Sharri (Kosovë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Sharri
Official seal of {{{official_name}}}
Location of {{{official_name}}}
Population
 • Total34.562
WebsiteKK Sharri

Sharri ( ish - Dragashi ) , është qytezë në pjesën jugore të Kosovës.


Pak histori[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

..

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

...

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

...

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përbërja etnike
Viti/Etnia Shqiptar  % Goran  % Total
1991 regj.1 22,802 59% 16,112 41% 38,914
Janar 1999 llog.2 27,633 61% 17,470 39% 45,103
Mars 2000 llog.3 24,856 72% 9,706 28% 34,562
2006 llog.3 22,800 57% 17,975 43% 40,775
Burimet: Është për tu theksuar se të dhëat për vitin 1991 janë politike dhe numrar janë të zmadhuara pa kuptimIt. 1.Federal Office of Statistics in Serbia 2. UNHCR Kosovo Village List 3.OSCE Field Office Sharr
Ref: osce

Kultura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Para masave të dhunëshme serbe të viteve 1990 - 1999,, komuna e Sharrit ka pasur 7 biblioteka publike me një numër prej gjithsejt 52.300 librash. Biblioteka kryesore ka pasur 14.600 libra, derisa degët në Brod, Kurshevë, Breznë, Bellobradë, Bresanë dhe Blaqë kanë pasur 37.700 libra. Fatmirësisht, gjatë masave shtypëse serbe dhe luftës, librat nuk janë dëmtuar dhe është e vetmja komunë ku librat janë të paprekura. Së këndejmi, pas luftës, komuna e Sharrit ka 7 biblioteka me një numër prej gjithësejt 52.300 librash.

Politika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

...

  • partia dominuese

Të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Telekomunikacioni
  • Transporti
  • Ushtria
  • Pushime

..

Shiko dhe këtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burim i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]