Organizata Ndërkombëtare e Studentëve Gjeodetë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
International Geodetic Student Organisation (IGSO)

Logo International Geodetic Student Organisation (IGSO)
Formuar mëmaj 10, 1991 (1991-05-10)
LlojiShoqatë jo-fitimprurëse
Vendndodhja
 • shoqata është e regjistruar në Zyrih
Rajoni i shërbimit
në gjithë botën, por kryesisht në Evropë
Anëtarë
98 universitete nga 34 vende[1]
Faqja në internetigso.info

Organizata Ndërkombëtare e Studentëve Gjeodetë (ose ndryshe IGSO) është një organizatë ndërkombëtare, e pavarur, jo politike dhe jofitimprurëse drejtuar nga dhe për studentët gjeodetë dhe të rinjtë gjeodetë.

Qëllimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qëllimet e IGSO janë:

 • Të bëjë sëbashku organizatat e studentëve gjeodetë nga e gjithë bota
 • Të prezantojë studentët gjeodetë në publik
 • Të krijojë lidhje ndërmjet anëtarëve të shoqatës
 • Të stabilizojë dhe të forcojë bashkëpunimin me autoritetet

Këto qëllime krijohen dhe realizohen në International Geodetic Students Meeting (IGSM) dhe nga Asambleja e Përgjithshme.

Struktura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Anëtarët e IGSO janë shoqatat e universiteteve të përfaqësuar nga studentët gjeodetë.

IGSO përbëhet nga këto institucione:

 • Asambleja e përgjithshme (General Assembly)
 • Agjensia Ndërkombëtare e Studentëve Gjeodetë (Sekretari I Përgjithshëm, Thesari dhe Eksperti I sigurimeve)
 • Auditori (the auditors of account).

Struktura e IGSO dhe realizimi i IGSM 2004 u prezantuan në takimin e ISPRS në 2006. [2]

Takimet dhe Aktivitetet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Jedes Jahr organisiert die IGSO ein International Geodetic Students Meeting (IGSM). Diese Treffen bieten den Studierenden die Möglichkeit, Erfahrungen untereinander auszutauschen. Da die Treffen jedes Jahr in einem anderen Land stattfinden, bieten sie auch die Gelegenheit, neue Kulturen und Gewohnheiten kennenzulernen.

Cdo vit IGSO organizon një takim ndërkombëtar me studentët gjeodetë (IGSM) në vende të ndryshme. Këto takime lejojnë studentët që të shkëmbejnë eksperiencat e tyre gjeodezike dhe të njohin kulturën dhe zakonet e vendeve të ndryshme.

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

IGSM i parë u organizua në Hollandë nga studentët gjeodetë të universitetit TU Delft. IGSO u themelua më vonë në takimin e katërt të IGSM në Graz, Austri.

Takimet në të kaluarën dhe të ardhmen[3]:

Viti Titulli Shteti Qyteti Universiteti
1988 1. IGSM Holanda Delft Delft University of Technology
1989 2. IGSM Gjermania Gjermania Boni University of Bonn
1990 3. IGSM Hungaria Hungaria Budapesti Budapest University of Technology and Economics
1991 4. IGSM Austria Austria Graz Graz University of Technology
1992 5. IGSM Britania e Madhe Britania e Madhe Londra University of East London
1993 6. IGSM Republika Çeke Republika Çeke Praga Czech Technical University in Prague
1994 7. IGSM Gjermania Gjermania Bochum-Essen Hochschule Bochum , University of Duisburg-Essen
1995 8. IGSM Polonia Polonia Varshava Warsaw University of Technology
1996 9. IGSM Gjermania Gjermania Hanoveri University of Hanover
1997 10. IGSM Holanda Delft Delft University of Technology
1998 11. IGSM Spanja Spanja Madridi Technical University of Madrid
1999 12. IGSM Spanja Spanja Valencia Polytechnic University of Valencia
2000 13. IGSM  Franca Le Mans/Parisi École supérieure des géomètres et topographes (ESGT)
2001 14. IGSM Britania e Madhe Britania e Madhe Newcastle upon Tyne Newcastle University
2002 15. IGSM Sllovenia Sllovenia Lubjana University of Ljubljana
2003 16. IGSM Gjermania Gjermania Dresdeni Dresden University of Technology
2004 17. IGSM Finlanda Finlanda Espoo Helsinki University of Technology [4][5]
2005 18. IGSM Turqia Turqia Stambolli Istanbul Technical University[6]
2006 19. IGSM Polonia Polonia Krakovi AGH University of Science and Technology[7]
2007 20. IGSM Bulgaria Bullgaria Sofja University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy (UACEG)[8]
2008 21. IGSM Spanja Spanja Valencia Polytechnic University of Valencia[9]
2009 22. IGSM flamuri Zvicra Zyrihu ETH Zurich[10]
2010 23. IGSM Kroacia Kroacia Zagrebi Universiteti i Zagrebit[11]
2011 24. IGSM Britania e Madhe Britania e Madhe Newcastle upon Tyne Newcastle University[12]
2012 25. IGSM Spanja Spanja Jaén University of Jaén[13]
2013 26. IGSM Polonia Polonia Vrocuav Universiteti i Teknologjisë[14]
2014 27. IGSM Turqia Turqia Stambolli Istanbul Technical University[15]
2015 28. IGSM Finlanda Finlanda Espoo Aalto University[16]
2016 29. IGSM Gjermania Gjermania Mynihu Technical University of Munich[17]
2017 30. IGSM Kroacia Kroacia Zagrebi Universiteti i Zagrebit[18]
2018 31. IGSM Spanja Spanja Valencia Polytechnic University of Valencia[19]
2019 32. IGSM Polonia Polonia Varshava Warsaw University of Technology
2020 anuluar Greqia Greqia Selaniku Universiteti i Aristotelit në Selanik
2021 33. IGSM Gjermania Gjermania Hanoveri University of Hanover (online)
2022 34. IGSM Gjermania Gjermania Hanoveri & Hamburgu University of Hanover & HafenCity University Hamburg[20]
2023 35. IGSM Spanja Spanja Valencia Polytechnic University of Valencia
2024 36. IGSM Bulgaria Bullgaria Sofja University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy (UACEG)
2025 37. IGSM Maroku Maroku Rabati Institut agronomique et vétérinaire Hassan-II

Partnerët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

IGSO është një organizatë partnere me International Federetion of Surveyors (FIG).[21].

Weblinks[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Members – Mitgliederliste Arkivuar 4 gusht 2020 tek Wayback Machine. Website der IGSO. Abgerufen am 21. Juli 2018.
 2. ^ The Structure and Methods of Student Organization for IGSM 2004
 3. ^ IGSM – History Arkivuar 23 janar 2016 tek Wayback Machine igso.info
 4. ^ FIG artikulli rreth IGSM 2004
 5. ^ "fjalimi i ministrit finlandez të kulturës (web.archive.org)". Arkivuar nga origjinali më 30 dhjetor 2013. Marrë më 14 gusht 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 6. ^ "ITÜ artikulli rreth IGSM 2005 (web.archive.org)" (PDF). Arkivuar nga origjinali (PDF) më 13 maj 2013. Marrë më 14 gusht 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 7. ^ IGSM 2006 website
 8. ^ "IGSM 2007 website". Arkivuar nga origjinali më 31 dhjetor 2013. Marrë më 14 gusht 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 9. ^ IGSM 2008 website (web.archive.org)
 10. ^ IGSM 2009 website
 11. ^ "IGSM 2010 website (web.archive.org)". Arkivuar nga origjinali më 24 korrik 2012. Marrë më 14 gusht 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 12. ^ "IGSM 2011 website (web.archive.org)". Arkivuar nga origjinali më 27 janar 2012. Marrë më 14 gusht 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 13. ^ IGSM 2012 website
 14. ^ "IGSM 2013 website". Arkivuar nga origjinali më 30 dhjetor 2013. Marrë më 14 gusht 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 15. ^ IGSM 2014 website
 16. ^ "IGSM 2015 website". Arkivuar nga origjinali më 3 gusht 2019. Marrë më 14 gusht 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 17. ^ "IGSM 2016 website (web.archive.org)". Arkivuar nga origjinali më 5 mars 2016. Marrë më 14 gusht 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 18. ^ "IGSM 2017 website (web.archive.org)". Arkivuar nga origjinali më 9 korrik 2016. Marrë më 14 gusht 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 19. ^ "IGSM 2018 website". Arkivuar nga origjinali më 7 korrik 2018. Marrë më 14 gusht 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 20. ^ "IGSM 2022 website". Arkivuar nga origjinali më 23 gusht 2021. Marrë më 2021-08-23. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 21. ^ partner organisations of FIG on fig.net