Jump to content

Androidi 20

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dr. Gero (ドクター・ゲロ Dokutā Gero, lit. "Doktor Gero"), gjithashtu i njohur si Androidi 20 (人造人間20号 Jinzōningen Niju-Gō) është personazh fiktiv në anime dhe manga Dragon Ball. Ai ishte antagonistë kryesor i Androids Saga në Dragon Ball Z. Ai është shkencëtar dhe organizator i Androidëve të Ushtrisë Red Ribbon.

Dr. Gero është shkencëtari kryesor i Ushtrisë Red Ribbon; ai ishte një anëtar themelues i Ushtrisë Red Ribbon dhe ishte gjithashtu efektiv në kontroll. Ai krijoi armatimin e Red Ribbon dhe krijoi androidët e parë në shërbim të Ushtrisë Red Ribbon. Ai ndërtoi Androidët sepse mekanizmat mund të kapen dhe përdoren nga armiku, ndërsa Androidët mund të mendojnë për veten e tyre. Një tjetër shkencëtar, Dr. Flappe është quajtur si krijuesi i Android 8. Daizenshuu 7 adreson këtë mospërputhje duke deklaruar se Dr. Flappe dhe Dr. Gero ishin kolegë të ngarkuar me Programin e Zhvillimit të Android të Ushtrisë së Red Ribbon. Ushtria e Red Ribbon nuk është arsyeja kryesore për dëshirën e Dr. Gero për të krijuar androide dhe cyborg, pasi ai zbulon në Dragon Ball GT se ai gjithmonë ëndërronte të zëvendësonte të gjithë racën njerëzore me qeniet artificiale edhe para se Goku të mundte Ushtrinë e Red Ribbon.

Djali i Geros ishte një ushtar i rangut të lartë të Red Ribbon, por ai vdiq kur ai u godit nga një plumb armik; Gero më vonë e modeloi sistemin e fuqishëm të Androidit 16 pas djalit të tij të vdekur. Në një moment, Dr. Gero solli në shtëpi një kukull që dekoronte qendrën e komandës së një baze armike si një trofe, të cilin ai më vonë e përdori si model për të dizajnuar Androidin 19.

Pasi Ushtria Red Ribbon mundi Gokun, Dr. Gero shkon në fshehje në laboratorin e tij të vendosur në një zonë malore në veri të North City. Në këtë laborator, ai përpiqet të krijojë makinën e fundit luftarake. Duke përdorur një pajisje jashtëzakonisht inteligjente për ndjekjen e maskuar si një grabitës, ai studion Gokun dhe Luftëtarët Z për vite, duke vëzhguar luftën që Goku kishte me Tien Shinhanin, Mbretin Pikolo, Pikolo dhe Sajanët Raditz, Napa dhe Vexhita.

Dr. Gero pushon studimin e fuqisë së Goku kur Sajanët ikën për Namek, duke besuar se ai kishte përpiluar mjaft informata; kështu që ai thjesht rregullon nivelet e fuqisë androide për të akomoduar për rritjen e pritshme të fuqisë së Gokut, duke mos llogaritur nivelin e fuqisë së formës Super Sajan të Gokut. Duke besuar se ai kishte krijuar makinat përfundimtare luftarake, ai përfundon planet e tij dhe ndërtoi një seri të Androids. Androidi 16 u modelua në djalin e vdekur të Gero, një ushtar i rangut të lartë të Red Ribbon, i cili kohë më parë u rrëzua nga një plumb armik. Në dashurinë e tij, Gero e bëri atë të fuqishëm, por nuk donte që ai të shkatërrohej në betejë, prandaj ai e bëri atë të butë. Ndërsa kërkon materiale të freskëta për eksperimentet e tij, Dr. Gero takohet rastësisht me dy delikuentë famëkeq,, një djalë dhe një vajzë që ishin motër dhe vëlla. Ai pastaj i rrëmben ato dhe i ristrukturon ato në Android 17 dhe Android 18. Megjithatë, të dy u bënë rebelë pasi ruanin vullnetin e tyre të lirë njerëzor, prandaj i çliroi ata. Sipas Androidit 18, Dr. Gero shkatërroi të gjitha androidët e tjerë deri në Androidin 15. 1-7 dhe 9-12 ishin krejtësisht artificiale, por Gero nuk mund t'i kontrollonte personalitetet e tyre: shumë e errët, shumë budalla, shumë e bukur etj.

Android 19 u modelua pas një kukull që zbukuroj qendrën e komandës së një baze armiku, e cila Gero solli në shtëpi si një trofe. Për t'u bërë i pavdekshëm, Dr. Gero ka Android 19 për ta kthyer atë në një android, Android 20. Pjesa e vetme njerëzore e tij si një android është truri i tij, i cili është transplantuar në trupin e tij android me Android 19. Dr. Gero ka trurin e tij të transferuar në një model të absorbimit energjetik Android dhe jo një model të pafundëm të fuqishëm, i cili do të lejonte ai ka rezerva shumë më të mëdha të energjisë. Android 18 lë të kuptohet se mund të ketë qenë për shkak se ai mendon se një model i absorbimit të energjisë android është më i lehtë për t'u përdorur si një mikpritës. Gero më vonë do të fsheh identitetin e tij të vërtetë duke pretenduar se ai është thjesht Android 20 dhe se Gero kishte vdekur kohë më parë.

Gjatë ndërtimit të Androidëve, Dr. Gero zbulon një mënyrë për të bashkuar qelizat nga luftëtarët më të fortë për të ecur Tokën (Goku, Pikolo, Vexhita, Friza dhe Mbreti Kold) dhe përpiqet të krijojë një entitet suprem luftarak. Pasi e kuptoi se projekti i tij do të zgjasë shumë kohë për të përfunduar, ai vendos të kthejë vëmendjen në çështje të tjera dhe të lërë super kompjuterin e tij nga laboratori i tij për të përfunduar qenien përfundimtare, të cilën ai e quan Cell. Cell më vonë spekuloi se Dr. Gero e krijoi atë për të mposhtur Tokën dhe më vonë për të shkatërruar gjithë universin.

  • Ndryshe nga antarët tjerë të Red Ribbon, emri i Geros nuk është bazuar ndonjë emër të ngjyrës në asnjë version dhe as në versionin japonisht.
  • Në epizodin e 128 të titulluar “Telashe e Dyfishtë për Gokun”, (në skenën ku tregon se çka ka ndodhur në epizodin e kaluar) Mjeshtër Roshi e referon Dr. Gero si “udhëheqës i tanishëm” i Ushtrisë Red Ribbon. Kjo është e vërtetë pasi Gero është anëtar i tanishëm i fundit i rangut të lartë.
  1. ^ "One Piece Voice Actor Kouji Yada Passes Away" (në anglisht). Anime News Network. 1 maj 2014. Marrë më 7 mars 2015.