Suetoni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Suetoni (Gaius Suetonius Tranquillus)

Gai Sueton Trankuili (rreth 70 - pas 122) shkurt Suetoni është një historian dhe biografist romak.

Në përmbledhjen e tij "Biografia e perandorëve" ai ka dhënë shënime të rëdësishme mbi luftrat e zhvilluara në trojet e Ilirisë.[1]

Veprat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • De vita Caesarum ("Biografitë e perandorëve" ose "Dymbëdhjetë perandorët")
  • De Viris Illustribus
  • De Illustribus Grammaticis
  • De Claris Rhetoribus
  • De Poetis
  • De Historicis
  • Peri ton par' Hellesi paidion
  • Peri blasphemion

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Ilirët dhe Iliria tek autorët antikë", Redaksia e Botimeve "RILINDJA", 1979, fq. 3,4,7. nxjerr nga Avni K. Këpuska, "QENËSIA E TERRITORIT DHE E KUFIJVE ETNIKË AUTOKTONË TË KOSOVËS", fq.25, botimi i tretë, Prishtinë 2004