Kiki

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kiki (チチ Chichi) është personazh fiktiv në anime dhe manga Dragon Ball krijuar nga Akira Toriyama. Ajo është vajza e Gyumao, gruaja e Gokut dhe nëna e dy fëmijëve Gohan dhe Goten.

Si një fëmijë, Kiki ishte shumë i trembur dhe shpesh mendonte se me kë do të martohej. Pavarësisht se ishte bija e Gyumao, i cili kishte një reputacion të tmerrshëm, ajo u tregua e kundërta e tij, pasi ajo u tregua që kishte zemër të pastër duke qenë në gjendje të hipë në Nimbus. Gjatë luftimeve, ajo shpesh është e frikësuar dhe mposht kundërshtarin e saj duke qarë. Personaliteti i Kikit ndryshoi kur ajo u bë një e rritur, veçanërisht pasi u martua me Gokun dhe kishte djalin e saj Gohanin. Ajo shpesh përshkruhet si grua nganjëherë joshëse, mbiprodhuese, kontrolluese, por kryesisht e kuptimplote, krahasuar me personalitetin e Bulmës, i cili është e lumtur dhe e lehtë.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kiki lindi në vitin 737, ku nëna e saj vdiq në të njëjtin vit. Kur ajo ishte dy vjeçe, të dy ajo dhe babai i saj Gyumao ishin të bllokuar jashtë kështjellës së tyre, kur një frymë zjarri u lëshua mbi të duke e bërë atë të bëhet Mali i Zjarrtë. Gjatë fëmijërisë së saj me Gyumao, ajo u stërvit në artet marciale dhe thuhet se u soll mirë rreth tij.

Fuqia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Niveli i fuqisë së Kikit në Turneun e 23-të të Artit Marcial është 130. Në lojën “Dragon Ball Z: The Anime Adventure”, niveli i saj gjatë Super Saiyan është 300.

Paraqitja në media të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në filmin amerikan Dragonball Evolution, ajo portretizohet nga aktorja Jamie Chung.

Dublimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në japonisht, Kiki dublohet nga Mayumi Shō dhe Naoko Watanabe (DBZ epizodi 86-).

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Veshja e Kikit kur ishte fëmijë i ngjan veshjes së Polës nga manga “Pola & Roid” e krijuar nga Akira Toriyama.