhe aftësi të rritur mendore sesa mishërimi i mëparshëm. Në këtë formë, Buu ka shumë pak durim dhe tërhiqet ekstremisht i rrezikshëm i zemërimit, madje posedon fuqinë për të shqyer nëpër mure dimensionale nëse zemërohet mjaftueshëm.