Nën-rajonet e Finlandës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Finlanda është e ndarë në 70 njësi nën-rajonale[1] (finlandisht: seutukunta, suedisht: ekonomisk region). Nën-rajonet janë të formuara nga grupe të komunave brenda 19 rajoneve të Finlandës.

Nën-rajonet e grupuara sipas rajoneve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rajonet e Finlandës

Lapland (1)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ostrobothnia Veriore (2)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kainuu (3)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Karelia Veriore (4)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Savonia Veriore (5)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Savonia Jugore (6)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ostrobothnia Jugore (7)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ostrobothnia (8)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pirkanmaa (9)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Satakunta (10)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ostrobothnia Qendrore (11)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Finlanda Qendrore (12)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Finlanda Jugperëndimore (13)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Karelia Jugore (14)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Päijänne Tavastia (15)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tavastia Proper (16)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Uusimaa (17 dhe 18)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kymenlaakso (19)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Åland (20)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]