Ramazani sipas kalendarit gregorian

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Më poshtë do të paraqesim një listë në të cilën janë radhitur datat në të cilat ka filluar dhe ka mbaruar Ramazani në të kaluarën dhe do të fillojë dhe do të mbarojë në të ardhmen:

Me formulat e mëposhtme mund të kalohet nga sistemi Gregorian i llogaritjes së kohës në sistemin Islamik të llogaritjes së kohës.

C (Viti sipas lindjes së Krishtit), H (viti sipas Hixhrit)

Muajt e vitit 2006 i përgjigjen disa muajve të vitit 1426 dhe disa muajve të vitit 1427 në kalendarin Islam të llogaritjes së kohës

Si do që të jetë, shqiptarët e besimit Islam e fillojnë Agjërimin duke u orientuar nga Bashkësia Islame Shqiptare.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]