Lista e filmave më të suksesshëm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kjo është lista e filmave më të suksesshëm.


Filmat më të suksesshëm[redakto | redakto tekstin burimor]

Vendi Titulli i filmit Studioja Fitimi në të gjithë botën Viti
1 Avatar 20th Century Fox $2,604,119,643 2009
[# 1]
2 Titanic Paramount Pictures/20th Century Fox $1,835,300,000 1997
[# 2]
3 The Lord of the Rings: The Return of the King New Line Cinema $1,119,110,941 2003
[# 3]
4 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest Walt Disney Pictures $1,066,179,725 2006
[# 4]
5 The Dark Knight Warner Bros. $1,022,345,358 2008
[# 5]
6 Harry Potter and the Philosopher's Stone Warner Bros. $974,733,550 2001
[# 6]
7 Pirates of the Caribbean: At World's End Walt Disney Pictures $960,996,492 2007
[# 7]
8 Harry Potter and the Order of the Phoenix Warner Bros. $958,212,738 2007
[# 8]
9 Harry Potter and the Half-Blood Prince Warner Bros. $943,959,197 2009
[# 9]
10 The Lord of the Rings: The Two Towers New Line Cinema $935,282,504 2002
[# 10]
11 Star Wars Episode I: The Phantom Menace 20th Century Fox $924,317,558 1999
[# 11]
12 Shrek 2 DreamWorks Animation $919,838,758 2004
[# 12]
13 Jurassic Park Universal Studios $914,691,118 1993
[# 13]
14 Harry Potter and the Goblet of Fire Warner Bros. $895,921,036 2005
[# 14]
15 Spider Man 3 Columbia Pictures $890,490,567 2007
[# 15]
16 Ice Age: Dawn of the Dinosaurs 20th Century Fox $884,784,097 2009
[# 16]
17 Harry Potter and the Chamber of Secrets Warner Bros. $878,643,482 2002
[# 17]
18 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring New Line Cinema $870,761,744 2001
[# 18]
19 Finding Nemo Walt Disney Pictures $864,625,978 2003
[# 19]
20 Star Wars Episode III: Revenge of the Sith 20th Century Fox $848,754,768 2005
[# 20]
21 Transformers: Revenge of the Fallen DreamWorks $835,274,255 2009
[# 21]
22 Spider-Man Columbia Pictures $821,708,551 2002
[# 22]
23 Independence Day 20th Century Fox $817,400,891 1996
[# 23]
24 Shrek the Third DreamWorks Animation $798,958,162 2007
[# 24]
25 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Warner Bros. $795,634,070 2004
[# 25]
26 E.T. the Extra-Terrestrial Universal Studios $792,910,554 1982
[# 26]
27 Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull Paramount Pictures $786,636,033 2008
[# 27]
28 The Lion King Walt Disney Pictures $786,541,776 1994
[# 28]
29 Spider-Man 2 Columbia Pictures $783,776,341 2004
[# 29]
30 Star Wars Episode IV: A New Hope 20th Century Fox $775,398,007 1977
[# 30]
31 2012 Columbia Pictures $769,304,749 2009
[# 31]
32 The Da Vinci Code Columbia Pictures $758,239,851 2006
[# 32]
33 The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe Walt Disney Pictures $745,011,272 2005
[# 33]
34 The Matrix Reloaded Warner Bros. $742,128,461 2003
[# 34]
35 Hancock Columbia Pictures $724,386,746 2008
[# 35]
36 Up Walt Disney Pictures $723,012,236 2009
[# 36]
37 Transformers Paramount Pictures / DreamWorks $709,709,780 2007
[# 37]
38 The Twilight Saga: New Moon Summit Entertainment $706,261,358 2009
[# 38]
39 Forrest Gump Paramount Pictures $677,387,716 1994
[# 39]
40 The Sixth Sense Hollywood Pictures $672,806,292 1999
[# 40]
41 Ice Age: The Meltdown 20th Century Fox $655,388,158 2006
[# 41]
42 Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl Walt Disney Pictures $654,264,015 2003
[# 42]
43 Star Wars Episode II: Attack of the Clones 20th Century Fox $649,398,328 2002
[# 43]
44 Kung Fu Panda Paramount Pictures / DreamWorks Animation $635,260,686 2008
[# 44]
45 The Incredibles Walt Disney Pictures $631,442,092 2004
[# 45]
46 Ratatouille Walt Disney Pictures $623,707,397 2007
[# 46]
47 The Lost World: Jurassic Park Universal Studios $618,638,999 1997
[# 47]
48 The Passion of the Christ Newmarket Films $611,899,420 2004
[# 48]
49 Mamma Mia! Universal Studios $609,841,637 2008
[# 49]
50 Madagascar: Escape 2 Africa Paramount Pictures / DreamWorks Animation $602,308,178 2008
[# 50]

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=avatar.htm 
  2. ^ Titanic (1997). Box Office Mojo. Vizituar në 7 nëntor 2009.
  3. ^ The Lord of the Rings: The Return of the King (2003). Box Office Mojo. Vizituar në 11 janar 2010.
  4. ^ Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest(2006). Box Office Mojo. Vizituar në 11 janar 2010.
  5. ^ The Dark Knight (2008). Box Office Mojo. Vizituar në 25 dhjetor 2009.
  6. ^ Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  7. ^ Pirates of the Caribbean: At World's End (2007). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  8. ^ Harry Potter and the Order of the Phoenix (2793007). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  9. ^ Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009). Box Office Mojo. Vizituar në 10 janar 2010.
  10. ^ The Lord of the Rings: The Two Towers (2002). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  11. ^ Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  12. ^ Shrek 2 (2002). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  13. ^ Jurassic Park (1993). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  14. ^ Spider-Man 3 (2007). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  15. ^ Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009). Box Office Mojo. Vizituar në 6 janar 2009.
  16. ^ Harry Potter and the Goblet of Fire (2005). Box Office Mojo. Vizituar në 3 shtator 2009.
  17. ^ Harry Potter and Chamber of Secrets (2002). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  18. ^ The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  19. ^ Finding Nemo (2003). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  20. ^ Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (2005). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  21. ^ Transformers: Revenge of the Fallen (2009). Box Office Mojo. Vizituar në 15 tetor 2009.
  22. ^ Spider-Man (2002). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  23. ^ Independence Day (1996). Box Office Mojo. Vizituar në 13 shtator 2009.
  24. ^ Shrek the Third (2007). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  25. ^ Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  26. ^ E.T.: The Extra-Terrestrial (1982). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  27. ^ Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  28. ^ The Lion King (1994). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  29. ^ Spider-Man 2 (2004). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  30. ^ Star Wars (1977). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  31. ^ 2012 (2009). Box Office Mojo. Vizituar në 3 shkurt 2010.
  32. ^ The Da Vinci Code (2006). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  33. ^ The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  34. ^ The Matrix Reloaded (2003). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  35. ^ Hancock (2008). Box Office Mojo. Vizituar në 9 korrik 2009.
  36. ^ Up (2009). Box Office Mojo. Vizituar në 20 janar 2010.
  37. ^ Transformers (2007). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  38. ^ The Twilight Saga: New Moon (2009). Box Office Mojo. Vizituar në 3 shkurt 2009.
  39. ^ Forrest Gump (1994). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  40. ^ The Sixth Sense (1999). Box Office Mojo. Vizituar në 25 dhjetor 2009.
  41. ^ Ice Age: The Meltdown (2006). Box Office Mojo. Vizituar në 20 shtator 2009.
  42. ^ Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Peal (2003). Box Office Mojo. Vizituar në 3 shtator 2009.
  43. ^ Star Wars Episode II: Attack of the Clones (2002). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  44. ^ Kung Fu Panda (2008). Box Office Mojo. Vizituar në 25 shkurt 2009.
  45. ^ The Incredibles (2004). Box Office Mojo. Vizituar në 9 korrik 2009.
  46. ^ Ratatouille (2007). Box Office Mojo. Vizituar në 9 korrik 2009.
  47. ^ The Lost World: Jurassic Park (1997). Box Office Mojo. Vizituar në 9 korrik 2009.
  48. ^ The Passion of the Christ (2004). Box Office Mojo. Vizituar në 5 shkurt 2009.
  49. ^ Mamma Mia! (2008). Box Office Mojo. Vizituar në 7 nëntor 2009.
  50. ^ Madagascar: Escape 2 Africa (2008). Box Office Mojo. Vizituar në 25 dhjetor 2009.

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]