Jump to content

Qeveria Kurti II

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kabineti i dytë Kurti
Kabineti i i Kosovës
22 mars 2021 –
Data e krijimit22 mars 2021 (2021-03-22)
Njerëz dhe organizata
President i shtetitGlauk Konjufca (në detyrë)
Kryetar i QeverisëAlbin Kurti
Zëvendës Kryetar i Qeverisë
LVV, Guxo, LS,
IRDK, KDTP, NDS
PDK, LDK, AAK
Historia
Zgjedhja2021
Mandati legjislativLegjislatura e 8-të e Kuvendit
ParaardhësKabineti Hoti

Kabineti Kurti II është qeveria aktuale e Republikës së Kosovës në detyrë dhe e dyta e udhëhequr nga Albin Kurti, e cila u formua më 22 mars 2021 pas një marrëveshjeje midis partive politike Vetëvendosje, Guxo, Lista Serbe, Nisma e Re Demokratike e Kosovës, Partia Demokratike Turke e Kosovës dhe Partisë së Re Demokratike.

Më 22 mars 2021, Albin Kurti u konfirmua si Kryeministër i Kosovës nga Kuvendi i Kosovës pas zgjedhjeve parlamentare të 14 shkurtit 2021 me gjashtëdhjetë e shtatë pro dhe tridhjetë vota kundër.[1]

Kabineti përbëhet nga ministrat e mëposhtëm:[2]

Portfolio Ministër Filloi mandatin Përfundoi mandatin Partia
Kryeministri i Kosovës22 mars 2021Incumbent Vetëvendosja
Zëvendëskryeministër i parë për Integrime Evropiane, Zhvillim dhe Dialog22 mars 2021Incumbent Vetëvendosja
Zëvendëskryeministre e dytë dhe Ministre e Punëve të Jashtme22 mars 2021Incumbent Guxo
Zëvendëskryeministre e tretë për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut22 mars 2021Incumbent Partia e Re Demokratike e Kosovës
Ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural22 mars 2021Incumbent Guxo
Ministër për Komunitete dhe Kthim22 mars 2021Incumbent Lista Serbe
Ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit22 mars 2021Incumbent Vetëvendosja
Ministër i Mbrojtjes22 mars 2021Incumbent Politikan i pavarur
Ministre e Ekonomisë22 mars 2021Incumbent Politikane e pavarur
Ministre e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit22 mars 2021Incumbent Vetëvendosja
Ministër i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës22 mars 2021Incumbent Vetëvendosja
Ministër i Financave22 mars 2021Incumbent Vetëvendosja
Ministër i Shëndetësisë22 mars 2021Incumbent Vetëvendosja
Ministre e Indudtrisë dhe Tregtisë22 mars 2021Incumbent Vetëvendosja
Ministër i Punëve të Brendshme22 mars 2021Incumbent Vetëvendosja
Ministre e Drejtësisë22 mars 2021Incumbent Vetëvendosja
Ministër i Pushtetit Lokal22 mars 2021Incumbent Iniciativa e Re Demokratike e Kosovës
Ministër për Zhvillim Rajonal22 mars 2021Incumbent Partia Demokratike Turke e Kosovës
  1. ^ "Kuvendi votoi Qeverinë Kurti 2". Telegrafi. 22 mars 2021.
  2. ^ "Albin Kurti prezanton kabinetin qeverisës dhe shpalos programin". Vizion Plus. 22 mars 2021.