Tit Livi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Tit Livi është historiani më i rëndësishëm romak i kohës së Augustit .Ai lindi në Patatvium (Padova e sotme)në vitin 59 ose 69 p.e.s dhe vdiq në vitin 17 të erës sonë. Studioi për retorikë.Ndryshe nga shumë paraardhës të tij nuk mori pjesë në jetën politike. Gjithë jetën e tij mbeti retor dhe letrar. Shumë shpejt pas vendosjes së principatit, ai filloi të shkruaj një histori të Romës, të cilën e titulloi :Ab urbe condita (Nga themelimi i qytetit).