Lista e komunave të Finlandës sipas popullsisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kjo është një listë e komunaveFinlandës të rënditura sipas popullsisë, sipas regjistrimeve të 30 qershor 2015:[1]

  1. Helsinki (626.305)
  2. Espoo (267.906)
  3. Tampere (223.238)
  4. Vantaa (212.473)
  5. Oulu (196.828)
  6. Turku (184.190)
  7. Jyväskylä (135.591)
  8. Kuopio (110.999)
  9. Lahti (103.725)
  10. Kouvola (86.302)
  11. Pori (85.331)
  12. Joensuu (74.941)
  13. Lappeenranta (72.495)
  14. Hämeenlinna (68.066)
  15. Vaasa (66.581)
  16. Rovaniemi (61.329)
  17. Seinäjoki (61.163)
  18. Salo (54.243)
  19. Kotka (54.441)
  20. Mikkeli (54.486)
  21. Porvoo (49.964)
  22. Kokkola (47.430)
  23. Hyvinkää (46.512)
  24. Nurmijärvi (41.880)
  25. Lohja (47.590)
  26. Rauma (39.872)
  27. Järvenpää (40.837)
  28. Kajaani (37.643)
  29. Tuusula (38.462)
  30. Kirkkonummi (38.539)
  31. Kerava (35.362)
  32. Nokia (33.121)
  33. Kaarina (32.376)
  34. Ylöjärvi (32.606)
  35. Kangasala (30.664)
  36. Raseborg (28.683)
  37. Riihimäki (29.340)
  38. Imatra (27.991)
  39. Vihti (29.067)
  40. Savonlinna (35.760)
  41. Sastamala (25.313)
  42. Raisio (24.409)
  43. Varkaus (21.754)
  44. Jämsä (21.758)
  45. Kemi (21.807)
  46. Raahe (25.342)
  47. Tornio (22.306)
  48. Iisalmi (22.063)
  49. Hollola (21.901)
  50. Hamina (21.016)
  51. Siilinjärvi (21.705)
  52. Valkeakoski (21.200)
  53. Lempäälä (22.442)
  54. Äänekoski (19.879)
  55. Heinola (19.633)
  56. Mäntsälä (20.649)
  57. Pieksämäki (18.999)
  58. Jakobstad (19.562)
  59. Haukipudas ([1])
  60. Naantali (18.946)
  61. Korsholm (19.294)
  62. Sipoo (19.235)
  63. Laukaa (18.823)
  64. Forssa (17.438)
  65. Kauhava (16.943)
  66. Pirkkala (18.731)
  67. Akaa (17.058)
  68. Janakkala (16.896)
  69. Loimaa (16.562)
  70. Kuusamo (15.740)
  71. Orimattila (16.304)
  72. Lieto (19.256)
  73. Kempele (16.940)
  74. Uusikaupunki (15.604)
  75. Loviisa (15.424)
  76. Pargas (15.497)
  77. Nastola (14.905)
  78. Kurikka (14.085)
  79. Lapua (14.723)
  80. Kauhajoki (13.970)
  81. Ylivieska (14.986)
  82. Kontiolahti (14.754)
  83. Ulvila (13.415)
  84. Kiiminki ([1])
  85. Lieksa (12.012)
  86. Kalajoki (12.690)
  87. Eura (12.289)
  88. Liperi (12.331)
  89. Kankaanpää (11.831)
  90. Ilmajoki (12.181)
  91. Mänttä-Vilppula (10.706)
  92. Mariehamn (11.459)
  93. Nivala (10.927)
  94. Pedersöre (11.114)
  95. Sotkamo (10.572)
  96. Huittinen (10.541)
  97. Keuruu (10.161)
  98. Saarijärvi (10.015)
  99. Leppävirta (10.008)
  100. Hämeenkyrö (10.622)
  101. Alajärvi (10.125)
  102. Paimio (10.642)
  103. Lapinlahti (10.076)
  104. Hattula (9.755)
  105. Orivesi (9.510)
  106. Oulunsalo ([1])
  107. Kuhmo (8.934)
  108. Masku (9.747)
  109. Hanko (9.017)
  110. Närpes (9.422)
  111. Ii (9.671)
  112. Somero (9.147)
  113. Alavus (12.113)
  114. Muurame ([1])
  115. Kitee (10.962)
  116. Karkkila (9.007)
  117. Kiuruvesi (8.729)
  118. Suomussalmi (8.445)
  119. Liminka (9.847)
  120. Muhos (9.023)
  121. Hausjärvi (8.820)
  122. Pudasjärvi (8.343)
  123. Sodankylä (8.823)
  124. Kauniainen (9.258)
  125. Keminmaa (8.473)
  126. Asikkala (8.339)
  127. Nurmes (8.046)
  128. Pöytyä (8.626)
  129. Laitila (8.547)
  130. Kemijärvi (7.869)
  131. Loppi (8.267)
  132. Jalasjärvi (7.834)
  133. Mynämäki (7.893)
  134. Kokemäki (7.653)
  135. Oulainen (7.687)
  136. Laihia (8.103)
  137. Haapajärvi (7.472)
  138. Suonenjoki (7.438)
  139. Harjavalta (7.345)
  140. Virrat (7.111)
  141. Nykarleby (7.537)
  142. Haapavesi (7.199)
  143. Ikaalinen (7.206)
  144. Outokumpu (7.152)
  145. Kimitoön (6.949)
  146. Viitasaari (6.722)
  147. Kristinestad (6.828)
  148. Iitti (6.948)
  149. Parkano (6.837)
  150. Juva (6.607)
  151. Pälkäne (6.737)
  152. Inari (6.783)
  153. Kronoby (6.670)
  154. Vörå (6.702)
  155. Tammela (6.348)
  156. Nilsiä ([1])
  157. Ähtäri (6.155)
  158. Mäntyharju (6.236)
  159. Tyrnävä (6.773)
  160. Kittilä (6.399)
  161. Siikalatva (5.786)
  162. Nummi-Pusula ([1])
  163. Siuntio (6.268)
  164. Kangasniemi (5.698)
  165. Pyhäjärvi (5.542)
  166. Teuva (5.535)
  167. Eurajoki (5.938)
  168. Ilomantsi (5.453)
  169. Rusko (6.102)
  170. Nakkila (5.666)
  171. Parikkala (5.330)
  172. Kannus (5.615)
  173. Jokioinen (5.508)
  174. Siikajoki (5.519)
  175. Ruokolahti (5.397)
  176. Kerimäki ([1])
  177. Malax (5.589)
  178. Juuka (5.119)
  179. Ingå (5.615)
  180. Hankasalmi (5.274)
  181. Joroinen (5.174)
  182. Pyhtää (5.350)
  183. Urjala (4.968)
  184. Sievi (5.179)
  185. Juankoski (4.851)
  186. Luumäki (4.903)
  187. Pornainen (5.156)
  188. Pielavesi (4.771)
  189. Joutsa (4.746)
  190. Ruovesi (4.664)
  191. Tohmajärvi (4.771)
  192. Isokyrö (4.831)
  193. Taipalsaari (4.829)
  194. Ristiina ([1])
  195. Kärkölä (4.642)
  196. Askola (5.108)
  197. Nousiainen (4.881)
  198. Larsmo (5.136)
  199. Polvijärvi (4.596)
  200. Vähäkyrö ([1])
  201. Ylitornio (4.284)
  202. Säkylä (4.503)
  203. Sonkajärvi (4.327)
  204. Pihtipudas (4.264)
  205. Karstula (4.296)
  206. Taivalkoski (4.217)
  207. Vesilahti (4.518)
  208. Ranua (4.081)
  209. Kaustinen (4.287)
  210. Sysmä (4.093)
  211. Salla (3.758)
  212. Jomala (4.628)
  213. Petäjävesi (4.050)
  214. Rantasalmi (3.779)
  215. Pello (3.656)
  216. Vieremä (3.823)
  217. Kuortane (3.727)
  218. Rautjärvi (3.590)
  219. Aura (3.998)
  220. Heinävesi (3.616)
  221. Paltamo (3.549)
  222. Posio (3.586)
  223. Savitaipale (3.669)
  224. Maaninka ([1])
  225. Kolari (3.795)
  226. Punkaharju ([1])
  227. Simo (3.277)
  228. Virolahti (3.399)
  229. Rautalampi (3.370)
  230. Toholampi (3.335)
  231. Veteli (3.349)
  232. Uurainen (3.645)
  233. Tervola (3.223)
  234. Lappajärvi (3.235)
  235. Padasjoki (3.178)
  236. Pyhäjoki (3.259)
  237. Kaavi (3.235)
  238. Vaala (3.118)
  239. Hartola (3.053)
  240. Merikarvia (3.241)
  241. Luvia (3.346)
  242. Punkalaidun (3.085)
  243. Vimpeli (3.088)
  244. Töysä ([1])
  245. Vihanti ([1])
  246. Lemi (3.115)
  247. Puolanka (2.821)
  248. Sauvo (2.996)
  249. Utajärvi (2.911)
  250. Reisjärvi (2.912)
  251. Konnevesi (2.820)
  252. Perho (2.927)
  253. Sulkava (2.775)
  254. Kärsämäki (2.684)
  255. Lapinjärvi (2.779)
  256. Tuusniemi (2.726)
  257. Köyliö (2.665)
  258. Alavieska (2.701)
  259. Evijärvi (2.634)
  260. Hyrynsalmi (2.465)
  261. Karvia (2.488)
  262. Ypäjä (2.458)
  263. Rääkkylä (2.401)
  264. Kuhmoinen (2.359)
  265. Keitele (2.399)
  266. Finström (2.547)
  267. Humppila (2.436)
  268. Puumala (2.291)
  269. Pomarkku (2.264)
  270. Valtimo (2.363)
  271. Koski Tl (2.431)
  272. Toivakka (2.446)
  273. Vesanto (2.215)
  274. Hirvensalmi (2.305)
  275. Muonio (2.365)
  276. Isojoki (2.158)
  277. Kesälahti ([1])
  278. Soini (2.252)
  279. Vehmaa (2.337)
  280. Korsnäs (2.212)
  281. Pyhäranta (2.137)
  282. Kihniö (2.069)
  283. Miehikkälä (2.121)
  284. Yli-Ii ([1])
  285. Hämeenkoski (2.125)
  286. Juupajoki (2.013)
  287. Jämijärvi (1.974)
  288. Pukkila (2.005)
  289. Lumijoki (2.083)
  290. Lavia ([1])
  291. Myrskylä (1.986)
  292. Marttila (2.053)
  293. Tarvasjoki ([1])
  294. Pertunmaa (1.858)
  295. Multia (1.745)
  296. Honkajoki (1.800)
  297. Enontekiö (1.873)
  298. Rautavaara (1.775)
  299. Lemland (1.966)
  300. Kinnula (1.741)
  301. Saltvik (1.810)
  302. Tervo (1.636)
  303. Taivassalo (1.640)
  304. Siikainen (1.562)
  305. Pyhäntä (1.591)
  306. Enonkoski (1.486)
  307. Kannonkoski (1.469)
  308. Karijoki (1.396)
  309. Ristijärvi (1.406)
  310. Hammarland (1.522)
  311. Kyyjärvi (1.390)
  312. Karjalohja ([1])
  313. Kaskinen (1.304)
  314. Oripää (1.400)
  315. Kivijärvi (1.225)
  316. Utsjoki (1.265)
  317. Halsua (1.222)
  318. Kiikoinen ([1])
  319. Merijärvi (1.152)
  320. Savukoski (1.090)
  321. Sund (1.032)
  322. Pelkosenniemi (935)
  323. Hailuoto (1.001)
  324. Eckerö (921)
  325. Kustavi (891)
  326. Lestijärvi (815)
  327. Luhanka (762)
  328. Föglö ([1])
  329. Brändö (564)
  330. Geta (469)
  331. Vårdö (496)
  332. Lumparland (442)
  333. Kumlinge (409)
  334. Kökar (322)
  335. Sottunga (254)

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u "VÄESTÖTIETOJÄRJESTELMÄ REKISTERITILANNE 30.06.2015" (në finlandisht and suedisht). Qendra për Regjistrimin e Popullsisë të Finlandës. Marrë më 17 July 2015.