Portali:Rozhaja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Portali:Filoni)

Portali Portali:Rozhaja

Mirë se na kini-vini në portalin
R O ZH A J A
Kjo faqe shërbenë si ndihmë për kërkimin dhe krijimin e artikujve mbi dhe për
RozhajëWikipedia.

Stampa:/box-footer

Artikulli i muajit

Jakup Kardoviq me familje

Mulla Jakup Kardoviq- Kombi, ka lindur në vitin 1869 në Rozhajë, nga babi mulla Ahmetaga dhe nëna Nurkë (vajzërisë Hubaniq, nga Bijello Pola), është një nga përsonalitetet më shquara të Sanxhakut.

Mulla Jakup Kardoviq- Kombi rrjedh nga një familje e cila ka në sfond gjenezën shqiptare Kjo familje rrjedh nga fisi Kuq i cili ka qenë i vendosur në lindje të Podgoricës. Për shkak të rrethanave të krijuara në këto treva familja e Ali Kuqit shpërngulet nga këtu dhe vendoset në Rozhajë. Një nga katër djemt e tij ka qenë Kamberi, i cili e ka pas një djalë me emrin Kardo, (emer musliman, kurd, me prejardhje nga persishtja-iranianishtja e vjeter), dhe i cili është krijuar familja me mbiemër Kardoviq. Njëri nga djemt e Kardos është Mahmuti i cili ka pas dy djem Haxhi Sylën dhe Nuredinin. Haxhi Syla i ka pas dy djem Mujë-agën dhe Ahmet-agën, i cili ka qenë babai i Mulla Jakup Kombit. >>>.... Stampa:/box-footer

Fotografia e muajit

Stampa:Portali:Rozhaja/Fotografia e zgjedhur Stampa:/box-footer

A e dini se

Stampa:Portali:Rozhaja/A e dini se Stampa:/box-footer

Portali:Rozhaja Temat

Stampa:Portali:Rozhaja/Temat e portalit Portali:Rozhaja Stampa:/box-footer

Këndi yt

Stampa:Portali:Rozhaja/Këndi yt Stampa:/box-footer

Burime interneti

Stampa:Portali:Rozhaja/Burime interneti Stampa:/box-footer

Portala të ngjashëm

Berati  Bujanoci Dibra  Durrësi  Elbasani Ferizaji  Fieri  Gjakova Gjilani  Gjirokastra  Korça Kukësi  Kumanova  Lezha  Medvegja  Mitrovica  Peja  Plava  Presheva  Prishtina  Prizreni  Tirana  Tregu i Ri  Tivari  Shkodra  Shkupi  Ulqini  Vlora

Stampa:/box-footer