Partia Reformiste ORA

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Partia Reformiste ORA ishte një parti politike në Kosovë, e cila së pari u themelua si Lista Qytetare ORA në vitin 2004.

Gjatë zgjedhjeve legjislative më 24 tetor 2004, partia fitoi 6.2 përqind të votave popullore dhe 7 nga 120 vendet në Kuvendin e Kosovës dhe u formua së bashku me Partinë Demokratike të Kosovës. Sidoqoftë, në zgjedhjet e mbajtura në nëntor 2007, ajo nuk arriti të kalojë pragun prej 5% të kërkuar për të fituar vende në parlament, duke zënë vetëm rreth 4,2% të votave.

Në vijim ishin anëtarët e parlamentit shqiptar të Kosovës nga ORA: Nazim Jashari, Teuta Sahatqija, Gazmend Muhaxheri, Genc Gorani, Fatmire Mullhaxha Kollcaku, Ylber Hysa dhe Veton Surroi. Surroi ishte anëtar i 'Ekipit të Unitetit të Kosovës', një ekip prej pesë anëtarësh nga negociatorët më të vjetër që përfaqëson popullin e Kosovës në bisedimet për statusin përfundimtar të Kosovës.

Udhëheqësi i fundit i partisë, Teuta Sahatqija, mori udhëheqjen në 2 mars 2008.

Në shkurt të vitit 2010, ORA vendosi të shpërndahej si entitet politik dhe të anëtarësohej në Lidhjen Demokratike të Kosovës.