Përdoruesi:Ftillimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Unë shkruaj rreth planifikimit të territorit / urbanistikës.


Aftësí[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Analiza[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vizualizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komunikimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përfshimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Planifikimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mjete dhe vegla[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Metoda statistike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Metoda të analizës rajonale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Metoda të hulumtimit empirik shoqëror[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Baza e të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Analiza hapësinore me GIS[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sistemi i gjeoinformacionit GIS[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Plani i ndërtimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Plani i përcaktimit të hapësirave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Metodologjia e hulumtimit empirik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qëndisje kompjuterike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Analiza e hapësirës së qytetit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Teknika të qëndisjes[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Teorí[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vepra e referimit (vepër referimi, libër referimi) • [[Kategoria:Vepra referimi]]

Qyteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mjedisi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Toka[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

BonifikimiPedosfera • PedogjenezaLitosferaTipi i dheutKlasifikimi i dheutCilësia e dheutStruktura e dheutHorizonti i dheutErozioniSipërfaqja e papërshkueshmeRrëmbimi i tokës • • Toka e xanun • • • •

Uji[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

HidrosferaHidrologjiaUjërat nëntokësorëUjërat rrjedhësRrjedha e ujitDiga / Penda / CfratiHidrocentraliPellgu mbajtësRezervuariHidrovoriDrenazhiPërmbytjaMbrojtja nga përmbytjaFurnizimi me ujë • • • • •

BE: Direktiva Kornizë e Ujërave

Klima[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ishulli i nxehtësisëMeteorologjiaAtmosferaTroposferaKlima e qytetitNgrohja botëroreGazi i serrësShtresa e ozonitProtokolli i KiotosProtokolli i ParisitQyteti i zgjuarPlanifikimi energjetik • • • • • • •

BE: Sistemi evropian i tregtimit të emisioneve (2005) • Vendimi 2009/406/EC (2009) • Direktiva 2009/28/EC për Energji të Ripërtëritshme (2009) • Direktiva 2012/27/EU për Efikasitetin Energjetik (2012) •

Flora dhe Fauna[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

EkologjiaBimësiaEkologjia e qytetitBimësia e qytetitPema e qytetitKadastra e pemëve • • • • • • •

Pellgu i Bovillës • • • • • • • • • •

Mobiliteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E drejta e tokës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E drejta e rregullimit të tokës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkenca rajonale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vende qendrore:

Qyteti:

Vendndodhja:

Sociologjia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E drejta kushtetuese[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E drejta administrative[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Zhvillimi i qytetit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Zhvillimi rajonal[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sociologjia e vendbanimeve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkenca financiare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ekonomia infrastrukturore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Administrimi i biznesit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Statistika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjeodezia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Hartografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Administrimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Turizmi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qëndrueshmëria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Teoria e planifikimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Autorë: John Friedmann, Erich Kühn, Klaus Selle, Thomas Sieverts, Lucius Burckhardt, Jane Jacobs, Paul Davidoff, Lori Healey, Susan Fainstein, Erik Swyngedouw, David Harvey, Hartmut Häußermann, Walter Siebel, Kevin A. Lynch, Christopher Alexander, Dieter Läpple

(Thorsten Wiechmann, Frank Othengrafen, Gert de Roo, Tore Sager, Robert Beauregard)

Politika rajonale e Bashkimit Evropian[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E drejta kontraktore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tipologjia e qytetit dhe hapësirave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Praktika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Planifikimi rajonal[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Planifikimi i qytetit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Planifikimi i trafikut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Planifikimi i infrastrukturës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Transporti në ShqipëriTransporti në KosovëTransporti në Maqedoninë VerioreTransporti në Mal të Zi

Planifikimi i energjetikës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Energjetika në ShqipëriEnergjetika në KosovëEnergjetika në Maqedoninë VerioreEnergjetika në Mal të Zi

Planifikimi i turizmit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Turizmi në ShqipëriTurizmi në KosovëTurizmi në Maqedoninë VerioreTurizmi në Mal të Zi

Planifikimi i peizazhit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Planifikimi i mjedisit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bonifikimi në Shqipëri

Planifikimi i zhvillimit bashkiak[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Planifikimi në Shqiptarí[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjithashtu shkruaj për punët e dy qeverive shqiptare në këto drejtime.