Jump to content

Nisma Qytetare e Gorës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Nisma Qytetare e Gorës
Грађанска Иницијатива Горе
Građanska Inicijativa Gore
ThemeluesRustem Ibiši
SeliaRestelički put, Dragaš
Kuvendi i Kosovës
0 / 120
Faqja zyrtare
https://gigdragas.org

Nisma Qytetare e Gorës (Serbisht: Грађанска Иницијатива Горе, Građanska Inicijativa Gore) është një parti politike e GoranëveKosovës.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Partia mbajti një vend në Asamblenë e Komunitetit të Kosovës dhe Metohisë, e cila nuk u njoh nga Republika e Kosovës.

Nisma Qytetare e Gorës ka deklaruar se ata dëshirojnë që Gora (një ish-komunë me shumicë Gorani që ishte bashkuar me Opojën për të formuar komunën e Dragashit e cila ka një shumicë shqiptare) për t'u anëtarësuar në Asociacionin e Komunave Serbe. Më 3 nëntor 2013 70% votuan në favor të krijimit të komunës Gora si pjesë e Asociacionit të Komunave Serbe, sipas udhëheqësit politik Gorani Safet Kuçi.[1]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Goranci: Ne želimo u Dragaš već u Zajednicu srpskih opština" (në serbisht). Blic. 8 nëntor 2013.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]