Gai Sueston Trankuili

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Gai Sueston Trankuili (70 - 160) shkurt Suetoni është një biografi shkruesi, autor romak.

Në përmbledhjen e tij "Biografia e perandorëve" ai ka dhënë shënime të rëdësishme mbi luftrat e zhvilluara në trojet e Ilirisë.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Ilirët dhe Iliria tek autorët antikë", Redaksia e Botimeve "RILINDJA", 1979, fq. 3,4,7. nxjerr nga Avni K. Këpuska, "QENËSIA E TERRITORIT DHE E KUFIJVE ETNIKË AUTOKTONË TË KOSOVËS", fq.25, botimi i tretë, Prishtinë 2004