Lista e komunave të Finlandës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është një listë e renditur sipas alfabetit e komunaveFinlandë sipas viti 2013.

  1. Akaa (Ackas)
  2. Alajärvi
  3. Alavieska
  4. Alavus (Alavo)
  5. Asikkala
  6. Askola
  7. Aura
  8. Brändö
  9. Eckerö
  10. Enonkoski
  11. Enontekiö (Enontekis)
  12. Espoo (Esbo)
  13. Eura
  14. Eurajoki (Euraåminne)
  15. Evijärvi
  16. Finström
  17. Forssa
  18. Föglö
  19. Geta
  20. Haapajärvi
  21. Haapavesi
  22. Hailuoto (Karlö)
  23. Halsua (Halso)
  24. Hamina (Fredrikshamn)
  25. Hammarland
  26. Hankasalmi
  27. Hanko (Hangö)
  28. Harjavalta
  29. Hartola (Gustav Adolfs)
  30. Hattula
  31. Hausjärvi
  32. Heinola
  33. Heinävesi
  34. Helsinki (Helsingfors)
  35. Hirvensalmi
  36. Hollola
  37. Honkajoki
  38. Huittinen (Vittis)
  39. Humppila
  40. Hyrynsalmi
  41. Hyvinkää (Hyvinge)
  42. Hämeenkoski
  43. Hämeenkyrö (Tavastkyro)
  44. Hämeenlinna (Tavastehus)
  45. Ii (Ijo)
  46. Iisalmi (Idensalmi)
  47. Iitti (Itis)
  48. Ikaalinen (Ikalis)
  49. Ilmajoki (Ilmola)
  50. Ilomantsi (Ilomants)
  51. Imatra
  52. Inari (Enare)
  53. Ingå (Inkoo)
  54. Isojoki (Storå)
  55. Isokyrö (Storkyro)
  56. Jakobstad (Pietarsaari)
  57. Jalasjärvi
  58. Janakkala
  59. Joensuu
  60. Jokioinen (Jockis)
  61. Jomala
  62. Joroinen (Jorois)
  63. Joutsa
  64. Juankoski
  65. Juuka (Juga)
  66. Juupajoki
  67. Juva (Jockas)
  68. Jyväskylä
  69. Jämijärvi
  70. Jämsä
  71. Järvenpää (Träskända)
  72. Kaarina (S:t Karins)
  73. Kaavi
  74. Kajaani (Kajana)
  75. Kalajoki
  76. Kangasala
  77. Kangasniemi
  78. Kankaanpää
  79. Kannonkoski
  80. Kannus
  81. Karijoki (Botöm)
  82. Karkkila (Högfors)
  83. Karstula
  84. Karvia
  85. Kaskinen (Kaskö)
  86. Kauhajoki
  87. Kauhava
  88. Kauniainen (Grankulla)
  89. Kaustinen (Kaustby)
  90. Keitele
  91. Kemi
  92. Kemijärvi
  93. Keminmaa
  94. Kempele
  95. Kerava (Kervo)
  96. Keuruu (Keuru)
  97. Kihniö
  98. Kimitoön (Kemiönsaari)
  99. Kinnula
  100. Kirkkonummi (Kyrkslätt)
  101. Kitee (Kides)
  102. Kittilä
  103. Kiuruvesi
  104. Kivijärvi
  105. Kokemäki (Kumo)
  106. Kokkola (Karleby)
  107. Kolari
  108. Konnevesi
  109. Kontiolahti (Kontiolax)
  110. Korsholm (Mustasaari)
  111. Korsnäs
  112. Koski Tl
  113. Kotka
  114. Kouvola
  115. Kristinestad (Kristiinankaupunki)
  116. Kronoby (Kruunupyy)
  117. Kuhmo
  118. Kuhmoinen (Kuhmois)
  119. Kumlinge
  120. Kuopio
  121. Kuortane
  122. Kurikka
  123. Kustavi (Gustavs)
  124. Kuusamo
  125. Kyyjärvi
  126. Kärkölä
  127. Kärsämäki
  128. Kökar
  129. Köyliö (Kjulo)
  130. Lahti (Lahtis)
  131. Laihia (Laihela)
  132. Laitila (Letala)
  133. Lapinjärvi (Lappträsk)
  134. Lapinlahti
  135. Lappajärvi
  136. Lappeenranta (Villmanstrand)
  137. Lapua (Lappo)
  138. Larsmo (Luoto)
  139. Laukaa (Laukas)
  140. Lavia
  141. Lemi
  142. Lemland
  143. Lempäälä (Lembois)
  144. Leppävirta
  145. Lestijärvi
  146. Lieksa
  147. Lieto (Lundo)
  148. Liminka (Limingo)
  149. Liperi (Libelits)
  150. Lohja (Lojo)
  151. Loimaa
  152. Loppi (Loppis)
  153. Loviisa (Lovisa)
  154. Luhanka (Luhanga)
  155. Lumijoki
  156. Lumparland
  157. Luumäki
  158. Luvia
  159. Maaninka (Maninga)
  160. Malax (Maalahti)
  161. Mariehamn (Maarianhamina)
  162. Marttila (S:t Mårtens)
  163. Masku
  164. Merijärvi
  165. Merikarvia (Sastmola)
  166. Miehikkälä
  167. Mikkeli (S:t Michel)
  168. Muhos
  169. Multia
  170. Muonio
  171. Muurame
  172. Mynämäki (Virmo)
  173. Myrskylä (Mörskom)
  174. Mäntsälä
  175. Mänttä-Vilppula (Mänttä-Filpula)
  176. Mäntyharju
  177. Naantali (Nådendal)
  178. Nakkila
  179. Nastola
  180. Nivala
  181. Nokia
  182. Nousiainen (Nousis)
  183. Nurmes
  184. Nurmijärvi
  185. Nykarleby (Uusikaarlepyy)
  186. Närpes (Närpiö)
  187. Orimattila
  188. Oripää
  189. Orivesi
  190. Oulainen (Oulais)
  191. Oulu (Uleåborg)
  192. Outokumpu
  193. Padasjoki
  194. Paimio (Pemar)
  195. Paltamo (Paldamo)
  196. Pargas (Parainen)
  197. Parikkala
  198. Parkano
  199. Pedersöre (Pedersören kunta)
  200. Pelkosenniemi
  201. Pello
  202. Perho
  203. Pertunmaa
  204. Petäjävesi
  205. Pieksämäki
  206. Pielavesi
  207. Pihtipudas
  208. Pirkkala (Birkala)
  209. Polvijärvi
  210. Pomarkku (Påmark)
  211. Pori (Björneborg)
  212. Pornainen (Borgnäs)
  213. Porvoo (Borgå)
  214. Posio
  215. Pudasjärvi
  216. Pukkila (Buckila)
  217. Punkalaidun
  218. Puolanka
  219. Puumala
  220. Pyhtää (Pyttis)
  221. Pyhäjoki
  222. Pyhäjärvi
  223. Pyhäntä
  224. Pyhäranta
  225. Pälkäne
  226. Pöytyä (Pöytis)
  227. Raahe (Brahestad)
  228. Raisio (Reso)
  229. Rantasalmi
  230. Ranua
  231. Raseborg (Raasepori)
  232. Rauma (Raumo)
  233. Rautalampi
  234. Rautavaara
  235. Rautjärvi
  236. Reisjärvi
  237. Riihimäki
  238. Ristijärvi
  239. Rovaniemi
  240. Ruokolahti (Ruokolax)
  241. Ruovesi
  242. Rusko
  243. Rääkkylä
  244. Saarijärvi
  245. Salla
  246. Salo
  247. Saltvik
  248. Sastamala
  249. Sauvo (Sagu)
  250. Savitaipale
  251. Savonlinna (Nyslott)
  252. Savukoski
  253. Seinäjoki
  254. Sievi
  255. Siikainen (Siikais)
  256. Siikajoki
  257. Siikalatva
  258. Siilinjärvi
  259. Simo
  260. Sipoo (Sibbo)
  261. Siuntio (Sjundeå)
  262. Sodankylä
  263. Soini
  264. Somero
  265. Sonkajärvi
  266. Sotkamo
  267. Sottunga
  268. Sulkava
  269. Sund
  270. Suomussalmi
  271. Suonenjoki
  272. Sysmä
  273. Säkylä
  274. Taipalsaari
  275. Taivalkoski
  276. Taivassalo (Tövsala)
  277. Tammela
  278. Tampere (Tammerfors)
  279. Tarvasjoki
  280. Tervo
  281. Tervola
  282. Teuva (Östermark)
  283. Tohmajärvi
  284. Toholampi
  285. Toivakka
  286. Tornio (Torneå)
  287. Turku (Åbo)
  288. Tuusniemi
  289. Tuusula (Tusby)
  290. Tyrnävä
  291. Ulvila (Ulvsby)
  292. Urjala
  293. Utajärvi
  294. Utsjoki
  295. Uurainen (Uurais)
  296. Uusikaupunki (Nystad)
  297. Vaala
  298. Vaasa (Vasa)
  299. Valkeakoski
  300. Valtimo
  301. Vantaa (Vanda)
  302. Varkaus
  303. Vehmaa (Vemo)
  304. Vesanto
  305. Vesilahti (Vesilax)
  306. Veteli (Vetil)
  307. Vieremä
  308. Vihti (Vichtis)
  309. Viitasaari
  310. Vimpeli (Vindala)
  311. Virolahti (Vederlax)
  312. Virrat (Virdois)
  313. Vårdö
  314. Vörå (Vöyri)
  315. Ylitornio (Övertorneå)
  316. Ylivieska
  317. Ylöjärvi
  318. Ypäjä
  319. Ähtäri (Etseri)
  320. Äänekoski

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 Commons: Komunat e Finlandës – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale