Nxjerrja e naftës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Nxjerrja e naftës, përfshin kërkimin (prospektimin) dhe shpimin (eksplorimin) e vendburimeve të naftës, si dhe nxjerrjen e naftës nga vendburimet e saj (zhvillimin).

Thellë-dhe pompë në Teksas të naftës Dhe

Termat kyçe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Depozitat dhe rendesia e nxjerrjes[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të përgjithshme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në shënjestër të kërkimit për naftë dhe gaz natyror rezervat është referuar si asteroidësh. Në plan të parë të kërkimit janë Depozitat e të cilëve shfrytëzimit është ekonomikisht fitimprurëse . Ngjarje të tilla mund të gjenden në të naftës dhe të lëndëve të para të Gjeologji për të shtyra jo-fitimprurëse Depozitat edhe si depozitat ose naftes ("fushën naftë" i referohet në mënyrë alternative, Zonë në sipërfaqen e tokës në një vend apo disa fqinje faqet në numrin më të madh të prodhimit të naftës objektet janë të përqendruara).[1] Me respekt rezervuarit Gjeologji dhe viskozitet të në Vaj dhe në fund të fundit Vajin e shpenzimeve të nevojshme janë konvencionale rezervuarë nga pazakonta depozitat janë të dalluar (shih gjithashtu → vaj formimin).

Depozitat Konvencionale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Konvencionale depozitat janë gjetur në relativisht shumë poroze dhe të depërtueshëm rezervuar rock , dhe të përmbajë një relativisht e hollë e Naftës. Ju mund të me konvencionale transportues teknologjisë është relativisht me kosto-efektive managed. E madhe dhe më produktive të naftes në tokë, nën emrin e Gjigant Fushat ("gjigant fushat"). Më e madhe e 500 naftes, d. h. 1% e të gjithë të njohur naftes, e realizuar në vitin 2005, 60 % e numrit total të Naftës të prodhuar, me të madhe të 20 rreth 25 % të totalit të Naftës, të dorëzuar.[2]

Depozitat e pazakonta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të pazakonta depozitat janë të vendosura në vend të ulët-poroz dhe të padepërtueshëm shkëmbinjtë, ose përmbajnë më tepër i trashë, bitum-si Vaj, në mënyrë që promovimi mund të bëhet vetëm nga lartë teknike dhe energjik përpjekje.

Nëse e prodhimit të Naftës nga një Ngjarje edhe e vlefshme ose e vlefshme ose jo, varet gjithmonë nga të çmimeve të tregut (shih më poshtë), dhe gjendja e eksplorimit dhe të prodhimit të teknologjisë. Pra, ishte promovimi i shumë të njohur tashmë të pazakonta rezervat (tar Sands, të rënda të naftës, "të naftës shist argjilor") në dekadën e parë të shekullit të 21-të. Shekulli kuptim ekonomik, me përvojë në Amerikën e Veriut, pothuajse një Bum. Rënia në çmimet e Naftës në Prag të krizës ekonomike globale në dekadën vijuese, është ndalur zgjerimin e pazakonta të prodhimit, për momentin.

Të japë raport, i prurjes dhe i prurjes maksimale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E ashtuquajtura jepnin shkalla referuar Oilfield vërtetë hequr dhe / ose të lëvizshëm të ndarë gjithsej në Depozitimin e rezervave të naftës (kjo e fundit vaj-në-vend ). Kjo mund të jetë për shkak të teknologjisë më të mirë dhe metodat nga 22 % në vitin 1980, në vlerat më të mira e sot, rreth 60 % rritje. Më e rëndësishme madhësia për vlerësimin e produktivitetit të një vaj Fushë është i prurjes, rrjedhjen e volumit në kohë . E pikut të Naftës është normën maksimale që një vaj fushë në rrjedhën e saj të menaxhimit. Në Përgjithësi, rritja e prurjes shumë shpejt për të Arritur financimin maksimale, dhe pastaj bie relativisht ngadalë dhe më pak ose më shumë në vazhdimësi. Të dyja jepnin shkallën e prodhimit dhe shkalla janë në masë të madhe në llojin e mi. Në konvencionale rezervuarë, ajo mund të jetë që Vaji vetëm nëpër Ortsdruck me një shumë të lartë të prurjes përmes rezervuarit shkëmb të wellbore dhe në sipërfaqe të shtyrë (nëpërmjet tubacioneve dhe ndërtuar-në valvulat e kontrollueshme). Të pazakonta rezervuarë, përkundër të veçantë, të shtrenjta metodat e nxjerrjes është mjaft i ulët feed normat.

Në rast të Në det të hapur prodhimit, shumë kosto-intensiv të menaxhimit të naftes në det, është i lartë i prurjes është më e rëndësishme se në Vendin, ku më të ulëta shpenzimet. Të pjekur Onshore fushat (si në të prodhimit të naftës në Gjermani ekzistojnë) të gjerë zakonisht kanë një kulm dhe një kohë të gjatë nxjerrjes faza, në det të hapur,-theksoi cilat prodhojnë naftë e vendeve të tilla si Norvegjia , megjithatë, kanë një shumë të ngushtë financimit maxima dhe të shkurtër nxjerrjes faza.

Kërkesa, konsumit dhe çmimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kartelat e prodhuesit e naftës të përpiqemi, me individuale të tyre rrjedhin normat e furnizimit në tregun e Naftës dhe të çmimeve të kontrollit. Së bashku me Vajtë kërkesës nga të gjitha Vajkonsumatorët , tradicionale në Dollar - tregtohen çmimet e Naftës në tregun botëror, që nga viti 1869, për shkëmbimet e mallrave do të negociuar dhe gjithashtu spekulative ndikimet dhe është subjekt për të. Çmimet dhe disponueshmëria e produkteve fund të tillë si lëndë djegëse dhe Petro-kimike të produkteve, por edhe për shpenzimet e shkaktuara në Rafinimin e naftës, si dhe faktorët politikë, të tilla si, për shembull, vaj mineral tatimore .

Statike Varg[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkak për rritjen e kërkesës dhe rritjes së çmimeve, si dhe progresin teknologjik rritur dhe është rritur sasine, zyrtarisht e njohur si globale rikuperueshme të rezervave të Naftës është raportuar, që nga fillimi i industriale të moshës më pak ose më shumë në vazhdimësi. Këtë dinamikë të manifestohet veçanërisht e qartë në raportin mes rezervave dhe vjetore të konsumit, të ashtu-quajtur statike arritur të naftës. Sipas Shifrat më të fundit nga policia kufitare e grupit të kërcyen statike varg, në dritën e në rritje të vazhdueshme të konsumit, për rreth 25 vjet (1985-2010) në mes të 40 dhe 50 vjet[3], e cila është arsyeja pse ajo është në këtë kontekst të "papërpunuar vaj të vazhdueshme". Tani ajo është e gjatë 50 viteve të rritur.

"Pararojë" dhe "Poshtme"[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aktivitetet në industrinë e Naftës dhe gazit në rrjedhën e sipërme dhe të poshtme dallimet. Në fazat e mëvonshme të mbahet më afër konsumatorit (për shembull, të Rafinimit të naftës së papërpunuar të petrochemical produkteve, të shpërndarjes, të Marketingut, etj.), ndërsa të Eksplorimit dhe të prodhimit në rrjedhën e sipërme për të marrë vendin.

Fazat e prodhimit të naftës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nxjerrja e naftës nga një konvencionale të rezervuarit të kryhet në disa faza.

Prospektion[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Faza e parë konsiston në Zbulimin e naftës depozitat, e ashtuquajtura asteroidësh. Kjo është një kombinuar detyrë për Gjeologji dhe Aplikuar Gjeofizikës.

Në ditët e hershme e prodhimit të naftës, një e kishte të mbështetet në shenjat në sipërfaqen e tokës, prania e naftës afër. Kjo ndodh nga cekët-gënjyer depozitat vazhdimisht naftës në sasi të vogla. Një shembull i kësaj është që në moshën 15 vjeçare. Të shekullit të mirë-njohur, por, në ndërkohë, u ndal Shën Quirins burim në të Këqija Wiessee në liqenin e Tegernsee, nga shekujt e naftës të majtë, kryesisht si një ilaç. Gjithashtu, paraqitja e Bitumi është një tregues për KW-deponimit.

Kërkim thellë-gënjyer rezervave të Naftës është kryer më herët nga një analizë të thellë të gjeologjike në kushtet e një territori (gjeologjike të hartës). Në rezultat, atëherë, në vende të zgjedhura të mostrës vrima nga poshtë. Informata të rëndësishme rreth pore madhësia pore dhe forma në shkëmbinjtë ju mund të fushës nuanca NMRmetodat për të fituar.

Vibroseis automjeteve në 3D-Eksplorim në Alpine ultësirë e sipërme të Austrisë në janar 2008

Me kohë-konsumojnë metodat e analizave kanë qenë të zhvilluara, të cilat e lejojnë një përfaqësim të tokës të shtresimit. Më gjerësisht i përdorur metodën është sizmike Reflektim. Për këtë arsye, në sipërfaqe të tokës, duke i madh vibrator masat (të rralla, për shkak të shkatërrimit) dridhjet janë të krijuara, të cilat në të ndryshme të tokës shtresa reflektuar sinjale nëpërmjet geophones janë pranuar dhe regjistruar. Nga kohët dhe karakteristikat e reflektuar sinjale shtresë e profileve janë të llogaritura.

Sot, në Evropë, në rreth dy të tretat e rasteve, Vibroseismetodën e përdorur. Ajo është me grupet e zakonisht tre deri në pesë të veçantë me qëllim të automjeteve, dridhjet e përcaktuar të frekuencës në një lloj vibruese pjatë në tokë transferuar në një matës të distancës lundroi. Përgjatë këtij profili janë të geophones në grupe per marrjen e reflektuar sinjale është e rregulluar. Sistematik të Përzënë në një zonë me intersecting matjes linjat e lejon llogaritjen e një tre-dimensionale modelin e tokës të shtresimit.

E zhvillimit të Naftës depozitat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vaj vrimë pak stërvitje, göteborg seksion, schematically, në krye të pijshëm
Vaj pak stërvitje rrotullon, secili me tri të dhëmbëzuara kon
Rrotullues kokën me zorrën e furnizimit të vijë në stërvitje tub të një vaj shpimit vishem

Është e Depozitave të naftës në afërsi të sipërfaqes (të ashtu-quajtur tar Plazh), Vaj në gropë të hapur janë marrë (për shembull, Athabasca vaj Sands në Alberta, Kanada). Në fillim të përdorimit të Naftës, ajo ishte në disa vende edhe në bosht operacion është marrë, për shembull, në rastin e Wietze, në Perëndim të Celle (niedersachsen). Nga më të thellë depozitat e naftës me anë të hetimet mbështetur nga shpimet deri rezervuarit të jetë futur. Depozitat në det fushën e rigs naftës hapur dhe shfrytëzuar, Shpimit dhe për të Promovuar në mes të detit. Këtu janë zhvillimin e përdorur shpimit rigs më vonë në pjesë nga financimi platforma të zëvendësohet. Për të Shpuar hijen stërvitje është përdorur, në mënyrë që rezultojnë të prera nga vrimë stërvitje të lehta për t'u transportuar. E shpimit mjet përbëhet prej çeliku tuba, një më tub shkopinj, Stërvitje varg, të mbërthyer së bashku dhe e dehur. Në fund të ulët është aktuale shpimit mjet, e ashtuquajtura pak stërvitje me bashkangjitur hard shufër. Zakonisht mban pak stërvitje tre kundër njëri-tjetrit angularly të rregulluar, toothed tapered rollers. Të tilla bits janë për Shpimin e butë dhe të moderuar hard Rock. Të tjera harton nuk kanë të pjesëve të lëvizshme, por janë përdorur për Shpimin e vështirë shkëmbinj me diamante, prerja e qeramikës apo e vështirë metalike të mbushura.

Për të Ndryshuar Pak stërvitje, i gjithë shkopi duhet të largohen nga tanimë të shpuar borehole. Në jetën e një stërvitje Pak mund, në situata ekstreme, vetëm disa orë. Një tjetër jo-Situatë e pazakontë është thyerje e Pak stërvitje. Në këtë rast, është provuar së pari, e thyer-off daltë, me një vrimë, e futur nga një duke e kapur mjet për të kuptuar. Dështimi për ta bërë këtë, ju duhet pak metra më lart e thyer-off mjet është një e re e ditur se dëmi i anashkalon.

Zakonisht, gjithë Stërvitja e vargut dhe kështu pak stërvitje nga një pajisje në sipërfaqe ndërruar (Rrotullues shpimit), me rreth 100 Revolucionet në Minutë në një drejtim të akrepave të orës. Në të mëparshëm rigs ishte Kthyer nga Stërvitja varg mbi një rrotullues tabela, ndërsa pajisjet e reja është kryesisht një Top të Përzënë të makarës sistemin e shpimit kullë .

Me pak stërvitje e ka një shkop të madh në diametër se Tub, në mënyrë që shufra rreth një zgavër është formuar (të ashtu-quajtur annular hapësirë), parandalimi i saj është i veshur thyer me një celiku ("Zorrë").

Stërvitje të prera nga të promovuar dhe gjatë Shpimit, duke rezultuar fërkimi i ngrohjes për të zhduket, është një shpim Lëngjeve përmes stërvitje tub është i shtypur në pak stërvitje prizë dhe në annular hapësirës së bashku me stërvitje të prera mbrapa deri në krye është i shtypur. Shpimin e Lëngjeve duhet të kenë një shkallë të lartë peshën specifike dhe një viskozitetit të lartë, në mënyrë që përmes uritur stërvitje tub presion në dhe nëpërmjet annular hapësirë përsëri është hedhur jashtë, në mënyrë që të prera janë duke entrained. Ajo përbëhet nga uji, e tretur polimere dhe pezulluar barytemiell përmban. Ndonjëherë shpimit lëng është gjithashtu e përdorur, në mënyrë që një Motor direkt mbi pak stërvitje për të përzënë, kështu që vetëm pak stërvitje, por nuk e gjithë Stërvitja varg është ndërruar.

Kështu, individi e gypave të shpuar varg mund të trajtohet, është ngritur mbi borehole një shpim vishem, aparat për Rradhës stërvitje tub është me anë të një Motori.

Nëse rrethanat e kërkojnë, mund, gjithashtu, në një fletë të shpuara në mënyrë që një ruajtje të objektit është edhe nga ana për të përgjuar mund të (shih drejtuar shpimit), për shembull, në rastin e depozitave sipas të populluar, e vështirë, për të mbrojtur ose ushtarakisht. shkelje tyre përdorur fushë.

Është një e ka "gjetur", borehole të pijshëm, zakonisht të dyfishtë-mur. Tubat janë të fiksuar për të maleve cemented. Në fund të ulët të e lindi, e gypave muri është i shpuar, një lidhje me ruajtjen e objektit. Në mënyrë që të marrin një rrjedhë prove, të cilat në mënyra të ndryshme (shih më poshtë) vaj mund të lehtësohet. Së pari prodhimin e testeve, në mënyrë që të japë dukuri për të eksploruar. Në jo pak raste që fillimisht të jepnin të lartë, dobësim të shpejtë, kështu që pas disa javësh në muaj, dha një vrimë do të jenë të braktisur.

Në intervale të rregullta, duhet të borehole për të ruajtur, për të përmirësuar ose të rivendosur kapacitetet e aplikuar në kushtet e duhura . Kështu, për shembull, depozitat hiqen, pompë të rinovohet, Nazal pastrohen ose tub turne neni zëvendësohet.

Promovimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Parimi i thellë dhe pompë për nxjerrjen e naftës
1. Motor makinë
2. Kundër peshë
3. Lidhja e shufrës
4. Balancimin e
5. Kali kokën
6. Piston bastunin
7. Vulos si pjesë e shperthimin kryq
8. Tub
9. Konkrete backfill e borehole
10. jashtme dhe zorrë
11. Pompë lidhjen
12. pjesa e brendshme e mirë zorrë
13. Thellë-mirë pompë
14. Pompë valvula
15. vaj-duke rock shtresë

Në rrjedhën e depozitave shfrytëzimin e rrit përqindjen e ujit në materialit për të bartur, dhe më vonë është mbështetur, në Përgjithësi, më shumë ujë se sa të Naftës, ku promovimi është parë në një përmbajtja e ujit të konsiderueshme më shumë se 90% si fitimprurës. Në varësi të madhësisë së një vaj Mirë ajo mund të jetë e dekadave të para të financimit të normave të bien, në prerjen, megjithatë rreth 40 vjet. Fondi ndjek zhvillimin; kjo zakonisht është nën lartë e brendshme presion, të naftës në terren, disa prodhimin e puseve të përgjuar.

Primar promovimin[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si primare, financimi është i pari financimin e fazës së përmendur, në të cilën presioni në rezervuarin e pa asnjë artificiale masave të lartë të mjaftueshme për të bërë të naftës nga ajo për të promovuar, qoftë përmes Shtypur duke përdorur një natyrisht-ekzistuese Presion (rezervuar presioni) ose me anë të pompave.

Në thellësinë më të madhe është e naftës nën presionin e ngarkesës skajet e shtresave të tokës dhe, ku është e përshtatshme, të shoqëruara gazit natyror, si dhe pas nxjerrjes nga borehole, janë të shtypur për shkak se ajo është më e shndritshme se ujit dhe përreth Rock. E para nxjerrjes së Depozitave duhet, prandaj, Rrjedhje të pressurized Naftës me ndihmën e Plasje Preventers për të parandaluar, në pjesën e sipërme fund të shpuar varg. Në fillim të majit, sipas parimit të artesian mirë , sasi të mëdha, kryesisht të lehta të Naftës, që do të financohen (Fillor ose të igneous promovimi). Presioni i vetëm nuk është e mjaftueshme, pas një promovimi të 10-15 %, por jo më shumë, Vaj në sipërfaqe të tokës, të transportit. E rezervuarit të presionit, Vaj me ndihmën e mjeteve teknike – kryesisht thellë-pompat – dritë.

Imazhin e më e naftes e thella dhe pompa – për shkak të pamjen e tyre edhe "kali kokën pompa". Kjo është aktuale pompë mekanizëm, një piston dhe një Tub të përfundojë me një jo-kthimi valve në një tub varg në borehole të afërt me vaj të pasur shtresë. E piston është me anë të një vidë-rod, e një sipërfaqe të vendosura pompë Bock në dy paralele çeliku për kabllo në një vazhdueshme dhe deri poshtë lëvizjes është shtuar. Cikli është normalisht 2½ për 12 goditje për Minutë. Thellë-edhe pompat e, megjithatë, janë për Thellësitë deri në pak më shumë se 2500 metra e ekonomikisht i përdorshëm, sepse përndryshe peshën e në rritje, kolona e Lëngshme është shumë i lartë.

Në vend të një pompë piston mund të jetë edhe ateisti, zgavrën pompë në lindi vrimë duke u pajisur mbi një ndërprerë rod me një makinë kokën në sipërfaqen e tokës. Në rastin e vrima me një lakuar kursi i çuditshëm vidë pompë të drejtpërdrejtë pompë të ngritur motor elektrik të shtyrë.

Në rastin e vrima me një lakuar rrjedhën e një makinë hidraulike. Aktuale pompë mekanizëm, si në rastin e thellë dhe pompë, një piston me të kontrolloni valvula është me anë të një drejtpërdrejt mbi piston-vend cilindër hidraulike actuated nëpërmjet një tubacioni me një sipërfaqe të lidhura me pompë hidraulike është i lidhur. Rikthehet naftës është përdorur si operativ të mesme e të gjithë pompë e sistemit.

Nga më të thellë të Naftës është shpesh me anë të Gasliften (krh. -ajër të heqë pompë). Kjo është e lidhur me gaznë të prodhimit të naftës në sipërfaqe ndodh, të ndara dhe të thata në hijen hapësirë në mes mbështetjen fillesa dhe Shtresë e jashtme është i shtypur. Në valvulave, Gazi kalon nga annular hapësirë në transportues fije floku. Nga efekti i ngjitur gazit flluska, Vaj-ujë përzierje në tren Transportues sipas mbi të-ngrënë e ngjashme me një shishe të ujit mineral, kur karbonike acid lëngshme të Shkumës.

Në varësi të aksioneve faqet e trajnimit dhe presioni që mund të arrihet përmes fillore të promovuar një shërim prej 5 % (nafta e rëndë) deri në 50%. Në Gjermani, mesatarisht, 18 % të Naftës fillore.

Mesëm promovimin[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bie në rrjedhën e prodhimit të naftës të pasur presion, ai mund të (Ri-bimë)shtypur rrit e ujit ose të gazit në rezervuar. Kjo është bërë nëpërmjet të ashtuquajtur Einpressonden (engl.: injeksion puset), ose puse të reja në rezervuar, të shpuara ose ekzistuese, të vjetër vrima të përdoret për të. Ju referuar kësaj faze të Financimit si një e mesme e promovimit. Nga injektimi i ujit mund të jetë 30-40 %[4][5], sipas burime të tjera deri në 60% nga totali në dispozicion të Naftës ("të naftës në vend"). E mbetur, gjithnjë e më të trashë dhe të dendur të Naftës e bën të vështirë për më shumë vazhdueshme të financimit. Në Gjermani, me zbatimin e mesme metodat e naftës shkalla e Rimëkëmbjes, mesatarisht, në 32%. Pjesa Tjetër mund të shpjegohet nga përshkruar përcjellë metodë nuk është e solids e kujtesës rock për të zgjidhur.

Në pėrshkueshmėrisė e rezervuarit rock nga injektimi i acideve është rritur, ku komponentët e rezervuarit rock, sidomos carbonates, janë tretur.

Arsimin e lartë, promovimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Masa të veçanta mund të gjeni në faqet për arsimin Fillor dhe të mesëm promovimin shtesë të naftës nga të mbanin.

Këto masa përfshijnë:

 • Ngrohjes metoda: injektimi i ujit të nxehtë ose me avull të nxehtë (me avull përmbytjet) ose Djegia e një pjese të naftës në rezervuar
 • Injektimi i N2 (azotit) (azotit përmbytje)
 • Injeksion të CO2 (dyoksidi i karbonit), e rezervuar presioni rritet dhe të Naftës është tretur dhe kështu e viskozitetit të reduktuar (CO2-përmbytjet)
 • E shtypur të dritës benzinë ose lëngje të gazit, e cila është gjithashtu e viskozitetit të Naftës të ulet
 • Injektuar ujor zgjidhje e viskozitetit në rritje i substancave (organike polimere), ku Naftës është më mirë të solids janë zëvendësuar (polimer përmbytjet)
 • Injektimi i ujor të zgjidhjeve të e-sipërfaqe të substancave aktive (surfactants), e cila është e vendosur në sipërfaqen e Naftës/solids dhe Vaj/ujë për të grumbulluar dhe kështu e Naftës nga solids të shpërndarë në ujë, me gjobë prerje, emulsifying (surfactant përmbytjet)
 • Injektimi i zgjedhur mikroorganizmave, zakonisht së bashku me ushqyesve. E mikroorganizmave, të prodhuar në rezervuar (in situ) të produkteve të metabolizmit, në këtë listë para, si e naftës yield-rritja ndihmëse të substancave të përmendura janë: dyoksidi i karbonit, tretës (Etanol, 2-Propanol, n-Butanol, 2,3-butanediol, aceton), surfactants, polimere, acidet organike (formic acid acetic acid, acid laktik, succinic acid) me Shpërbërjen Carbonates, pėrshkueshmėrisė e karbonat i rezervuar gurë. Këto veprime janë të referuara si Microbial të Zgjeruara të Naftës Shërim (anglisht për microbially të zgjeruara të Naftës shërim), e shkurtuar, si MEOR.

E arsimit të lartë, proceset janë pjesërisht të kombinuar. Një pjesë të konsiderueshme të mbetura të naftës mund, por deri më tani, me asnjë procedurë nga Depozita. Në Gjermani është de-oiling e një ruajtje të objektit, kryesisht nën 50 %, në raste të veçanta deri në 60 %. Në rastin e Depozitave në Veri të detit me Naftë me dendësi të ulët për rreth 70 % të totalit të Naftës (vaj në vend) të fitojë.

Në Det Të Hapur Prodhimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Me vështirësi specifike në prodhimin e naftës nga depozitat që janë të vendosura nën ujërat ("Në det të hapur prodhimit" i përgatit). Këtu nevojën për zhvillimin e depozitave në lumin e poshtme ose në lundrues platformat e shpimit, të cilat janë të shpuara dhe më vonë i promovuar. Ky është drejtuar shpimit është e dobishme për shkak të shpimit platformë, një Zonë më të madhe do të hulumtohen. Pas përfundimit të shpimit, gjithashtu mund të jenë të pastër e financimit platformë mund të përdoret. Shembull: "Alfa.

Sfond të thellë në det të shpimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rritje Nafta Çmimet

Sasia e Naftës që ju mund të promovuar nga mjetet konvencionale Shpimit në Tokë dhe në ujë të cekët, është i kufizuar. Ju mund të jeni duke përdorur mjete teknike për të rritur (për shembull, deri në 340 gradë Celsius, me avull të nxehtë, në tokë të pompimit, i trashë nafta për liquefy), të cilat në mjaft çmimet e larta të Naftës, është e vlefshme. Që në fillim të viteve 1980, sasia e zbuluar rishtazi rezervave të Naftës në kontrast me e vazhdimisht në rritje të konsumit në rënie, e cila është arsyeja pse shumë ekspertë me një rënie të prodhimit të Naftës (Global të Naftës pikut) brenda viteve të ardhshme. Për shkak të mëdha, lehtësisht të arritshme dhe të shfrytëzueshme rezervave të Naftës parë gjetur dhe zhvilluar, dhe ishin shumë Shtete, për shembull, OPEC, qasje të rezervave të Naftës është e kufizuar, prandaj, se ajo nuk është në territorin kombëtar operativ, kompanitë ndërkombëtare të naftës gjithnjë e më e vështirë dhe e kushtueshme për të zhvilluar fushat.

Këta faktorë, së bashku me rritje e çmimeve të Naftës ndërkombëtare jo-qeveritare të Naftës të kompanisë, interesante, relativisht kosto të lartë dhe teknike rreziqet e naftës nga ujërat e thella (shpimit të thellë) të promovojnë dhe të pazakonta, dhe për shkak të rënda pasojat e përdorimit të tyre shumë e diskutueshme Puset e naftës (për shembull, e Athabasca vaj Sands) për të zhvilluar.

Përveç kësaj, do të Shfaqjes së globale të prodhimit të naftës pikut (Pikut të Naftës) pritet të ndjeshëm në rritje të çmimeve të naftës. Kryesore vështirësi teknike rezultat, së bashku me një kosto të lartë për masat e sigurisë, duke përfshirë shumë më e lartë e rrezikut, për shkak të aksidenteve në të tilla të mëdha thellë mund, në parim, për shkak të mungesës së përvojës dhe ekstreme të kushteve shumë të vështira për të kontrolluar.[6][7] Në proces, rritjen e përpjekjeve dhe rreziqet në proporcion me shumën e nxjerrë për një proporcional të ndarë. E përllogaritur e naftës në Terren, Deepwater Horizon platformë për të hapur duhet të mbahet në prill të vitit 2010 dëmtuar, dhe kështu më të madhe Derdhje të naftës[8] në Shtetet e Bashkuara të shkaktuar, për shembull, i korrespondon vetëm rreth global duhet të ditës.

Në det të hapur prodhimit në afërsi të ekologjikisht të ndjeshme rajonet bregdetare në Shtetet e Bashkuara është subjekt i intensive të diskutimeve politike. Përveç qëllim të mbrojtjes së mjedisit nga ana e qeverisë si dhe nga Vaji i fort i varur nga industritë gjithashtu kanë një interes në rritje të varësisë së vendeve të OPEC-ut për të reduktuar. Për të arritur një konsensus për klimën aktin për mbrojtje, për të arritur, kishte Presidenti AMERIKAN Obama në shkurt të vitit 2010, tetë miliardë dollarë për ndërtimin e një centrali bërthamor është dhënë, dhe në Mars të vitit 2010, të autorizimit të parë të ekspozuara për të Shpimit për naftë jashtë kufijve.[9] shuma e det të hapur shpimit larg bregdetit në vitet e ardhshme, përveç Naftës të prodhuar do të jetë 0.2 milion fuçi në ditë (mbpd), megjithatë, vetëm të mjaftueshme për të rritur konsumin e Shteteve të Bashkuara për të kompensuar me gjithsej 16 mbpd nuk është, megjithatë, në vazhdim të rënies në familje konvencionale të prodhimit të Naftës, për shkak të rritjes së importeve.[10]

Në brigjet e Brazilit 60 miliardë fuçi Naftë janë të dyshuar. Brazilian të naftës të kompanisë Petrobras promovon sot, tashmë 25 për qind të të gjithë botës të thellë si 500 metra nën nivelin e detit në burimet. Deri në vitin 2020, Brazilian prodhimit të 2.3 milion fuçi në ditë, kryesisht nga në det të thellë burime të inkurajohet.[11]

Historia e prodhimit të Naftës dhe të ardhmen e prodhimit të Naftës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Histori[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në Evropë, ajo ishte tashmë në fund të 15. Shekulli në Veri tëVosges maleve në afërsi të Palatinate naftës në Pechelbronn (-> fatin e keq lbronner shtresa), kryesisht për qëllime mjekësore (-> z. B. Zugsalbe) dhe për ta përdorur si një lubrifikant. 1734 ishte e pafat lbronner vaj subjekt i një teza e doktoraturës, në 1813, ishte në pyll midis Pechelbronn dhe Kutzenhausen është i pari vishem në botë e ndërtuar mbi dy druri postime (kopje e sotme destinacion), rreth 100 vjet para industriale të prodhimit të Naftës në Shtetet e Bashkuara të amerikës. Në 1917 ajo ishte këtu, në minave tunele të nëndheshme për naftëlente të dilte.

E parë të minierave nëntokësore-bruto prodhimit të naftës u zhvillua në 1854 në Bóbrka në Krosno (Poloni); vetëm në tre Vende në botë është naftës minierave në thellësinë më të madhe në kërkim për: Në Pechelbronn (Alsace) është gjatësia totale e korresponduese tunelet e rreth 460 kilometra.

E në shkallë të gjerë të shfrytëzimit të naftës depozitat filloi në shekullin e 19-të. Shekulli. Ne tashmë e dinte se shpimet për ujë dhe kripë, dhe herë pas here të naftës në vrima einsickerte. E parë vrima ishin në 1844 nga inxhinier rus F. N. Semyonov me një trokitje e nxjerrjes sistemit në ende në përdorim sot e naftës fushën e Bibi-Eibat në Baku . Raporti i parë në botë industriale Shpimit të naftës, megjithatë, mbeti për disa vite në burokracinë e tsarist Perandorisë për të ul receptorin e telefonit dhe doli vetëm në një raport të 14. Korrik 1848 në oborrin e Car.

Me famë botërore ishte e shpimit për Naftë, Edwin L. Drake , më 27. Gusht 1859 në Vaj Creek në Titusville, Pensilvani . Drake ka shpuar në emër të Industrialist Amerikan Xhorxh H. Bissell dhe ishte takuar në vetëm 21 metra në thellësi të parë të Naftës të mëdha të Depozitave.

arabinë Saudite, ishte "Ari i Zi" i parë në afërsi të qytetit të Dammam në 4. Mars 1938, pas një serie të pasuksesshëm eksplorimet e kompanisë Amerikane Standard Oil e Kalifornisë zbuluar.

Në rastin e prodhimit të naftës në Gjermani, më saktësisht në Perëndim të Gjermanisë, në vitin 1950 është një pikë kthese në prodhimin e vajit të pas luftës. E Emsland ishte si një naftës në terren është zbuluar dhe për të kontribuar në vitin 1951, shumë të gjermanisë vaj vëllime. Në RDGJ kishte, në të kundërt, më pak fat me asteroidësh.

E ardhmja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Për të vazhduar të inkurajojnë të naftës duhet të jetë zbuluar, burime të reja të naftës. Si një Argument për një rritje të mëtejshme në të prodhimit të Naftës është në rritje e çmimit të Naftës, mundësia që ofron, deri më tani nuk intensivisht shqyrtuar fushat (për shembull, në Siberi) për të shqyrtuar dhe të pazakonta, ende nuk ekonomikisht të dobishme depozitat për të shfrytëzuar. Këto përfshijnë vaj Sands, veçanërisht të Depozitave në Alberta , Kanada, naftës shist argjilor, deepwater shpimit, në Siberi, ose Alaska për të shqyrtuar, Bitum dhe Burime të tjera.[12]

Ndërsa në vitet 1970, private Perëndimore të Naftës të kompanive, gati gjysma e botës së prodhimit të Naftës kontrollohet[13], kjo përqindje në vitin 2008, në më pak se 15 % e zvogëlon. Disa ekspertë i konsiderojnë mungesën e Naftës, kjo ishte një krizë në qasjen në teknologji të përparuar në Vaj dhe anasjelltas është gjithashtu një ngurrim nga ana e teknikisht të reja Multinationals, në pamje të mungesës së sigurisë së investimeve në të kontrolluara nga shteti vaj-vendet e prodhimit për të marrë të përfshirë.

Zbulimi i të mëdha të Naftës dhe të fushave të gazit, sipas njeri et al. (2007), sidomos në fushën e pasive kontinental margjinat dhe gropën e sistemeve, sidomos në thellë-enës së ujit. Edhe në lagjen e ekzistuese "elefant", fushat me më shumë se 500 milionë fuçi (më shumë se rreth 80 milionë metër kub, 1 vaj për Fuçi = 159 litra) për të thirrur, janë shumë zbulime mund të pritet, nga standardet e sotme, edhe pse të rëndësishme, në raportin e vet vjetor vëllim, megjithatë, vetëm rreth një të tetën e gjen të viteve 1960.[14] në të Ardhmen, janë më të rëndësishme për të Gazit se naftes pritet. E infrastrukturës për prodhimin e naftës në det të hapur është gjithnjë e më shumë duke u mbështetur në shkallë të lartë-seaworthy lundrues platformat, të përqendruar mbi, në, ose në ato të një zonë të madhe të shpërndarë vrima, të ngurta, e Gazit dhe e ujit të ndarjes, të përkohshme për ruajtjen dhe ngarkimin e naftës për të çisterna nafte ndodh.[15] përdorimin e tilla kapitale intensive në shkallë të gjerë të teknologjisë është duke filluar një Vaj çmimi prej 80 dollarë për Fuçi.

Në mes të viteve 2003 dhe 2011, ka qenë një konsiderueshme e personelit rritje në industrinë e Naftës dhe gazit, i cili ka, në vend të parashikuar 200,000 për më shumë se 440,000 të të Punësuarve. Parashikimet e një rënie kanë rezultuar të jenë të pasakta.[16]

E pazakonta të naftës Sands, të naftës shist argjilor, Bitum dhe një. naftës dhe të gazit rezervave.

Pasojat e prodhimit të Naftës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Me zhvillimin e Puset e naftës vetëm ekonomike, fitimet nuk do të lidheni. Tashmë në rastin e konvencionale depozitat e shkaktojnë zhvillimin dhe promovimin e negative ndërhyrja në Ekosisteme, sidomos në det të hapur instalimeve. Përveç kësaj, dëmet gjithashtu, në rrethana të caktuara, ende e zakonshme të bie në sy të lidhur të naftës e gazit (një vit, rreth 140 miliardë metra kub[17]) për shkak të Emisioneve të kancerogjene blozë grimca, dyoksidi i karbonit, dyoksidi i sulfurit dhe oksidet e azotit për mjedisin.[18]

Zjarret e Puset e naftës, për shembull nga Sabotage, si në të Dytë të luftës së Gjirit , apo si pasojë e aksidenteve, të shkaktojnë edhe dëme të konsiderueshme në mjedis. Për shkak të rrjedhjeve në Tubacionet e naftës dhe gazit në fushat në Perëndim Siberi për dekada të tëra, si e tokës dhe sistemet e lumit të ndotur, me të rëndësishme të ndikimit negativ mbi renë e ekonomisë dhe e shëndetit të të autoktone vendase të popullit të Khanty-Mansi qarku Autonom.[19] Në vitin 2006, të tërhequr për rrjedhje të naftës nga Tubacionet në Prudhoe Gjirin Fushën e naftës në Alaskë shkaktoi një tronditje. Në Niger Delta, ku Shellgrupit 40 % të pjesës së Nigerian promovimin ka ardhur në veshin e detyruar të rrjedhjeve (dhe zjarret), politikisht të motivuar sulmet dhe Öldiebstähle.[20]

Për më tepër, që nga viti 2000, një fortë rritje të prodhimit nga pazakonta depozitat duke çuar në një rritje të Përgjithshme në ndotjen e mjedisit. Një rrethanë të veçantë në këtë rast është se ai shpesh është pak të populluar rajone janë të prekur, në të cilën nuk ka të naftës ka qenë e promovuar dhe nuk e industrisë janë karakterizuar. Një të tillë në Rajon, është atëherë, jo vetëm për rritjen e Përgjithshme në numrin e puseve dhe e lidhur me emetimin e ndotjes do të preken, por edhe ndërtimi i rrugëve të reja dhe si rrjedhojë e copëtimit të ish ngjitur habitateve (shih gjithashtu e Mundshme të dëmtimeve të mjedisit dhe rreziqet e shkaktuara nga Fracking). Por edhe me zgjerimin e konvencionale fondet mund të masë të madhe i paprekur Ekosistemeve në rrezik. Aktuale (2016) një shembull për një zhvillim i tillë ofron Ishpingo-Tambococha-Tiputini(ITT) vaj fushë në Yasuní Park kombëtar në të ashtu-quajtur Oriente foreland pellgun në Lindje të Ekuador është e vendosur.[21][22]

Përveç kësaj, shteti organizatat mjedisore, të tilla si z . B. Greenpeace se perspektivat për shumë më të gjerë rezervave të Naftës në Motivimin e liderë në biznes dhe politikë të shpejtë të zbatimit të një energji të tranzicionit (drejt energjisë së rinovueshme dhe larg nga e qymyrit, Naftës, Gazit dhe energjisë bërthamore) të bjerë dukshëm. Kjo sjell rrezikun që të karbon-dioksidit të një shumë më të vogël masë mund të ndërpritet, si në të Kiotos , ose se shkarkimet kanë në fakt u rrit. Pasoja të rënda për globale klimatike do të jenë të pashmangshme.[23]

Të djegur Puset e naftës në vitin 1991 luftës së Gjirit

Dëmtimi të mjedisit si rezultat i operacioneve ushtarake[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nafta është një luftë burim i rëndësishëm, sepse ajo është universale mall, dhe jo së paku për prodhimin e automjeteve dhe mjeteve ajrore djegëse. Prandaj, prodhimin e vajit të objekteve, çisterna nafte, Tubacionet, dhe rafineritë e preferuar objektivat për një sulm. Ajo mund të sasive të mëdha të naftës së papërpunuar djegur apo unburned në mjedis. Në pjesën e Dytë të luftës së Gjirit ishte në vitin 1991 se Iraqis u tërhoq nga Kuvajti 700 e 900 Kuwaiti Puset e naftës i vendosur në zjarr, në mënyrë që çdo ditë, deri në tre milionë fuçi të naftës së papërpunuar djegur. Shtuar për të kjo ishte tërheqja e sasive të mëdha të naftës së papërpunuar nga transportues të sistemeve.[24] The New York Times vlerësuar zjarret si një nga "më të rënda të ndotjes së ajrit fatkeqësi" e tokës.[25]

Dëmtimin e mjedisit të shkaktuara nga deepwater shpimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Wreck të Deepwater Horizon në vitin 2010

Rreziqet e në det të thellë shpimit janë, në veçanti, në rastin e Blowouts, të tilla si të ndryshme të naftës fatkeqësive të tregojë, është e vështirë të menaxhueshme.

Në vitin 1979, ka ndodhur pas një aksidenti nga Meksikan PEMEX naftës Dhe Ixtoc unë në front të Campeche gjatë nëntë muajve të pakontrolluar të Naftës në Gjirin e Meksikës. Aksidenti ishte deri në Derdhje të naftës në Gjirin persik në vitin 1991 , si më e madhe Derdhje të naftës. Në rastin e Ixtoc isha, megjithatë, nuk është një det të thellë shpimit. Në platformën e shpimit në ujë të cekët.

Në vitin 2001, në Brazil, e shpimit Vishem Petrobras 36, bota është platforma më e madhe e llojit të saj. E nga fatkeqësi të lëshuar Vajin shkëlqyeshëm në det të hapur të shtyrë.

Në 22. Prill 2010 Shpërthimi dhe fundosja e naftës vishem Deepwater Horizon shkaktuar vaj Fatkeqësi në Gjirin e Meksikës ka më shumë Naftë se sa e mëparshme Mjete të aksidenteve. Që falë cituar vlerësimin më të mëdha mjedisore fatkeqësi SHBA është në dyshim, efektet e Pluhur Tas të ishin shumë më të rënda. Të mjedisit me pasoja për ekosistemeve detare dhe rajonet bregdetare, nga Misisipi DeltaFlorida janë mjaft të rënda, por për një kohë të kufizuar.[26][27][28][29]

Mbeturinat Radioaktive[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në kuadër të promovimit në krahasim me përcolli sasia e Naftës, sasi të vogla (0.1 %) fizikë radioaktive (NORMA-natyrale materialin radioaktiv). Problemi është kryesisht një kohë të gjatë ka jetuar Radium-226 (1600 vjet e gjysmë orar), në Formën e radium sulfate ose radium kalciumi në muret e Përcjellë pajisjeve.[30] aktiviteti i mbeturinave është 0,1, ose 15,000 becquerels (Bq) për gram të ulët. Në vendet me sasitë më të mëdha të Naftës apo të Gazit, në mënyrë të konsiderueshme më shumë mbeturina se sa në Gjermani, megjithatë, ekziston në asnjë vend nuk janë të pavarura, të vazhdueshëm dhe të gap-pa zbulimin dhe mbikëqyrjen e mbetjeve nga prodhimi i Naftës dhe gazit. Industria është duke shkuar me Materiale të ndryshme: Në Kazakistan , sipas Raporteve të WDR-gjerë traktet e vendit nga kjo humbje është e kontaminuar, në mbretërinë e BASHKUAR, do të radioaktive mbeturina të hedhura në Veri të detit.[31][32]

Letërsi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Frederik P. Springer: Nga Agricolas "pompen" në industrinë minerare, "uji nëpërmjet windt tërhequr" të thellë edhe pompat e prodhimit të naftës. Në: Naftë, Gaz Natyror, Qymyr. Vit. 123, Çështje 10/2007, P. 380.

Lidhjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Individuale dëshmi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Schlagwort field bzw. oil field im Schlumberger Oilfield Glossary Arkivuar 7 korrik 2018 tek Wayback Machine.
 2. ^ Mikael Höök, Robert Hirsch, Kjell Aleklett: Giant oil field decline rates and their influence on world oil production.
 3. ^ "bp.com: Statistical Review of World Energy 2013.". Arkivuar nga origjinali më 5 janar 2014. Marrë më 14 korrik 2018. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 4. ^ Angst vor der zweiten Halbzeit Die Zeit, Nr. 17, 2006
 5. ^ Spiegel-Gespräch: „Ein Teil des Gewinns ist unverdient“, Der Spiegel (24/2006), (englisch).
 6. ^ Es wird unheimlich teuer werden.
 7. ^ Der Höllentrip, Artikel von Philip Bethge, Alexander Jung, Nils Klawitter und Renate Nimtz-Köster, Der Spiegel / Spiegel Online vom 12.
 8. ^ BP kann Ölfluss doch nicht stoppen.
 9. ^ ZDF (online[lidhje e vdekur]Stampa:Toter Link@1@2[lidhje e vdekur]Vorlage:Toter Link/www.heute.deStampa:Toter Link
 10. ^ Matthias Brake: Der Preis für den Ölhunger, telepolis vom 4.
 11. ^ Frankfurter Rundschau, 1.
 12. ^ Maugeri, Leonardo (2004) Öl – Falscher Alarm (PDF-Datei; 292 kB). in: Science.
 13. ^ [1] As Oil Giants Lose Influence, Supply Drops By JAD MOUAWAD.
 14. ^ P. Mann, M. Horn, I. Cross. [2] Arkivuar 26 shkurt 2009 tek Wayback MachineStampa:Toter Link@1[lidhje e vdekur]@2 Arkivuar 26 shkurt 2009 tek Wayback MachineVorlage:Toter Link/www.conferencearchives.comStampa:Toter Link
 15. ^ Christian Schubert in FAZ.net vom 23.
 16. ^ The Non-Green Jobs Boom Forget 'clean energy.'
 17. ^ Peggy Schulz, Verena Leckebusch, Jürgen Messner, Harald Andruleit: Nutzen statt Abfackeln von Erdölbegleitgas – Chancen und Herausforderungen für Entwicklung und Treibhausgasminderung.
 18. ^ Susanne Donner: Erdgas – In den Wind geblasen.
 19. ^ Hintergrundtext zur Öl- und Gasförderung in Westsibirien.
 20. ^ Error in webarchive template: Check |url= value. Empty.
 21. ^ Ecuador beginnt mit Ölförderung im Yasuní-Nationalpark.
 22. ^ Zur Geologie der Region siehe z. 
 23. ^ Dieter Lohmann, Nadja Podbregar: Im Fokus: Bodenschätze.
 24. ^ Umweltkatastrophe Golfkrieg.
 25. ^ zitiert in Brennende Ölquellen. Arkivuar 10 maj 2013 tek Wayback Machine
 26. ^ "Erdöl – Gefahr für Umwelt, Klima, Menschen – Die schmutzige Spur des schwarzen Goldes." (PDF). Arkivuar nga origjinali (PDF) më 11 shkurt 2016. Marrë më 14 korrik 2018. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 27. ^ Antonia Juhasz: The Tyranny of Oil: The World’s Most Powerful Industry – and What We Must Do to Stop It., Harper Collins 2008.
 28. ^ Peter Maass: Öl.
 29. ^ Thomas Seifert, Klaus Werner: Schwarzbuch Öl.
 30. ^ International Atomic Energy Agency (IAEA): Radiation Protection and the Management of Radioactive Waste in the Oil and Gas Industry.
 31. ^ "Strahlender Abfall von Öl und Gas". 2009-12-07. Arkivuar nga origjinali më 2009-12-08. Marrë më 2010-02-06. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 32. ^ "Unbekannte Gefahr – Radioaktive Abfälle aus der Öl- und Gasindustrie". 2010-02-05. Marrë më 2010-02-06. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)