FIFA Kupa e Botës për Klube

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Skeda:FIFA Kupa e Botës për Klube.jpg
Trofeu i Kupës së Botës për Klube.

FIFA Kupa e Botës për Klube, njohur zakonisht si Kupa e Botës për Klube, është një turnament ndërkombëtarë futbolli për burra e organizuar nga Fédération Internationale de Football Association (FIFA), organi qeverisës i këtij sporti. Turnamenti i parë i kontestua si 2000 FIFA Kampionati Botëror i Klubeve. Turnamenti nuk u zhvillua nga viti 2001 e deri në vitin 2004 për shkak të një kombinimi të faktorëve, ku më e rëndësishja ishte prishja e marrëdhënjeve partnerit të marketingut të FIFA-s, International Sport and Leisure. Që nga viti 2005, turnamenti është zhvilluar në çdo vit, pritur nga vende si Brazili, Japonia, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Maroku.