Lista e delegatëve të Kongresit të Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lista e delegatëve të Kongresit të Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Delegatë me titull "Profesor"[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Prof. Aleks Buda, Historian në Institutin e Historisë të USHT, Tiranë
  • Prof. Androkli Kostallari, Drejtor i Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Prof. Bedri Dedja, Zv-Ministër i Arësimit dhe i Kulturës i RPSH, Tiranë
  • Prof. Dhimitër Shuteriqi, Kryetar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve, Tiranë
  • Prof. Eqrem Çabej, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Prof. Idriz Ajeti, Dekan i Fakultetit Filozofik, Prishtinë
  • Prof. Josif Ferrari, Studjues arbëresh dhe profesor i gjuhës shqipe në Universitetin e Barit, Bari
  • Prof. Mahir Domi, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Prof. Shaban Demiraj, Pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë

Delegatë me titull "Doktor"[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Dr. Petro Janura, Drejtor i Degës së gjuhës shqipe në Universitetin e Shkupit
  • Dr. Rexhep Qosja, Drejtor i Institutit Albanologjik, Prishtinë

Delegatë me titull "Docent"[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Doc. Anastas Dodi, Dekan i Fakultetit të Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
  • Doc. Dalan Shapllo, Pedagog i letërsisë shqiptare në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
  • Doc. Jup Kastrati, Pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër
  • Doc. Munir Reso, Pedagog në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
  • Doc. Stefan Prifti, Gjuhëtar, Tiranë

Delegatë të tjerë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Ahmet Kelmendi, Pedagog i gjuhës shqipe në Shkollën e Lartë Pedagogjike, Prishtinë
  • Ahmet Limani, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Mamurras
  • Ajet Bytyçi, Pedagog i gjuhës shqipe në Shkollën e Lartë Pedagogjike, Prizren
  • Ali Abdihoxha, Drejtor i Shtëpisë Botuese "Naim Frashëri", Tiranë
  • Ali Dhrimo, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Bahri Beci, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Bajram Hajrullaj, Pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Vlorë
  • Besim Bokshi, Pedagog i gjuhës shqipe në Shkollën e Lartë Pedagogjike, Gjakovë
  • Dhimitër Samara, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Dhori Qiriazi, Shkrimtar, Ersekë
  • Drita Garuci, Mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Shkodër
  • Elsa Vakëflliu, Mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Berat
  • Emil Lafe, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Engjëll Angoni, Specialist për gjuhën shqipe në Ministrinë e Arsimit dhe të Kulturës, Tiranë
  • Fadil Podgorica, Pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër
  • Fatmir Agalliu, Pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
  • Ferdinand Leka, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Gaqo Peci, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Korçë
  • Hasan Sazani, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Gjirokastër
  • Henrik Lacaj, Pedagog në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
  • Hysen Qosja, Pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Elbasan
  • Isa Bajçinca, Pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin Filozofik, Prishtinë
  • Ismail Bajra, Drejtor i NGBG "Rilindja", Prishtinë
  • Ismail Doda, Drejtor i shkollës "Gjergj Kastrioti Skënderbeu", Ostros (Krajë)
  • Jani Thomaj, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Jorgji Çerepi, Pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Durrës
  • Jorgji Gjinari, Gjuhëtar pranë Institutit te Gjuhësisë dhe të Letërsisë të të USHT, Tiranë
  • Jorgo Bulo, Historian i letërsisë shqiptare në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Koço Bihiku, Zv. Drejtor i Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Kolë Ashta, Pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër
  • Kolë Koci, Mësues i Popullit, Tiranë
  • Kristaq Shtëmbari, përgjegjës i Kabinetit Pedagogjik, Fier
  • Lirak Dodbiba, Gjuhëtar pranë Institutit te Gjuhësisë dhe të Letërsisë të të USHT, Tiranë
  • Llazar Siliqi, Shkrimtar, Tiranë
  • Luan Dino, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Përmet
  • Luigj Franja, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Shkodër
  • Lumnie Shehetila, Mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Elbasan
  • Mehmet Çeliku, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Menella Totoni, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Mërkur Alimerko, Drejtor i Shtëpisë Botuese të Librit Shkollor, Tiranë
  • Mikel Zavalani, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Korçë
  • Mufit Trepça, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Peshkopi
  • Naim Bardhi, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Kavajë
  • Nesti Bellovoda, Pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Korçë
  • Niko Tanini, Redaktor letrar në gazetën "Zëri i popullit", Tiranë
  • Nikoleta Cikuli, Gjuhëtare në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Osman Myderrizi, Gjuhëtar dhe mësues veteran, Tiranë
  • Pashko Geci, Gjuhëtar dhe mësues veteran, Tiranë
  • Pjetër Fusha, Mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Rubik
  • Qemal Haxhihasani, Folklorist në Institutin e Folklorit të USHT, Tiranë
  • Remzi Nesimi, Pedagog i gjuhës shqipe në Akademinë Pedagogjike, Shkup
  • Remzi Përnaska, Pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
  • Sejfedin Sulejmani, Drejtor i Njësisë së bashkuar të punës botuese "Flaka e vëllazërimit", Shkup
  • Shahe Jegeni – Sulejman, mësuese nga Manastiri
  • Shefqet Hoxha, Pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Kukës
  • Sofika Adhami, Mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Vlorë
  • Sofika Morcka , Gjuhëtare në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Spiro Floqi, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Tomor Osmani, Pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër
  • Xhevat Lloshi, Gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë
  • Ylli Ruli, Pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Berat
  • Zana Daci, Pedagoge e gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë
  • Zhaneta Nova, Mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Gjirokastër