Jump to content

Lista e qyteteve më të mëdha të BE

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lista e qyteteve më të mëdha të Bashkimit Evropian (BE) (Statistika: 01.01.2005)

Më poshtë janë shënuar qytetet me më shumë se 500.000 banorë, si dhe shteti të cilit i përket qyteti. Shifrat e banorëve janë llogaritur për datën 1 janar 2005 dhe kanë të bëjnë me qytetet përbrenda kufijve të tyre administrative, pa zonat përreth.

Rangu Qyteti Banorë Shteti
01 Londër 8.308.369 Britania e Madhe
02 Berlin 3.419.623 Gjermania
03 Madrid 3.102.630 Spanja
04 Romë 3.102.630 Italia
05 Paris 2.273.305 Franca
06 Bukureshti 1.883.425 Rumania
07 Vienë 1.775.843 Austria
08 Hamburg 1.753.380 Gjermania
09 Budapest 1.735.711 Hungaria
10 Varshavë 1.718.219 Polonia
11 Barcelonë 1.611.822 Spanja
12 Mynih 1.402.455 Gjermania
13 Milano 1.315.416 Italia
14 Pragë 1.154.508 Çekia
15 Kopenhagen 1.089.957 Danimarka
16 Helsinki 1.054.127 Finlanda
17 Birmingham 984.336 Britania e Madhe
18 Napoli 981.287 Italia
19 Këln 968.822 Gjermania
20 Stockholm 897.700 Suedia
21 Torino 846.495 Italia
22 Marsejë 794.811 Franca
23 Valencia 769.891 Spanja
24 Lodxh 768.755 Polonia
25 Krakau 755.050 Polonia
26 Rigë 742.572 Letonia
27 Amsterdam 741.636 Hollanda
28 Athinë 729.137 Greqia
29 Sevilie 686.635 Spanja
30 Palermo 669.590 Italia
31 Frankfurt (Main) 648.034 Gjermania
32 Saragozë 635.504 Spanja
33 Breslau 634.893 Polonia
34 Glasgou 610.268 Britania e Madhe
35 Roterdam 598.199 Hollanda
36 Dortmund 594.254 Gjermania
37 Shtutgart 591.687 Gjermania
38 Xhenovë 585.817 Italia
39 Dyseldorf 577.139 Gjermania
40 Esen 576.913 Gjermania
41 Pozen 570.352 Polonia
42 Malaga 557.872 Spanja
43 Bremen 546.428 Gjermania
44 Vilnë 542.366 Lituania
45 Nyrëmberg 519.517 Gjermania
46 Hanover 519.143 Gjermania
47 Lisbonë 517.802 Portugalia
48 Gëteborg 515.252 Suedia
49 Duisburg 505.271 Gjermania

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]