Prindër të çuditshëm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Prindër të çuditshëm

Prindër të çuditshëm (titulli origjinal: The Fairly OddParents!) është serial amerikan i animuar televiziv, fitues i çmimit Emmy, i krijuar nga animuesi amerikan Butch Hartman. Seriali bën fjalë mbi një djalosh i cili ka dy pal prindër magjistarë. Seriali është prodhim i Frederator Studios për rrjetin kablovik Nickelodeon, ku për momentin është një nga shout më me popullaritet (shou i dytë pas BobSfungjeri Pantallona-katrori). Seritë televizive gjithashtu janë shpërndarë edhe jashtë ShBA-ve nga kompania kanadeve e animacioneve Nelvana. Ky shou ka shumë satirë dhe kontakte fizike të karaktereve dhe është përplot referenca nga pop kultura. Shoun e krijoi Butch Hartman i cili gjithashtu ka krijuar edhe Danny Phantom dhe ka shkruar dhe ka bërë regjinë e shout Doogal, që është shkëputje e ShBA-ve e filmit britanik The Magic Roundabout. Sezoni i shtatë ka filluar më 18 shkurt të vitit 2008.

Personazhet fiktive dhe rolet[redakto | redakto tekstin burimor]

Produksioni[redakto | redakto tekstin burimor]

Orijgina[redakto | redakto tekstin burimor]

Në shqip[redakto | redakto tekstin burimor]

Në Shqipëri transmetohet nga Çufo. Vetëm sezon 1 u dubluar nga "Jess" Discographic.

Gjuhët e përkthyera[redakto | redakto tekstin burimor]

Seritë[redakto | redakto tekstin burimor]

Season Episodes First Airdate Last Airdate
Season 1 7 2001 2001
Season 2 19 2001 2002
Season 3 15 2002 2003
Season 4 11 2003 2004
Season 5 13 2004 2005
Season 6 9 2005 2006
Season 7 20 2008 2009
Season 8 Unknown 2009 2010

Filma Televiziv[redakto | redakto tekstin burimor]

The Jimmy Timmy Power Hour Trilogy

Filma të vizatuar të shkurtër[redakto | redakto tekstin burimor]

Oh Yeah! Cartoons[redakto | redakto tekstin burimor]

Crimson Chin[redakto | redakto tekstin burimor]

Maratoni Lucky 7[redakto | redakto tekstin burimor]

DVD dhe VHS[redakto | redakto tekstin burimor]

DVD dhe VHS të distribuuara në gjuhën angleze përfshijnë:

 • Abra-Catastrophe!
  • Abra-Catastrophe!(TV-movie)
  • Paraqitjet speciale:
   • Cosmo and Wanda's audio commentary
   • Photo Galery
   • Storyboards
   • Behind the scenes
 • Superhero Spectacle
  • Chin Up!
  • Boy Toy
  • The Crimson Chin meets Mighty Mom & Dyno Dad
  • Crime Wave
  • Mighty Mom & Dyno Dad
  • Action Packed
  • Totally Spaced Out
  • So Totally Spaced Out
  • Miss Dimmsdale
  • Mind Over Magic
  • Special Features:
   • Crimson Chin Shorts
 • School's Out! The Musical
  • School's Out! The Musical (film televiziv)
  • The Big Superhero Wish! (seri 22 minutëshe)
  • Most Wanted Wish
  • Special Features:
   • The Fairly OddParents! (Film i shkurt i vizatuar Oh Yeah!)
   • Where's the Wand? (Film i shkurt i vizatuar Oh Yeah!)
 • Channel Chasers
  • Channel Chasers (film televiziv)
  • Spaced Out
  • Microphony
  • This is Your Wish
  • Special Features:
   • How To Draw Timmy
   • Deleted Scenes:
    • I lived in TV
    • Puppet parody
 • Timmy's Top Wishes
  • Knighty Kight
  • Where's Wanda?
  • Power Pals
  • Who's Your Daddy?
  • Boys in the Band
  • Chip Off The Old Chip
  • Pipe Down!
  • Special Features:
   • Butch's favorite Fairy Disguises
 • Scary GodParents
  • Scary GodParents (seri 22 mnutëshe)
  • Shiny Teeth
  • Which Witch is Which?
  • Timmy's 2-D House of Horror
  • Catman Meets the Crimson Chin
  • Genie Meanie Minie Mo
 • Fairy Idol
  • Fairy Idol (TV Movie)
  • Truth or Cosmoquences
  • Timmy TV
  • Special Features:
   • Scout's Honor (Film i shkurt i vizatuar Oh Yeah!)
   • Super Humor (Film i shkurt i vizatuar Oh Yeah!)
   • The Really Bad Day (Film i shkurt i vizatuar Oh Yeah!)
 • Crossover DVDs
  • Jimmy Timmy Power Hour 1 që përfshinë "The Jimmy/Timmy Power Hour", "Cosmo Con", "Timvisible" dhe "The Switch Glitch"
  • Jimmy Timmy Power Hour 2 që përfshinë "When Nerds Collide", "A Mile In My Shoes", "Most Wanted Wish", "Ms. Dimmsdale", dhe vilmat e shkurtët të vizatuar Oh Yeah! "Too Many Timmys!", "The Fairy Flu" dhe "The Temp"
  • Jimmy Timmy Power Hour 3 që përfshinë "The Jerkinators", "Odd, Odd West", "That's Life!", dhe filmat e shkurtër të vizatuar Oh Yeah! "Party of Three" dhe "The Zappy's"
  • Nickelodeon Nickstravaganza!, duke përfshirë serinë "Boys in the Band"
  • Nickelodeon Nickstravaganza! 2, duke përfshirë seritë "A Wish Too Far!" dhe "Tiny Timmy!"
  • Nick Picks Vol. 1, që ka 7 seri të shout Nickelodeon duke përfshirë serinë "Information Stupor Highway"
  • Nick Picks Vol. 2, që ka 8 seri të shout Nickelodeon duke përfshirë serinë "The Big Superhero Wish!"
  • Nick Picks Vol. 3,që ka 8 seri të shout Nickelodeon duke përfshirë serinë "Hail to the Chief" and "Twistory"
  • Nick Picks Vol. 4, që ka 8 seri të shout Nickelodeon duke përfshirë seritë "Where's Wanda?" dhe "Imaginary Gary"
  • Nick Picks Holiday, që ka 7 seri të shout Nickelodeon duke përfshirë serinë "Christmas Every Day!"

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]