Jump to content

Lista e delegatëve të Kongresit të Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lista e delegatëve të Kongresit të Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Delegatë me titull "Profesor"

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
 • Prof. Aleks Buda, Historian në Institutin e Historisë të USHT, Tiranë
 • Prof. Androkli Kostallari, Drejtor i Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Prof. Bedri Dedja, Zv-Ministër i Arësimit dhe i Kulturës i RPSH, Tiranë
 • Prof. Dhimitër Shuteriqi, Kryetar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve, Tiranë
 • Prof. Eqrem Çabej, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Prof. Idriz Ajeti, Dekan i Fakultetit Filozofik, Prishtinë
 • Prof. Josif Ferrari, Studjues arbëresh dhe profesor i gjuhës shqipe në Universitetin e Barit, Bari
 • Prof. Mahir Domi, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Prof. Shaban Demiraj, Pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë

Delegatë me titull "Doktor"

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
 • Dr. Petro Janura, Drejtor i Degës së gjuhës shqipe në Universitetin e Shkupit
 • Dr. Rexhep Qosja, Drejtor i Institutit Albanologjik, Prishtinë

Delegatë me titull "Docent"

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
 • Doc. Anastas Dodi, Dekan i Fakultetit të Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
 • Doc. Dalan Shapllo, Pedagog i letërsisë shqiptare në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
 • Doc. Jup Kastrati, Pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër
 • Doc. Munir Reso, Pedagog në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
 • Doc. Stefan Prifti, Gjuhëtar, Tiranë

Delegatë të tjerë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
 • Ahmet Kelmendi, Pedagog i gjuhës shqipe në Shkollën e Lartë Pedagogjike, Prishtinë
 • Ahmet Limani, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Mamurras
 • Ajet Bytyçi, Pedagog i gjuhës shqipe në Shkollën e Lartë Pedagogjike, Prizren
 • Ali Abdihoxha, Drejtor i Shtëpisë Botuese "Naim Frashëri", Tiranë
 • Ali Dhrimo, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Bahri Beci, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Bajram Hajrullaj, Pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Vlorë
 • Besim Bokshi, Pedagog i gjuhës shqipe në Shkollën e Lartë Pedagogjike, Gjakovë
 • Dhimitër Samara, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Dhori Qiriazi, Shkrimtar, Ersekë
 • Drita Garuci, Mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Shkodër
 • Elsa Vakëflliu, Mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Berat
 • Emil Lafe, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Engjëll Angoni, Specialist për gjuhën shqipe në Ministrinë e Arsimit dhe të Kulturës, Tiranë
 • Fadil Podgorica, Pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër
 • Fatmir Agalliu, Pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
 • Ferdinand Leka, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Gaqo Peci, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Korçë
 • Hasan Sazani, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Gjirokastër
 • Henrik Lacaj, Pedagog në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
 • Hysen Qosja, Pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Elbasan
 • Isa Bajçinca, Pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin Filozofik, Prishtinë
 • Ismail Bajra, Drejtor i NGBG "Rilindja", Prishtinë
 • Ismail Doda, Drejtor i shkollës "Gjergj Kastrioti Skënderbeu", Ostros (Krajë)
 • Jani Thomaj, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Jorgji Çerepi, Pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Durrës
 • Jorgji Gjinari, Gjuhëtar pranë Institutit te Gjuhësisë dhe të Letërsisë të të USHT, Tiranë
 • Jorgo Bulo, Historian i letërsisë shqiptare në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Koço Bihiku, Zv. Drejtor i Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Kolë Ashta, Pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër
 • Kolë Koci, Mësues i Popullit, Tiranë
 • Kristaq Shtëmbari, përgjegjës i Kabinetit Pedagogjik, Fier
 • Lirak Dodbiba, Gjuhëtar pranë Institutit te Gjuhësisë dhe të Letërsisë të të USHT, Tiranë
 • Llazar Siliqi, Shkrimtar, Tiranë
 • Luan Dino, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Përmet
 • Luigj Franja, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Shkodër
 • Lumnie Shehetila, Mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Elbasan
 • Mehmet Çeliku, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Menella Totoni, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Mërkur Alimerko, Drejtor i Shtëpisë Botuese të Librit Shkollor, Tiranë
 • Mikel Zavalani, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Korçë
 • Mufit Trepça, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Peshkopi
 • Naim Bardhi, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Kavajë
 • Nesti Bellovoda, Pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Korçë
 • Niko Tanini, Redaktor letrar në gazetën "Zëri i popullit", Tiranë
 • Nikoleta Cikuli, Gjuhëtare në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Osman Myderrizi, Gjuhëtar dhe mësues veteran, Tiranë
 • Pashko Geci, Gjuhëtar dhe mësues veteran, Tiranë
 • Pjetër Fusha, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Rubik
 • Qemal Haxhihasani, Folklorist në Institutin e Folklorit të USHT, Tiranë
 • Remzi Nesimi, Pedagog i gjuhës shqipe në Akademinë Pedagogjike, Shkup
 • Remzi Përnaska, Pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
 • Sejfedin Sulejmani, Drejtor i Njësisë së bashkuar të punës botuese "Flaka e vëllazërimit", Shkup
 • Shahe Jegeni – Sulejman, mësuese nga Manastiri
 • Shefqet Hoxha, Pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Kukës
 • Sofika Adhami, Mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Vlorë
 • Sofika Morcka , Gjuhëtare në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Spiro Floqi, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Tomor Osmani, Pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër
 • Xhevat Lloshi, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
 • Ylli Ruli, Pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Berat
 • Zana Daci, Pedagoge e gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
 • Zhaneta Nova, Mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Gjirokastër