Lista e lojtarëve ndërkombëtarë të Spanjës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Iker Casillas është lojtari me më shumë paraqitje për Spanjën

Kjo është Lista e lojtarëve ndërkombëtarë të Spanjës – të cilët kanë luajtur për Spanjën. Të gjithë lojtarët me 20 ose më shumë ndeshje zyrtare janë të vendosur në listë. Kjo tabelë është përditsuar më 15 korrik 2014.

# Emri Karriera Ndeshje Gola Trofe
1 Iker Casillas 2000– 156 90 (Pësuar) UEFA European Cup.svg UEFA European Cup.svg
2 Xavi 2000– 133 13 UEFA European Cup.svg UEFA European Cup.svg
3 Andoni Zubizarreta 1985–1998 126 99 (Pësuar)
4 Sergio Ramos 2005– 119 9 UEFA European Cup.svg UEFA European Cup.svg
5 Xabi Alonso 2003– 113 16 UEFA European Cup.svg UEFA European Cup.svg
6 Fernando Torres 2003– 110 38 UEFA European Cup.svg UEFA European Cup.svg
7 Raúl González 1996–2006 102 44
8 Andrés Iniesta 2006– 100 11 UEFA European Cup.svg UEFA European Cup.svg
= Carles Puyol 2000–2013 100 3 UEFA European Cup.svg
10 David Villa 2005– 97 59 UEFA European Cup.svg
11 Cesc Fàbregas 2006– 91 13 UEFA European Cup.svg UEFA European Cup.svg
12 Fernando Hierro 1989–2002 89 29
13 David Silva 2006– 83 20 UEFA European Cup.svg UEFA European Cup.svg
14 José Antonio Camacho 1975–1988 81 0
15 Rafael Gordillo 1978–1988 75 3
16 Carlos Marchena 2002–2011 69 2 UEFA European Cup.svg
= Emilio Butragueño 1984–1992 69 26
18 Sergio Busquets 2009– 68 0 UEFA European Cup.svg
= Luis Arconada 1977–1985 68 63 (Pësuar)
20 Míchel 1985–1992 66 21
= Santi Cazorla 2008– 66 10 UEFA European Cup.svg UEFA European Cup.svg
22 Luis Enrique Martínez 1991–2002 62 12 1 Ari
= Miguel Ángel Nadal 1991–2002 62 3
24 Gerard Piqué 2009– 61 4 UEFA European Cup.svg
25 Joan Capdevila 2002–2011 60 4 UEFA European Cup.svg
= Víctor Muñoz 1981–1988 60 3
27 Álvaro Arbeloa 2008–2013 56 0 UEFA European Cup.svg UEFA European Cup.svg
= Carlos Alonso (Santillana) 1975–1985 56 15
= Sergi Barjuán 1994–2002 56 1
= Julio Salinas 1986–1996 56 22
31 Rafael Alkorta 1990–1998 54 0
= Abelardo Fernández 1991–2001 54 3 1 Ari
33 Joseba Etxeberria 1997–2004 53 12
= Míchel Salgado 1998–2006 53 0
35 David Albelda 2001–2008 51 0
= Joaquín Sánchez 2002–2007 51 4
37 José Ángel Iribar 1964–1976 49 42 (Pësuar) UEFA European Cup.svg
38 Manuel Sanchís 1986–1992 48 1
39 Raúl Albiol 2007– 47 0 UEFA European Cup.svg UEFA European Cup.svg
= Josep Guardiola 1992–2000 47 5 1 Ari
= Iván Helguera 1998–2004 47 3
= Fernando Morientes 1998–2007 47 27
42 Santiago Cañizares 1993–2006 46 26 (Pësuar) 1 Ari
= Juan Carlos Valerón 1998–2005 46 5
= Ricardo Zamora 1920–1936 46 42 (Pësuar)
46 Rubén Baraja 2000–2005 43 7
= Francisco Gento 1955–1969 43 5
48 Amancio Amaro 1962–1974 42 11 UEFA European Cup.svg
= Ricardo Gallego 1982–1988 42 2
= Pedro Rodríguez 2010– 42 14 UEFA European Cup.svg
51 Juan Manuel Asensi 1969–1980 41 7
= Julen Guerrero 1993–2000 41 13
= José Martínez (Pirri) 1966–1978 41 16
= Juan Antonio Señor 1982–1988 41 6
55 Gaizka Mendieta 1999–2002 40 8
56 Andoni Goikoetxea 1983–1988 39 4
57 Alfonso Pérez 1992–2000 38 11 1 Ari
= Vicente Rodríguez 2001–2005 38 3
= Rafael Martín Vázquez 1987–1992 38 1
60 Guillermo Amor 1990–1998 37 4
61 Francisco Fernández (Gallego) 1966–1973 36 0 UEFA European Cup.svg
= Albert Ferrer 1991–1999 36 0 1 Ari
= Ion Andoni Goikoetxea 1990–1996 36 4
= Antonio Maceda 1981–1986 36 8
65 Francisco José Carrasco 1979–1988 35 5
= Enrique Castro (Quini) 1970–1982 35 8
= Antoni Ramallets 1950–1961 35 50 (Pësuar)
68 Jesús Navas 2009– 35 3 UEFA European Cup.svg
= José Ramón Alexanko 1978–1982 34 4
= Juan Gómez (Juanito) 1976–1982 34 8
= Julio Alberto Moreno 1984–1988 34 0
72 Agustín Gaínza 1945–1955 33 10
= Juan Mata 2009– 33 10 UEFA European Cup.svg
= Pepe Reina 2005– 33 17 (Pësuar) UEFA European Cup.svg UEFA European Cup.svg
75 Miguel Bernardo (Migueli) 1974–1980 32 1
= Jesús María Satrústegui 1975–1982 32 8
= Luis Suárez 1957–1972 32 14 UEFA European Cup.svg
78 Alfredo Di Stéfano 1957–1961 31 23
79 José Mari Bakero 1987–1994 30 7
= Jesús María Zamora 1978–1982 30 3
81 Jordi Alba 2011– 29 5 UEFA European Cup.svg
= Roberto Fernández 1982–1991 29 2
= Jesús Garay 1953–1962 29 1
83 Genar Andrinúa 1987–1990 28 2
= Agustín Aranzábal 1995–2003 28 0
= Manuel Sánchez (Manolo) 1988–1992 28 9
= Marcos Senna 2006–2010 28 1 UEFA European Cup.svg
= Juan Cruz Sol 1970–1976 28 1
89 Miguel Tendillo 1980–1988 27 1
90 Juan Gutiérrez (Juanito) 2002–2008 26 3 UEFA European Cup.svg
= Francisco Miguel Narváez (Kiko) 1992–1998 26 5 1 Ari
= Miguel Porlán (Chendo) 1986–1990 26 0
= Feliciano Rivilla 1960–1965 26 0 UEFA European Cup.svg
94 Jacinto Quincoces 1928–1936 25 0
= Luis Regueiro 1927–1936 25 16
= Daniel Ruiz (Dani) 1977–1981 25 10
= Joan Segarra 1951–1962 25 0
= Ismael Urzaiz 1996–2001 25 8
= Ignacio Zoco 1961–1969 25 1 UEFA European Cup.svg
100 Fernando Llorente 2008– 24 7 UEFA European Cup.svg
= José Claramunt 1968–1975 23 4
= Pablo Ibáñez 2004–2008 23 0
= Antonio Puchades 1949–1954 23 0
= Enrique Saura 1978–1982 23 4
105 Antonio Afonso (Tonono) 1967–1972 22 0
= Marcos Alonso 1981–1985 22 1
= Estanislao Basora 1949–1957 22 13
= Gregorio Benito 1971–1978 22 0
= Txiki Begiristain 1988–1994 22 6
= Juan Antonio Pizzi 1994–1998 22 8
= Hipólito Rincón 1983–1986 22 10
= Ángel María Villar 1973–1979 22 3
113 José Luis Caminero 1993–1996 21 8
= Dani Güiza 2007–2010 21 6 UEFA European Cup.svg
= Francisco Jémez (Paco) 1998–2001 21 0
= Pedro Munitis 1999–2002 21 2
= José María Peña 1921–1930 21 1
= José Antonio Reyes 2003–2006 21 4
= Josep Samitier 1920–1931 21 2
= Álvaro Negredo 2009– 21 10 UEFA European Cup.svg
121 Miguel Ángel Alonso 1980–1982 20 1
= Francisco Gamborena 1921–1933 20 0
= Jesús Glaría 1962–1969 20 0
= Francisco López 1982–1986 20 1
= Severino Reija 1962–1967 20 0 UEFA European Cup.svg
= Telmo Zarraonandia (Zarra) 1945–1951 20 20
= Víctor Valdés 2010– 20 17 (Pësuar) UEFA European Cup.svg

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]