Ksenokrati

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ksenokrati

Ksenokrati (Shalseduanë 400-314 para Krishtit) ishte një filozof grek. Ka qenë nxënës i Platonit, drejoti Akademinë (339 para Krishtit) dhe u përpoq të pajtojë platonizmin me pitagorizmin.