Ndryshimi mes inspektimeve të "Nijazi Ramadani"

Jump to navigation Jump to search
112 bytes added ,  4 muaj më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketa: përpunim burimi 2017
v
Etiketat: Përpunim pamor Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari Advanced mobile edit
== Krijimtaria ==
 
'''Poezi''' - Kur ishte 15 vjeçar shkroi poezi për fëmijë në gazetën Rilindja –Robrika për fër fëmijë, poezi, por edhe skica, lajme, reportazh, ashtu si krijues udhëqëeq, Klubin letrar me krijuesit tjerë të kohës, ku mori ku mori çmimin e dytë në konkursin letrar të nëntorit 1998, gjë që sipas vlerëimeve të Z.Halilit, po vjen “muza” e Malëve ë zeza. Botimet nga rendin nëpër faqet e periodikut letrar të kohës prej vargjeve të Ramadanit, si:”Flaka e vëlazërimit” Shkollari, Shkup, Pionieri, GEP-i, 1977-81. Krijimtarinë fillestare për fëmijë dhe të rritur e ka filluar më 1977, duke e publikor në periodikun letrar në viteve shtatëdhjeta dhe tetëdhjetë, kur edhe anatemohet nga jeta publike përshkak të rreshtimit politik në Lëvizjen Kombëtare, botimit të fletushkës Ushtima e maleve (revistë) që ishte cilësuar sipamfletë armiqësor(nacionalist-irridentist të atyre viteve dhe pikërisht për këtë burgoset më në vitin 1981. Shumë krijime pane dritë e botimit tek pas viteve të ’90-ta, te revista nga një cikel Poezish, Fjala jonë, “Pionieri”, Jeta e Re” , EuroRilindja” (botimi i Jashtëm), Tiranë, Cikli tjeter sëfundi u botua te revista “Doruntina”, Kumanovë”, Pastaj ubotuan si libër, ” ''Dheshkronjë arbri'', përmbledhje me poezi,Jeta e Re' Prishtinë, 1995, Imazhe kohe, poezi: 1978-2008,Rrjedhaa 2008. Dhe Përmbledhja me poezi: “Thjerëz “1978-2018 -Rrjedha vepra e radhë/ Çmime: Poezi, 1978, Biblioteka "Amë", Gjilan - ''Thjerëz 1978-2018''< - * Fitues i Çmimit Kadmus: Klubi i shkrimarëve "Drita", revista Pelegrin, Athinë 2006, ia ndau çmimin për tregim vendi i tretë, si dhe për kritikë letrare, çmimi i parë. Takimet poetike të Karadakut Likovë, 2020, ushpërblye në poezi, vendi i tretë me çmimin letrar "Fadil Bekteshi".
 
* “Pesëdhjetë shkrime për poezinë” - “Vatra”, Prishtinë 2007 nga Ali D.Jasiqi është vlerësuar * Fitues i Çmimit Kadmus: Klubi i shkrimarëve "Drita", revista Pelegrin, Athinë 2006, ia ndau çmimin për tregim vendi i tretë, si dhe për kritikë letrare, çmimi i parë. Takimet poetike të Karadakut Likovë, 2020, ushpërblye në poezi, vendi i tretë me çmimin letrar "Fadil Bekteshi". '''Prozë''' - Ideja e romanit;Imazh i ngrurë(2012) i marrë për botim në Konkursin letrar nga shb “Buzuku”, Prishtinë, është shpirti liridashës i popullit shqiptar. Temën e shpirtit të pamposhtur të shqiptarëve nëpër shekuj autori e trajtoi edhe në romanin Imazh i ngrurë;(). Në romanin janë trajtuar ngjarje të rëndësishme të historisë janë trajtuar edhe në përmbledhjet me tregime e novela '';Gjaku i i hartës sime'' ;(1977),'''Cubi''';(2005) dhe Azgani me arapin e zi” (2003). .E veçanta e autorit shfaqet sidomos në trajtimin, nga një këndvështrim, ku i jep kuptim të ri, ngjarjes temës historike dhe aktual që është i aftë t'i japë asaj. Një nga krijimet më të shquara të Nijaziut.
 
===Vepra të botuara ===

Menyja e navigimit