Godanca e Poshtme

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Godancë e Poshtme
Godon i Poshtëm
Fshat

Godancë e Poshtme është një vendbanim në komunën e Shtimes, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Godon i Poshtëm.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fshati Godancë e Poshtme është në veri të Shtimes. Territori është kryesisht i rrafësht, pak ka pjesë kodrinore malor. Përafersish i ka 500 Hektar tokë bujqësore dhe e kualiteti të lartë. Fshati shtrihet në një pjesë të rrafshët 3 kilometra nga qendra e Shtimes. Fshati Godanc i Poshtëm kufizohet me fshatrat: Gjurkoc, Godanc i Epërm, Davidoc, Lagje e Pajtimit (ish-Petroviq), Belinc dhe Zborc.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ka mbi 1500 banorë.

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Banorët e fshatit kryesisht mirren me bujqësi dhe pak blegëtori dhe pëmtari.

Kultura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fshati ka shkollë fillore quajtur Hasan Prishtina.

Xhamia fillim të fshatit.

Ka qendra e mjekësore familjare.

Shih dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]