Jump to content

Androidi 18

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Cosplayer i Android 18

Android 18 (Japonisht: 人造人間18号 Hepburn: Jinzōningen Jū Hachi) ose Lazuli (ラズリ Razuri) është personazh fiktiv në anime dhe manga Dragon Ball krijuar nga Akira Toriyama.

Ajo dhe vëllai i saj Androidi 17 u shëndrruan në cyborg nga Dr.Gero në mënyrë që ta vrasin Gokun. Por ajo nuk pati interesim dhe ishte kurioz ta aktivizonte Androidin 16 dhe nuk i'u nënshtrua urdhërave të Dr.Gero, kjo bëri që Gero të vritet nga Androidi 17. Ajo bëhet një nga personazhet me rol të mirë dhe bëhet në mesin e Luftëtarëve Z. Ajo është gruaja e Krillin, me të cilin ka një vajzë Marron.

Androidi 18 ishte fillimisht një njeri me emrin Lazuli së bashku me vëllain e saj binjakë Lapis përpara se të shëndrrohen në cyborg nga Dr Gero. Binjakët ishin delikuentë famëkeq, të cilët Dr. Gero do të takoheshin rastësisht duke kërkuar materiale të freskëta për eksperimentet e tij. Ai pastaj i rrëmbeu ata dhe i ristrukturoi në Android 18 dhe Android 17. Megjithatë, pavarësisht se u referohej si androide ose cyborgs dhe zakonisht konsiderohet si të tillë, të dy Android 18 dhe vëllai i saj nuk janë praktikisht. Bulma deklaroi duke shikuar në planin e 17 se ai ishte i bazuar në njerëz, por vetëm për gjithçka është rritur me komponente bio-organike. Pjesët e tyre të vetme mekanike janë kontrolli i çaktivizimit të emergjencës, një pajisje vetë-shkatërrimi (hiqet) dhe një reaktor i vogël i përhershëm i energjisë që u siguron atyre energji dhe qëndrueshmëri të pashtershme.

Dragon Ball Super riafirmon këtë, me Gohanin duke deklaruar se androids janë modifikuar në një nivel qelizor për të qenë mbinjerëzor. Ajo është njeriu i dytë artificial, midis asaj dhe vëllait të saj binjak. Eksperimentet e Geros mbi të nuk pengojnë aftësinë e saj për të riprodhuar, siç dëshmohet nga lindja e saj për një vajzë të shëndetshme, Marron.

Pas shndërrimit të saj në cyborg, 18 posedon forcë, qëndrueshmëri, shpejtësi dhe reflekse mbinjerëzore.[1] Ajo gjithashtu ka aftësinë të fluturojë.[2] Falë shndërrimit të saj në një cyborg, ajo ka rini të përjetshëm dhe ndryshe nga personazhet e tjerë të serisë, ka energji që nuk mund të zbulohet me ndjenen e energjisë (Ki), gjë që shkakton që ato të mos gjenden direkt duke përdorur metodën standarde të identifikimit të një luftri dhe forcën e tyre.


Në lidhje me fuqinë e saj, Android 18 është treguar të jetë në gjendje për të mposhtur Vexhitën dhe Trunks në format e tyre Super Saiyan, Pikolo dhe Tenshinhan, Trunks duke deklaruar më pas se ajo është më e fortë se homologu i saj në kohën e tij. Kjo në mënyrë efektive e bën atë një nga personazhet më të fortë në seri në atë kohë, Android 17 thuhet të jetë pak më e fortë dhe Android 16 ka më shumë forcë se të dyja. Pavarësisht nga ajo, ajo ende lehtë mund të trullos të gjithë heronjtë, ashtu si edhe homologu i saj. Sidoqoftë, avantazhi i saj në forcë është i dobët nga koha kur ajo ndeshet me Cell i cili në formën e tij të parë, pas absorbimit të një pjese të madhe të popullsisë njerëzore dhe në mënyrë efektive duke rritur fuqinë e tij, lufton në krahasim me Android 16 dhe lehtësisht nënshtron dy atë dhe Android 18 formën e dytë. Deri në kohën që kalojnë shtatë vjet pas humbjes së Cell, Android 18 tani del nga Gohani, Vexhita dhe Pikolo, ndonëse ende është më i fortë se personazhet e tjerë. Që atëherë, Android 18 është lehtësuar lehtë nga Boo dhe Beerus, edhe pse ende është një nga personazhet më të fuqishme në Tokë.

Në japonisht Android 18 dublohet nga Miki Itō në të gjithë seritë e Dragon Ball.

Në anglisht, Android 18 dubohet Meredith McCoy në Funimation, në Dragon Ball Z dhe Dragon Ball GT përveç në Dragon Ball Z Kai, ku ajo dublohet nga Colleen Clinkenbeard.[3] Sidoqoftë, që nga filmi Battle of Gods, Meredith u kthye me dublimi e saj.[4]

  1. ^ Dragon Ball Z, vëllimi 13, kapitulli 159
  2. ^ Dragon Ball Z, vëllimi 13, kapitulli 157
  3. ^ "Dragon Ball Z Kai's Buu Saga to Air on Toonami" (në anglisht). Anime News Network. Marrë më 14 korrik 2017.
  4. ^ "Dragon Ball Super's New Opening Sequence Previewed in Screenshots" (në anglisht). Anime News Network. Marrë më 14 korrik 2017.