Ilia Shyti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Skeda:Ilia Shyti.JPG

Ilia Shyti u lind më 19 korrik 1929Lushnjë, vdiq më 26 nëntor 2003, ishte aktor dhe regjisor shqiptar. Veprimtarinë e tij e filloi si aktor dhe regjisor në qytetin e tij të lindjes, ndërsa në vitin 1954 ai u vendos pranë Kinostudios “Shqipëria e Re”. [1] [2]

Filmografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Dashuria e fundit (1995)
 2. E diela e fundit (1993)
 3. Unë e dua Erën (1993)........................doktori
 4. Vitet e pritjes (1989).....................gjyshi i Gjonit
 5. Djali elastik (1989).........................gjyshi i Arianit
 6. Treni niset më shtatë pa pesë (1988).........babai i Etlevës
 7. Tre vetë kapërcejnë malin (1988)............ Zoti Xhezat
 8. Këmishët me dyllë (1987)... .................Xha Vaso
 9. Një vit i gjatë (1987)
 10. Rrethi i kujtesës (1987)
 11. Botë e padukshme - (1987)....................Osmani, daja i Astritit
 12. Tela për violinë (1987)......................babai i Muços
 13. Gabimi (1986)..................gjyshi i Martinit
 14. Kronikë e atyre netëve (1986)
 15. Kur hapen dyert e jetës (1986) ..............profesori
 16. Asgjë nuk harrohet (1985)....................shoku Ziver
 17. Shirat e vjeshtës (1984).....................babai i Ilirit
 18. Zambakët e Bardhë (1984)
 19. Era e ngrohtë e thellësive (1982)........... Jorgji, Babai i Balit
 20. Vëllezër dhe shokë (1982)................... Kryetari i Komunës
 21. Një vonesë e vogël (1982) .................. Mësuesi në pension
 22. Intendenti (1980.............................xha Zeneli
 23. Liri a vdekje (1979)........................ Xha Pilo
 24. Në shtëpinë tonë (1979)
 25. Pranverë në Gjirokastër (1978)...............xha Petrua
 26. Rrugë të bardha (1974).......................xha Rizai
 27. Qyteti më i ri në botë (1973)
 28. Brazdat (1973 )..............................përgjegjësi i ofiçinës
 29. Yjet e netëve të gjata (1972)................Zekoja
 30. Mëngjeze lufte (1971)... ....................Babai i Piros
 31. Vitet e para (1965)..........................Inxhinier Mborja
 32. Toka jonë (1964)........... Një nga fshatarët
 33. Detyrë e posaçme (1963)..................... Kasem Zholja
 34. Debatik (1961).............................. Klienti
 35. Fortuna (1959).............................. Babai i Zanës
 36. Tana (1958)
 37. Koncert në vitin 1936
 38. Dollia e dasmës sime........................ Nurja i Xhakollarëve, babai i dhëndrit
 39. Gëzhoja e vjetër............................ Babai i Servetit
 40. Vrasje në gjueti
 41. Pesha e kohës............................... Çobani
 42. Ne vinim nga lufta.......................... Zoti Avdyl
 43. Nëntori i dytë.............................. Mullai i Beratit
 44. Fije që priten ............................. Fshatari dëshmitar
 45. Kohë e largët (1983).........................gurgdhendësi.

Gjenerali i ushtrise se vdekur. Gjenerali ne pension ju lutem shtojeni

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ https://gazetavatra.com/ilia-shyti-aktori-i-madh-i-roleve-te-vogla/
 2. ^ http://shekulli.com.al/ilia-shyti-njolla-ne-biografi-qe-mohoi-titullin-artist-popullit/