Medalja e Artë e Lirisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Medalja e Artë e Lirisë është dekoratë shtetërore e Kosovës që u jepet qytetarëve të Kosovës dhe të huaj, për kontribut të lartë në mbrojtjen e lirisë së Kosovës.[1]

Shprehja e mirënjohjes dhe nderimi i indivdëve me këtë medalje bëhet nga Presidenti i Kosovës. Të drejtën për të paraqitur propozim për dekorim para Presidentit të Kosovës e kanë:

  • Kryetari i Kuvendit,
  • Kryetari i Qeverisë,
  • Kryetari i Gjykatës Supreme dhe i Kolegjit Kushtetues,
  • Prokurori i Kosovës,
  • Ministri,
  • Shefi i Shtabit të Përgjithshëm,
  • Drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë,
  • Kryetari i Kuvendit të Komunës,
  • Kryetari i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës

Të nderuarit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dekorimi i Bob Dolit

Nga SHBA-ja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga Britani e Madhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga Franca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga Gjermania[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga Italia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga Spanja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga Austria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga Suedia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga Zvicra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga Vatikani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga OKB-ja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Institucionet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Medalja e Artë e Lirisë; Amëza president-ksgov.net; qershor 2007