Lista e filmave më të suksesshëm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është lista e filmave më të suksesshëm.

Filmat më të suksesshëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Stampa:Box office table legend

Highest-grossing films[1]
Rank Peak Title Worldwide gross Year Reference(s)
1 1 Avengers: Endgame $2,796,274,401 2019 [# 1][# 2]
2 1 Avatar $2,789,679,794 2009 [# 3][# 4]
3 1 Titanic $2,187,463,944 1997 [# 5][# 6]
4 3 Star Wars: The Force Awakens $2,068,223,624 2015 [# 7][# 8]
5 4 Avengers: Infinity War $2,048,359,754 2018 [# 9][# 10]
6 3 Jurassic World $1,671,713,208 2015 [# 11][# 12]
7 7 The Lion King film currently playing $1,640,753,395 2019 [# 13][# 2]
8 3 The Avengers $1,518,812,988 2012 [# 14][# 15]
9 4 Furious 7 $1,516,045,911 2015 [# 16][# 17]
10 5 Avengers: Age of Ultron $1,405,403,694 2015 [# 18][# 17]
11 9 Black Panther $1,346,913,161 2018 [# 19][# 20]
12 3 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 $1,341,693,157 2011 [# 21][# 22]
13 9 Star Wars: The Last Jedi $1,332,539,889 2017 [# 23][# 24]
14 12 Jurassic World: Fallen Kingdom $1,309,484,461 2018 [# 25][# 10]
15 5 Frozen
  1. ^ "All Time Worldwide Box Office Grosses". Box Office Mojo. Marrë më October 4, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
$1.290.000.000
2013 [# 26][# 27]
16 10 Beauty and the Beast $1,263,521,126 2017 [# 28][# 29]
17 15 Incredibles 2 $1,242,805,359 2018 [# 30][# 10]
18 11 The Fate of the Furious
$1,238,764,765
2017 [# 31][# 29]
19 5 Iron Man 3 $1,214,811,252 2013 [# 32][# 33]
20 10 Minions $1,159,398,397 2015 [# 34][# 12]
21 12 Captain America: Civil War $1,153,304,495 2016 [# 35][# 36]
22 20 Aquaman $1,147,961,807 2018 [# 37][# 10]
23 23 Spider-Man: Far From Home film currently playing $1,131,026,557 2019 [# 38][# 2]
24 22 Captain Marvel $1,128,274,794 2019 [# 39][# 40]
25 4 Transformers: Dark of the Moon $1,123,794,079 2011 [# 41][# 22]
26 2 The Lord of the Rings: The Return of the King $1.120.237.002 2003 [# 42][# 43]
27 7 Skyfall $1,108,561,013 2012 [# 44][# 45]
28 10 Transformers: Age of Extinction $1,104,054,072 2014 [# 46][# 47]
29 7 The Dark Knight Rises $1,084,939,099 2012 [# 48][# 49]
30 4
Toy Story 3 $1,066,969,703 2010 [# 50][# 51]
31 3 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest $1,066,179,725 2006 [# 52][# 53]
32 32 Toy Story 4 film currently playing $1,066,013,442 2019 [# 54][# 2]
33 20 Rogue One: A Star Wars Story $1,056,057,273 2016 [# 55][# 56]
34 34 Aladdin film currently playing $1,050,236,132 2019 [# 57][# 2]
35 6 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides $1,045,713,802 2011 [# 58][# 51]
36 24 Despicable Me 3 $1,034,799,409 2017 [# 59][# 29]
37 1 Jurassic Park $1.029.939.903 1993 [# 60][# 61]
38 22 Finding Dory $1,028,570,889 2016 [# 62][# 63]
39 2 Star Wars: Episode I – The Phantom Menace $1,027,044,677 1999 [# 64][# 6]
40 5 Alice in Wonderland $1,025,467,110 2010 [# 65][# 66]
41 24 Zootopia $1,023,784,195 2016 [# 67][# 36]
42 14 The Hobbit: An Unexpected Journey $1,021,103,568 2012 [# 68][# 69]
43 4 The Dark Knight $1,004,934,033 2008 [# 70][# 71]
44 2
Harry Potter and the Philosopher's Stone $975,051,288 2001 [# 72][# 73]
45 19
Despicable Me 2 $970,761,885 2013 [# 74][# 33]
46 2 The Lion King $968,483,777 1994 [# 75][# 61]
47 30 The Jungle Book $966,550,600 2016 [# 76][# 77]
48 5 Pirates of the Caribbean: At World's End $963,420,425 2007 [# 78][# 79]
49 40 Jumanji: Welcome to the Jungle $962,126,927 2017 [# 80][# 20]
50 10 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 $960,431,568 2010 [# 81][# 82]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Avengers: Endgame (2019)". Box Office Mojo. Marrë më September 13, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ a b c d e "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më October 4, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura avatar
  4. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më November 3, 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  5. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura titanic
  6. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më July 16, 2001. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  7. ^ "Star Wars: The Force Awakens (2015)". Box Office Mojo. Marrë më August 15, 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  8. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më April 5, 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  9. ^ "Avengers: Infinity War (2018)". Box Office Mojo. Marrë më January 13, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  10. ^ a b c d "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më April 1, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  11. ^ "Jurassic World (2015)". Box Office Mojo. Marrë më November 24, 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  12. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më November 26, 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  13. ^ "The Lion King (2019)". Box Office Mojo. Marrë më October 4, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  14. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura avengers
  15. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më October 1, 2012. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  16. ^ "Furious 7 (2015)". Box Office Mojo. Marrë më December 23, 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  17. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më June 26, 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  18. ^ "Avengers: Age of Ultron (2015)". Box Office Mojo. Marrë më January 3, 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  19. ^ "Black Panther (2018)". Box Office Mojo. Marrë më October 29, 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  20. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më July 1, 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  21. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura hp7.2
  22. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më October 31, 2011. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  23. ^ "Star Wars: The Last Jedi". Box Office Mojo. Marrë më May 21, 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  24. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më April 27, 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  25. ^ "Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)". Box Office Mojo. Marrë më January 12, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  26. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura Frozen
  27. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më July 2, 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  28. ^ "Beauty and the Beast (2017)". Box Office Mojo. Marrë më September 5, 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  29. ^ a b c "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më December 11, 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  30. ^ "Incredibles 2 (2018)". Box Office Mojo. Marrë më March 25, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  31. ^ "The Fate of the Furious (2017)". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më August 22, 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  32. ^ "Iron Man 3 (2013)". Box Office Mojo. Marrë më October 28, 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  33. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më February 21, 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  34. ^ "Minions (2015)". Box Office Mojo. Marrë më January 2, 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  35. ^ "Captain America: Civil War (2016)". Box Office Mojo. Marrë më October 24, 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  36. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më August 1, 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  37. ^ "Aquaman (2018)". Box Office Mojo. Marrë më May 8, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  38. ^ "Spider-Man: Far From Home (2019)". Box Office Mojo. Marrë më October 2, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  39. ^ "Captain Marvel (2019)". Box Office Mojo. Marrë më July 21, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  40. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më July 23, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  41. ^ "Transformers: Dark of the Moon (2011)". Box Office Mojo. Marrë më January 18, 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  42. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura lotr3
  43. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më June 5, 2004. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  44. ^ "Skyfall (2012)". Box Office Mojo. Marrë më April 1, 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  45. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më March 3, 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  46. ^ "Transformers: Age of Extinction". Box Office Mojo. Marrë më May 17, 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  47. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më November 2, 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  48. ^ "The Dark Knight Rises (2012)". Box Office Mojo. Marrë më December 14, 2012. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  49. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më December 3, 2012. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  50. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura ts3
  51. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më July 18, 2011. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  52. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura potc2
  53. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më December 1, 2006. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  54. ^ "Toy Story 4 (2019)". Box Office Mojo. Marrë më October 4, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  55. ^ "Rogue One: A Star Wars Story (2016)". Box Office Mojo. Marrë më June 11, 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  56. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më April 19, 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  57. ^ "Aladdin (2019)". Box Office Mojo. Marrë më October 4, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  58. ^ "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides". Box Office Mojo. Marrë më August 22, 2011. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  59. ^ "Despicable Me 3 (2017)". Box Office Mojo. Marrë më February 28, 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  60. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura jp
  61. ^ a b Krämer, Peter (1999). "Women First: Titanic, Action-Aventure Films, and Hollywood's Female Audience". më Sandler, Kevin S.; Studlar, Gaylyn (red.). Titanic: Anatomy of a Blockbuster. Rutgers University Press. ff. 108–131.  978-0-8135-2669-0. p. 130: The list has Jurassic Park at number one with $913 million, followed by The Lion King... Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  62. ^ "Finding Dory (2016)". Box Office Mojo. Marrë më April 24, 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  63. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më December 25, 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  64. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura tpm
  65. ^ "Alice in Wonderland (2010)". Box Office Mojo. Marrë më July 17, 2011. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  66. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më July 1, 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  67. ^ "Zootopia (2016)". Box Office Mojo. Marrë më January 7, 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  68. ^ "The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)". Box Office Mojo. Marrë më April 22, 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  69. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më April 2, 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  70. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura tdk
  71. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më February 28, 2009. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  72. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura hp1
  73. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më April 2, 2003. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  74. ^ "Despicable Me 2 (2013)". Box Office Mojo. Marrë më February 24, 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  75. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura lion king
  76. ^ "The Jungle Book (2016)". Box Office Mojo. Marrë më December 12, 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  77. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më September 24, 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  78. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura potc3
  79. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më October 1, 2007. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  80. ^ "Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)". Box Office Mojo. Marrë më August 26, 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  81. ^ "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 (2010)". Box Office Mojo. Marrë më March 1, 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  82. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. Arkivuar nga origjinali origjinali më February 28, 2011. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]